reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

reklama
w takim wypadku polecam MAXI COSI MURA 4. Akurat jestem na tym samym etapie:)
Beakto, dziękuję - popatrzę na Murę :) A myslałaś może o X-landerze X1? slyszalam dużo dobrych opinii, oprócz tego, że jest dość ciężki, to jest stabilny, ma całkiem niezłą gondolę (tej małej gondoli boję się najbardziej, w końcu moje dziecię będzie jeżdziło co najmniej 6 msc a szykuje nam sie spory dzieciaczek - po rodzicach :))
.Myślałam, by dokupić fotelik Maxi-Cosi + adaptery do stelarza X-landera, bo również mi zależy na dobrym i bezpiecznym foteliku samochodowym wpinanym w stelaż wózka :)
Naprawdę , wybór wózka jest trudnijszy od wyboru auta :)

A, i jeszcze jedno - Mura4 w spacerówce ma kubełkowe siedzisko, a te siedziska są dość często tutaj na forum krytykowane, że są ciasne.

mieszkam w Irlandii wiec tu raczej x-landera nie obejrze za to jest buzz i mura i miedzy tymi dwoma wozkami wybieram i wlasnie jesli chodzi o spacerowke to uwazam ze mura ma ja bardzo duza i wygodna.Buzz pod tym wzgledem odpada.

A tak, to sie zgadzam, że w zestawieniu siedziska Mura kontra Buzz, Buzz odpada całkowicie. Mam nadzieje, ze jak sie wybiore do sklepów, by oglądać wózki, to obejrze i Murę i X-landera :)

mieszkam w Irlandii wiec tu raczej x-landera nie obejrze za to jest buzz i mura i miedzy tymi dwoma wozkami wybieram i wlasnie jesli chodzi o spacerowke to uwazam ze mura ma ja bardzo duza i wygodna.Buzz pod tym wzgledem odpada.

No ja swoja mure 3 testuje juz od jakiegos czasu na wszystkich mozliwych dzieciaczkach, i musze stwierdzic, ze nawet dosc kontrowersyjny T-bar daje rade. Ostatnio wsadzilismy w wozek 3 letnia dziewczynke, ktora do najmniejszych nie nalzey i bylo jej calkiem wygodnie - wiemy, bo mowila :-).

Problemem bylo samodzielne wsiadanie do wozka .

Z tego co przecwiczylem do tej pory - gondola ma troszke maly daszek i najlepiej od razu kupic w komplecie parasolke. Komplet gondola i stelaz wozka mieszcza sie w bagazniku auta Fiat Brava.

Wozek jest dosc stabilny, bardzo zwrotny i na moje inzynierskie oko zbudowany bardzo solidnie i prosto (niezawodnie). Z tego co widze, w razie awarii lozysk, mozna je wymienic samodzielnie, a pozostale elementy sa bardzo proste, wiec z zasady nie powinno sie miec co psuc. Materialy wykonczeniowe bardzo dobrej jakosci.

Z wad - wozek z gondola do najlzejszych nie nalezy, ale wiadomo, ze do bagaznika nikt calosci wkladal nie bedzie. Gorzej z tachaniem go na gore. My akurat mamy winde, wiec nam nie zalezy.

Podsumowujac - poki co, gdybym mial kupic ten zestaw jeszcze raz, kupilbym bez wahania. Zwlaszcza polecam go ludziom nie mogacym sie zdecydowac czy Buzz czy Speediew (w GB/IRLceny ma bardzo atrakcyjne).

Buzz w modelu 2008 posiada dwa siedziska spacerowe, do 18mż i powyżej więc kwestia małej spacerówki została poprawiona, ale nadal nie pojawiła się użytkowniczka 4 kołowego buzza, bo nadal nie wiem na co się zdecydować, chociaż 3 kołowa wersja wydaje mi się ładniejsza :tak:

Dwa siedziska to tak naprawde mniejsza nakladka na wieksze siedzisko ,tak mi sie zdaje, i jak dla mnie pozostaje problem malej budki. Nie wydaje wam sie? Oczywiscie pisze o buzzie.

Mi z tych dwóch modeli buzza bardziej widzi się model trojkołowy, aczkolwiek raczej bym się na niego nie zdecydowała, bo po prostu nie odpowiada moim gustom. Byłam teraz nad morzem i było zatrzęsienie Quinny - Buzz i Speedi. Ten pierwszy w wersji spacerowej kojarzył mi się troszkę z jeżdżącym krzesłem :eek: No ale to na mój gust a o gustach się nie dyskutuje i oczywiście wielu osobom może się podobać :-) W mojej estetyce leży jednak bardziej Speedi :tak:Gdybym jednak musiała wybierać Buzza to 3-kołowy :tak:

reklama
A ja mimo wszystko chyba zdecyduje sie na X-landera, bo cenowo pomiędzy X-landerem a Murą jest kolosalna różnica na niekorzyść Mury. Nie wiem, czy dobrze zrobię, mam nadzieje, ze podtrzymam zdanie kiedy zobacze i "pomacam" oba modele :) Buzz dla mnie odpada, tak jak pisałam - to siedzisko wydaje mi się zbyt małe.

Do góry