reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

Jestem:) Biorę co trzy godziny Fenoterol, więc sie obudziłam i nie mogę zasnąć. Nawet nie jest tak źle, troszkę jestem podenerwowana i mi ręce drżą jak alkoholikowi:) Wczoraj w szpitalu w Poznaniu w badaniu wyszło rozwarcie na opuszek palca, a na KTG w półgodzinnym zapisie 5 skurczy. Mam przez ten tydzień leżeć i znów się pojawić.

Trzymajcie kciuki, zebym jeszczed wytrzymala z trzy tygodnie:(

reklama
aniam gratuluję dziewuszki !!! ;D tej wymarzonej !
luvgirl8cl.gif
a jakie imię planujecie ??? bo my zmieniliśmy ostatecznie na Paula :) mężowi nie podobało się już Lena bo nie ma jak zdrobniale wołać( mnie dalej i tak się podoba :) )

madziunia przynajmniej u Ciebie się potwierdziła płeć :)

naturella trzymam bardzo mocno kciuki,na pewno jeszcze ze 3 tyg wytrzymasz !

Moja mała będzie miała na imię Weronika :laugh:
Ale ja i tak do końca sie nie nastawiam na dziewczynkę, bo lekarz powiedział na 80% dziewczynka a co jak te 20% okaże się chłopczykiem ;D

Naturella, trzymam kciuki :)
Aniam, gratuluję 80-procentowej ;) Weroniki :)

A mój mały przez miesiąc urósł 700 g i ma już 2100. Rośnie jak na drożdżach :)
Mam już malutkie rozwarcie w związku z czym mogę urodzić wcześniej, ale mogę też po terminie ;)
Tyle badań można zrobić, sprawdzić ze wszystkich stron - a kiedy poród będzie i tak się nie wyliczy. Natura lubi jednak robić niespodzianki ;)
Byłam też u okulisty - wada mi się na szczęście przez ciążę nie pogorszyła. Napisał mi, że jeżeli poród będzie się bardzo przedłużał to zaleca cesarkę. No, ale to chyba w jakimś skrajnym przypadku.

naturello trzymam kciuki, napewno dzidzia jeszcze 3 tygodnie w brzuszku posiedzi... ;)

aniam dzięki za info... ;) i jeszcze raz gratuluję Weroniczki (mimo, że narazie to tylko 80 %, a moze aż 80 % ) ...

Fajnie sie masz Aniam że już przynajmniej masz jakieś info co do płci u mnie ani widu ani słychu płci- dlatego wnioskuję że to może być dziewczynka bo sięchowa przed obcym facetem(moim gin). Co do usg to było spoko, małe pochowało nóżki i nie dało się ich zmierzyć po 15 min wystawiło kawałek nóżeczki i okazało się że ta moja dzidzia jest bardzo długa ( AAAAAAAA a ja mam wszystkie ciuszki na 56) dzidzia waży 2950, położenie główkowe, wszystkie wymiary wskazują na 36 tydzień i 2 dni.

reklama
efka - po pierwszym usg też myślałam, że moja dzidzia jest dziewczynką, bo skromniutka, też nie chciała pokazać nóżki do zmierzenia ;) No a to chłopak, chociaż nawet by się zgadzało, bo tamto badanie przeprowadzała kobieta :D

Do góry