reklama
ja miałam robione usg co miesiąc, a teraz co 2 tygodnie, moja gin mówi, że to absolutnie nieszkodliwe. zawsze z niecierpliwością czekam na to badanie, wiem ile mały waży i czy wszystko ok. bylam tez na 3D, jednak nic z tego nie wyszlo, poniewaz dzidzia była "przyklejona" do łozyska i widzieliśmy tylko pół twarzyczki
Spiesznie donoszę, że wszystko w porządku, położenie główkowe ;D Karolinna - miałaś rację Ale nadal nie mogę uwierzyć jakim cudem dzidziuś się tak wierci leżąc główką w dół Rozmiary właściwe, więc niech mi ktoś jeszcze spróbuje powiedzieć, że mam małe dziecko, bo mały brzuch No i płeć potwierdzona, nawet mam TO wydrukowane ;D
Postrzszyli mnie w tym szpitalu że Joasia jest na pograniczu hipotrofii
(za mała jak na wiek ciąży) ale USG powtórzone po trzech dniach wykazało że jest w porządku i mojemu maleństwu przybyło 400g.
To podobno dopuszczalne granice błędu. Sporo stresu mnie to kosztowało.
(za mała jak na wiek ciąży) ale USG powtórzone po trzech dniach wykazało że jest w porządku i mojemu maleństwu przybyło 400g.
To podobno dopuszczalne granice błędu. Sporo stresu mnie to kosztowało.
Własnie wróciłam od lekarza ponoć na 80 % DZIEWCZYNKA
Waga 2800 + -10%
BPD - 88 mm - 34 tydz.
FL - 66 mm - 33 tydz.
Poza tym położenie główkowe podłużne ustawienie 1, szyjka nieco skrócona.
Ja już mogę smiało szykować torbę do szpitala :laugh:
Waga 2800 + -10%
BPD - 88 mm - 34 tydz.
FL - 66 mm - 33 tydz.
Poza tym położenie główkowe podłużne ustawienie 1, szyjka nieco skrócona.
Ja już mogę smiało szykować torbę do szpitala :laugh:
reklama
Aniam gratuluję dziewczynki !!!
Ja tez właśnie wróciłam od lekarza...nie za bardzo dało się moje dziecko zmierzyć i zważyc, bo za nic na świecie nie chciał się odwrócić, jedynie co udało się zmierzyć to : BPD 85 mm (co odpowiada 34tc 3dni), no i AC 310 (ale nie wiem czego, bo szczerze mówiąc nie wiem co to jest...)
w czwartek idę na USG 3D, to jest lepszy sprzet i napewno będą wtedt szczegółowe dane...
a poza tym dzidziuś się odwrócił i jest położenie główkowe...więc chyba dobrze (no i lekarz mnie pocieszył, ze jesli przeszło dziecko, które ważyło 4150 g, to teraz nie ma się czego bać, bo ten dzidziuś nie wyglada na tak dużego...) no i płeć potwierdzona
Ja tez właśnie wróciłam od lekarza...nie za bardzo dało się moje dziecko zmierzyć i zważyc, bo za nic na świecie nie chciał się odwrócić, jedynie co udało się zmierzyć to : BPD 85 mm (co odpowiada 34tc 3dni), no i AC 310 (ale nie wiem czego, bo szczerze mówiąc nie wiem co to jest...)
w czwartek idę na USG 3D, to jest lepszy sprzet i napewno będą wtedt szczegółowe dane...
a poza tym dzidziuś się odwrócił i jest położenie główkowe...więc chyba dobrze (no i lekarz mnie pocieszył, ze jesli przeszło dziecko, które ważyło 4150 g, to teraz nie ma się czego bać, bo ten dzidziuś nie wyglada na tak dużego...) no i płeć potwierdzona
Podziel się: