reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Raport ciążowy

reklama
Słuchajcie, od jakiegoś czasu odczuwam w brzuchu pulsowanie, takie jakby lekkie rytmiczne uderzenia. Zazwyczaj z lewej strony na dole, albo bardziej na środku, w każdym razie tam, gdzie dzidziuś ma główkę, z tego co mogę się zorientować :) Jedyne co mi przyszło do głowy to czkawka, ale wydawało mi się, że czkawka odczuwalna jest w całym brzuchu, a to pulsowanie jest bardzo miejscowe, w jednym punkcie... Miałyście (bądź macie) coś takiego? Dodam, że pulsowanie jest nieco wolniejsze od bicia mojego serca :) Aha, no i trwa kilka minut, pojawia się raz dziennie, albo dwa, albo wcale... :)

A co powiecie na nieustanne wiercenie sie, cisnięcie i pchanie? Mój tak robi. Jakby chciał rozerwać brzuch. Skóre mam tak cienka, że świece żyłami na niebiesko, a kopniaki dostaje, że hej! Ostatnio w pęcherz lub w żebra, do tego parcie na odbyt i krzyz, zupełnie jak do porodu. A troszkę za wcześanie...Niby fajnie, że sie rusza, ale takich atrakcji do tej pory nie miałam. Musi być duży, zważę go w czwartek, bedę miała usg. Powiem, że nie mogę sie już doczekać...

wybieram sie dzisiaj do lekarza, mam nadzieję ,ze wszystko jest ok !!!! już jestem niecierpliwa i na pewno ciśnienie bedę miała podwyższone....

Ratunku puchnę potwornie a mój lekarz na urlopie.
Po nocy wyglądam jak nadmuchany balonik. Boję się zatrucia ciążowego to podobno ma jakiś związek

Almetko, moze idź do innego lekarza, bo z tego co pamiętam, to jedna z dziewczyn była w szpitalu kilka dni, z tego własnie powodu.

U mnie tylko paluszki wygladaja jak nadmuchane.

reklama
Almetko.ja też tak miałam. Jeśli masz możliwość to rano zrób sobie prywatnie badanie ogólne moczu ( mnie to koszt 5 zł.).Jeżeli jest zatrucie ciążowe to w moczu będzie białko,dobrze by było zmierzyć ciśnienie czy nie jest za wysokie.  Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Daj znać potem jak się czujesz.

Do góry