reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Raport ciążowy

GRAZA nie przejmuj się, bo naprawdę nie ma czym...tak jak napisały Pycha i Anulka każdy dzieciaczek rośnie inaczej, a powiem Ci z własnego doświadczenia, że rodzenie dziecka ponad 4 kg (tak jak w przypadku mojego pierwszego synka, który wazył 4150g i mierzył 59 cm), nie należy niestety do przyjemnosci, a poza tym jest niezbyt bezpieczne ( urodziłam Danielka poprzez próżnociąg i wierz mi ,ze w życiu nie chciałabym przeżyć czegoś takiego drugi raz  :( )

reklama
Pycha , próżnociąg to takie urządzenie, które pomaga wyjść dziecku na świat gdy "zaklinuje się" w drogach rodnych, no i nie ma już możliwości zrobienia cc (przykładają taką rurę jak od odkurzacza, no moze trochę wiekszą  :mad: do główki dziecka i włączają urządzenie, które "ciągnie" dziecko ). Czyli poród poprzez próżnociąg to poród tzw. zabiegowy...

no to juz sie troche mniej martwie :) próżnociąg? o Boże! mam jednak nadzieje, ze moj syneczek przybierze jeszcze troche. Ostatnio mam straszny apetyt w nocy, a nigdy wczesniej to sie nie zdarzalo. Musze sie opanowac, bo juz wygladam jak male sloniatko. W nocy wciaz nie moge spać. Gin zalecil relanium, ale po przeczytaniu ulotki zrezygnowalam. Ostatnio zachorowalam na grype. Przez 3 dni mialam 39 stopni goraczki i wyslali mnie na ktg. I wiecie co mi zrobil moj synek? Tetno jemu zanikalo i wszyscy byli przerazeni. Szybko wyslali mnie na ul. Polna (to taka klinika w Poznaniu), gdzie okazało się, że puls dzidzi jednak jest w porządku. Lekarz powiedział, że dzidziuś prawdopodobnie bawił się pępowina w czasie pierwszego badania ;D Ale mi strachu narobił!

Madziu łobuz z tego Twojego malucha, tak straszyć mamę. ;) Ja na Twoim miejscu palnęłabym mu kazanie. ;D
Ja też ostatnio nie mogę spać, przewracam się pół nocy, a potem oczywiscie rano nie mogę wstać i jestem nieprzytomna. Ciągle mi drętwieje noga, ale tylko lewa, nie wiem czemu.

no cóż nie było to napewno przyjemne, ale jeszcze bardziej z mężem sie wystraszylismy, gdyż jak sie spytałam lekarza, czy to jest niebezpieczne dla dziecka to nie chciał mi powiedzieć, powiedział tylko , że to sie stosuje :( no ale to było 5 lat temu i dlatego teraz jak tylko sie okaże , ze dziecko jest duze to zdecyduję się jednak na CC

EG kazanie mojemu dziecku to niestety musze co jakiś czas wygłaszać, tylko szkoda, ze z tak mizernym skutkiem ;)

To ja uprzejmie donoszę że Pan Doktór wczoraj odkrył u mnie mały otworek (1 cm), co oznacza, ze już bliżej niż dalej... Zaczynam się bać potwornie...

reklama
klementynko torba już chyba spakowana ??? ale masz fajnie...przynajmniej wiesz ,że cos się już zaczyna :) moze faktycznie będziesz następna, która się "rozdwoi" :laugh:

Do góry