reklama
Słuchajcie, od jakiegoś czasu odczuwam w brzuchu pulsowanie, takie jakby lekkie rytmiczne uderzenia. Zazwyczaj z lewej strony na dole, albo bardziej na środku, w każdym razie tam, gdzie dzidziuś ma główkę, z tego co mogę się zorientować Jedyne co mi przyszło do głowy to czkawka, ale wydawało mi się, że czkawka odczuwalna jest w całym brzuchu, a to pulsowanie jest bardzo miejscowe, w jednym punkcie... Miałyście (bądź macie) coś takiego? Dodam, że pulsowanie jest nieco wolniejsze od bicia mojego serca Aha, no i trwa kilka minut, pojawia się raz dziennie, albo dwa, albo wcale...
Pycha
mama Mai i Marty
Inhildin, to co opisujesz, to ja tez uznałam za czkawkę i moj dzidzius tez często ją ma.
A co powiecie na nieustanne wiercenie sie, cisnięcie i pchanie? Mój tak robi. Jakby chciał rozerwać brzuch. Skóre mam tak cienka, że świece żyłami na niebiesko, a kopniaki dostaje, że hej! Ostatnio w pęcherz lub w żebra, do tego parcie na odbyt i krzyz, zupełnie jak do porodu. A troszkę za wcześanie...Niby fajnie, że sie rusza, ale takich atrakcji do tej pory nie miałam. Musi być duży, zważę go w czwartek, bedę miała usg. Powiem, że nie mogę sie już doczekać...
Pycha
mama Mai i Marty
Almetko, moze idź do innego lekarza, bo z tego co pamiętam, to jedna z dziewczyn była w szpitalu kilka dni, z tego własnie powodu.
U mnie tylko paluszki wygladaja jak nadmuchane.
U mnie tylko paluszki wygladaja jak nadmuchane.
reklama
Almetko.ja też tak miałam. Jeśli masz możliwość to rano zrób sobie prywatnie badanie ogólne moczu ( mnie to koszt 5 zł.).Jeżeli jest zatrucie ciążowe to w moczu będzie białko,dobrze by było zmierzyć ciśnienie czy nie jest za wysokie. Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Daj znać potem jak się czujesz.
Podziel się: