reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

Ja przybieram na wadze skokowo, najpierw cisza, długo długo nic. Potem w dwa tygodnie 2,5kg i teraz znowu od dwóch tygodni bez zmian, ciekawe nie?

reklama
No to Was zaskoczę- przytyłam już 17 kg !!!!!! Będę miała co zrzucać. Aż boję się myśleć ile mi jeszcze przybędzie. ::)

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg i teraz staram się uważać co jem i dużo się ruszam, jak na razie na plusie mam 10 kg. ::)

Ja dziś byłam u lekarza w sumie wszystko w porządku choc stwierdził że główka jest juz nisko.. ale spoko chyba nie jest źle bo nawet nie chciał dać mi zwolnienia dopiero jak sie zaczęłam prosic.. bo źle się czuje z powodu tego przeziebienia..no w każdym razie jesteśmy na plusie 9,5 kg to nie jest źle...dostałam tu różne takie wyliczenia ale nic z tego nie rozumiem wiem tylko że główka ma 80 mm całkiem sporo.. duża ta nasz malutka :) no i pan gin potwierdził płeć Jowitki choć w pewnym momencie powiedział "no pokaż się chłopie." ale mnie chciał zrobić w bambuko...hihi.. .

ja się umówiłam na usg na 10 września dopiero,ale będę próbowała wcisnąć się tam wcześniej,jak ktoś zrezygnuje z wizyty,muszę zadzwonić do tej babki i ją o to poprosić :) sama powiedziała że takie usg,gdzie chce się popatrzeć na maluszka to najlepiej między 20-24 tyg,a ja już jestem w 25 .

Jestem po kolejnej wizycie. + 9 kg na plusie ::) Pani doktor nic nie mówiła, ale to stanowczo za dużo przy moim wzroście... Miałam nadzieję, że przez całą ciążę tyle przytyję:( Czuję się nadal doskonale, serducho dziecka biło bardzo mocno, kopniaki są już bardzo konkretne. od końca września idę na zwolnienie, już rozmawiałam z panią dr. 19 września przychodzi dziewczyna, którą muszę przyuczyć i która mnie zastąpi.

Mam też wyniki posiewu - dobra wiadomość to taka, że wyszła już tylko jedna bakteria - E.Coli. Druga została wytłuczona. Będę teraz brała Zinnat i globulki Palin, mąż amoksycyklinę, mam nadzieję, że tym razem uda sie cholerstwo wybić do końca.

reklama
naturella super że wizyta przebiegła dobrze :) co do globulek to nienawidze tego świństwa brać :( i ta perspektywa wolnego :) i super że z maluszkiem super :)

Do góry