reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Raport ciążowy

reklama
Witam wszystkich! Zwłaszcza tych, z którymi jeszcze nie maiłam okazji się przywitać :D

Duże te wasze maluchy już, a mój ma dopiero 1400 g :( Moja gin nie skomentowała, że coś za mały jest, ale w porównaniach widzę, że to malutko. Pocieszam się, że z USG często są pomyłki i że jakby co łatwiej wyjdzie, ale troszkę się zaniepokoiłam. We wtorek mam wizytę, muszę siędowiedzieć o co w tym wszystkim chodzi.

z tym ,że im mniejsze dziecko tym łatwiej się rodzi to nie do końca chyba tak jest...moja kolezanka rodziła w maju chłopca 2930g i męczyła się strasznie a wydawałoby się ,ze nie powinna męczyć się wcale :(

m@ł@ Twoje dziecko faktycznie duże, gratulacje!!!

za dwa tygodnie dowiem się ile moje waży, bo teraz nie mam porównania.... ;)

Melduję się na forum :) Ostatnio przybyło mi parę kg (jest już 55) a dzidzia jest statystycznie większa o tydzień niż powinna (ok 1650). Niestety w związku z tym, że się tak "obżera" ;) Mam jak to stwierdził lekarz "galopującą anemię"- wyniki za każdym razem gorsze. Już nie wiem co mam wcinać, zeby się polepszyło ( bo różnorodnych prochów tj. minerałów i witaminek mam od cholery)
M@ł@, empolan miło mi Was poznać!!!

witam,witam :)mialam nadzieje ze jeszcze ktos ma takie sloniatko jak ja,a tu nic:)jednak amerykanskie jedzonko robi swoje:)

eg moja mała to na usg miała różnie,np kość udowa o 2 tyg większa,hehe. A brzuszek chyba o tydz i główka też :) może będziemy dzięki temu rodziły gdzieś tak z tydz wcześniej ! fajnie by było :) ale sformułowanie "galopująca anemia",heh. U mnie też ta dzidzia większa ale anemii to w ogóle.Nie wiem od czego to zależne ???

Cześć dziewczyny. Eg, czy ty ważysz TERAZ 55 kg? A ile przed ciążą? Ja przed ciążą miałam 56, a teraz juz 70 przekroczyłam i jeszcze z miesiąc został! Ale podkarmiam dzidziusia, pocieszam sie, a zreszta nie mam obsesji. Wczoraj moja siostrzyczka starsza powiedziała mi, że chodzi na siłownie i sporo babek w ciąży tam sie uskutecznia! Brzuszki ćwiczą! Ja po schodach na pieterko i juz padam! A co dopiero siłownia! A morfologie też mam do dołu i olewam. jem co chcę, łykam leki i już. Jeszcze troszkę- wybieram sie na cc w końcówce października, może 28? lekarz pozwolił mi wybrac termin, byle po 37 tygodniu, a najlepiej jakieś 10 dni przed terminem. Jakos sie dowloke, z anemia czy bez...

reklama
W ciąży na siłownię????? To chyba nie najlepszy pomysł.
Ja o moja figurę zacznę dbac po porodzie, a narazie nic sobie nie odmawiam, no może tą czekoladę trochę.
A z takim apetytem jak mój to anemia mnie nie dopadnie. :laugh:

Kalinko, a jaki jest powód ze bedziesz miała cc???? Może juz o tym pisałaś, ale ja w ciąży to jakaś zapominalska jestem.

Do góry