GRAZA nie przejmuj się, bo naprawdę nie ma czym...tak jak napisały Pycha i Anulka każdy dzieciaczek rośnie inaczej, a powiem Ci z własnego doświadczenia, że rodzenie dziecka ponad 4 kg (tak jak w przypadku mojego pierwszego synka, który wazył 4150g i mierzył 59 cm), nie należy niestety do przyjemnosci, a poza tym jest niezbyt bezpieczne ( urodziłam Danielka poprzez próżnociąg i wierz mi ,ze w życiu nie chciałabym przeżyć czegoś takiego drugi raz )
reklama
Pycha
mama Mai i Marty
Madziuniu, sory za pytanie, ale jak to jest "poprzez próznociąg"????
Pycha , próżnociąg to takie urządzenie, które pomaga wyjść dziecku na świat gdy "zaklinuje się" w drogach rodnych, no i nie ma już możliwości zrobienia cc (przykładają taką rurę jak od odkurzacza, no moze trochę wiekszą do główki dziecka i włączają urządzenie, które "ciągnie" dziecko ). Czyli poród poprzez próżnociąg to poród tzw. zabiegowy...
no to juz sie troche mniej martwie próżnociąg? o Boże! mam jednak nadzieje, ze moj syneczek przybierze jeszcze troche. Ostatnio mam straszny apetyt w nocy, a nigdy wczesniej to sie nie zdarzalo. Musze sie opanowac, bo juz wygladam jak male sloniatko. W nocy wciaz nie moge spać. Gin zalecil relanium, ale po przeczytaniu ulotki zrezygnowalam. Ostatnio zachorowalam na grype. Przez 3 dni mialam 39 stopni goraczki i wyslali mnie na ktg. I wiecie co mi zrobil moj synek? Tetno jemu zanikalo i wszyscy byli przerazeni. Szybko wyslali mnie na ul. Polna (to taka klinika w Poznaniu), gdzie okazało się, że puls dzidzi jednak jest w porządku. Lekarz powiedział, że dzidziuś prawdopodobnie bawił się pępowina w czasie pierwszego badania ;D Ale mi strachu narobił!
Pycha
mama Mai i Marty
Madziuniu, to musiało byc straszne??? Nie chciałabym tego doswiadczyć.
Madziu łobuz z tego Twojego malucha, tak straszyć mamę. Ja na Twoim miejscu palnęłabym mu kazanie. ;D
Ja też ostatnio nie mogę spać, przewracam się pół nocy, a potem oczywiscie rano nie mogę wstać i jestem nieprzytomna. Ciągle mi drętwieje noga, ale tylko lewa, nie wiem czemu.
Ja też ostatnio nie mogę spać, przewracam się pół nocy, a potem oczywiscie rano nie mogę wstać i jestem nieprzytomna. Ciągle mi drętwieje noga, ale tylko lewa, nie wiem czemu.
no cóż nie było to napewno przyjemne, ale jeszcze bardziej z mężem sie wystraszylismy, gdyż jak sie spytałam lekarza, czy to jest niebezpieczne dla dziecka to nie chciał mi powiedzieć, powiedział tylko , że to sie stosuje no ale to było 5 lat temu i dlatego teraz jak tylko sie okaże , ze dziecko jest duze to zdecyduję się jednak na CC
EG kazanie mojemu dziecku to niestety musze co jakiś czas wygłaszać, tylko szkoda, ze z tak mizernym skutkiem
EG kazanie mojemu dziecku to niestety musze co jakiś czas wygłaszać, tylko szkoda, ze z tak mizernym skutkiem
klementynka
Fanka BB :)
To ja uprzejmie donoszę że Pan Doktór wczoraj odkrył u mnie mały otworek (1 cm), co oznacza, ze już bliżej niż dalej... Zaczynam się bać potwornie...
reklama
Podziel się: