reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

teoretycznie tak, ale mi się nie wydaje, żebym miała urodzić przed terminem... ta granica jest chyba głównie ze względu na nieregularne cykle, prawda? a tak się składa, że u mnie właśnie ten jeden był akurat tym książkowym, 28-dniowym przypadkiem ;) poza tym pierwsze dziecko z tego co wiem rodzi się raczej później niż wcześniej... no ale ten miesiąc to w koncu też nie tak dużo, ja już w pierwszym miesiącu się zastanawiałam jak to jest mozliwe wytrzymać dziewięć ;D

reklama
ithildin pisze:
t poza tym pierwsze dziecko z tego co wiem rodzi się raczej później niż wcześniej...

tak słyszałam o tym ale chciałam nas obie pocieszyć :) i mnie też się wydaje że raczej parę dni po terminie i być może zahaczę o grudzień ::)

w dwóch różnych gazetach czytałam dwie różne opinie na temat zimy w tym roku :) jedna mówi że będą -30 stopniowe mrozy a druga że będzie ciepło i jedynie w górach będzie śnieg :D prawda pewnie jak zwykle gdzieś pośrodku :)

Zapomniałam się Was spytać jaki mieliście przy ostatnim badaniu poziom hemoglobiny. Bo ja miałam 6,2 i na wypisie ze szpitala mam anemia gravida czyli poważna. :( Zdaje się, że te witaminy i minerały, które biorę w ogóle na mnie nie działają.

ciesze sie ze nie tylko ja tak jem:) Najbardziej martwi mnie to ze skoro pobocznie za bardzo nie tyje to wszystko idzie w Malucha wiec to bedzie jakis slonik a ja mam 158cm:)
W piatek na ostatniej wizycie lekarz stwierdzil 1-2 cm rozwarcie i uznal ze to akurat na porod w terminie (18 listopad) czy ktoras tez juz ma takie sygnaly? 5 listopada mam isc na bankiet i bal, kurcze ostatnia okazja na dlugo by wybrac sie na elegancka imprezke.... ale czy da rade... na wszelki wypadek za okna i kurze za bardzo sie nie biore :laugh:

z wizyty u gina...

przytłam tylko 1,5 kg przez dwa tyg ;D (sukces a w ogóle się nie ograniczałam ::) )

tętno dzidzi :140 /min

moje ciśnienie: 130/80 ( to było zaraz po ważeniu więc szybciej mi krążyła krew z radości ;) )

wszystko inne ponoć oki :) skierownie do laboratorium :)

Już się przestałam dziwić czemu mi powiedzieli na USG, że mój dzidziuś jest bardzo duży jak na ten termin ciąży. Dzisiaj byliśmy u teściowej, a ona znalazła książeczkę dziecka mojego męża. On miał przy urodzeniu 4150g i nie uwierzycie- 75cm. Rany boskie jak to moje dzieciątko faktycznie wdało się w tatusia to nie wiem jak je urodzę. A poza tym wszystkie ciuszki będą za małe. :(

reklama
Do góry