reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Raport ciążowy

A ja wróciłam właśnie z USG. Na dzień dzisiejszy potwierdziło się ,że to jednak chłopak i waży 2999 gram. Chyba trochę duży. Pewnie ciuszki 56 będą małe bo jeszcze trochę czasu zostało. No i termin porodu wypada szybciej bo 31 październik lub 1 listopad.
popatrzyłam w kalendarz i widzę , że to niedługo !!! :)

reklama
beatko całkiem sporego masz tego chłopczyka :) no i wiesz co ? to faktycznie już bardzo niedługo!!! :) ja już chcę ten listopad,tak przynajmniej połowę listopada :)

Nie sugerujcie się dziewczyny terminami porodu podawanymi przy tych ostatnich USG, bo one są podobno bardzo niepewne. W końcu określa się ten termin po wielkości dzidziusia, a one są różne od kruszynek po małe sumo. ;D

Dzięki karolinna :) faktycznie mi też wydaje się niemozliwe, żeby dzidziuś leżał główką w dół po tym co czuję, ale faktem jest też, że czuję go ostatnio bardzo nisko, mam nadzieję, że to raczej rączki niż nóżki... ;) do lekarza idę dopiero na 15, wszystko się wyjaśni :) Ale jeżeli czkawka może być wyznacznikiem położenia główki, to wczoraj rzeczywiście po raz pierwszy była na swoim miejscu, ale dziś już znowu z boku....
i ja też nie mogę się doczekać listopada!!! wydaje mi się, że na poród przed terminem raczej nie mam co liczyć, tym bardziej mi się ten czas dłuży... choć obiektywnie wszystkie już mamy niedaleko ;D

TO PRAWDA MAMY NAWET BARDZO NIEDALEKO :)

na USG wybieram się we wtorek, zobaczymy jak tam z ułożeniem mojego dzidziusia...
słuchajcie dziewczyny czy myślicie, że to nie będzie szkodliwe gdy pójdę na USG dwa razy w ciągu trzech dni tzn. we wtorek i w czwartek (ponieważ tak się złożyło, że we wtorek muszę iść do swojego gina, a na czwartek mam wyznaczony termin na USG 3D - tu rejestrowałam się w lipcu, no i stało się tak ze dwa USG są obok siebie) i teraz zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego 3D ???

madziuniu ja miałam przerwę dwutygodniową między dwoma usg,i słyszałam z wielu źródeł że nie udowodniono dotychczas szkodliwego działania często wykonywania usg. Ale oczywiście zasięgnij opinii lekarza,ja swojemu nie mówiłam bo raz szłam prywatnie a raz państwowo,jak bym powiedziała to nie dałby mi na państwowe,tak przynajmniej dowiedziałam się że już się ułożyła główką w dół :) dwa tyg a tyle różnic było,np w wadze! o 0,5kg :)

Ja miałam od początku ciąży robione USG kilka razy a raz dzień po dniu(jedno robił mi mój gin a na drugie mnie skierował i wiedział że to będzie dzień po dniu ale twierdzi że to nie szkodzi).

reklama
Do góry