reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

reklama
w takim wypadku polecam MAXI COSI MURA 4. Akurat jestem na tym samym etapie:)
Beakto, dziękuję - popatrzę na Murę :) A myslałaś może o X-landerze X1? slyszalam dużo dobrych opinii, oprócz tego, że jest dość ciężki, to jest stabilny, ma całkiem niezłą gondolę (tej małej gondoli boję się najbardziej, w końcu moje dziecię będzie jeżdziło co najmniej 6 msc a szykuje nam sie spory dzieciaczek - po rodzicach :))
.Myślałam, by dokupić fotelik Maxi-Cosi + adaptery do stelarza X-landera, bo również mi zależy na dobrym i bezpiecznym foteliku samochodowym wpinanym w stelaż wózka :)
Naprawdę , wybór wózka jest trudnijszy od wyboru auta :)

A, i jeszcze jedno - Mura4 w spacerówce ma kubełkowe siedzisko, a te siedziska są dość często tutaj na forum krytykowane, że są ciasne.

mieszkam w Irlandii wiec tu raczej x-landera nie obejrze za to jest buzz i mura i miedzy tymi dwoma wozkami wybieram i wlasnie jesli chodzi o spacerowke to uwazam ze mura ma ja bardzo duza i wygodna.Buzz pod tym wzgledem odpada.

A tak, to sie zgadzam, że w zestawieniu siedziska Mura kontra Buzz, Buzz odpada całkowicie. Mam nadzieje, ze jak sie wybiore do sklepów, by oglądać wózki, to obejrze i Murę i X-landera :)

mieszkam w Irlandii wiec tu raczej x-landera nie obejrze za to jest buzz i mura i miedzy tymi dwoma wozkami wybieram i wlasnie jesli chodzi o spacerowke to uwazam ze mura ma ja bardzo duza i wygodna.Buzz pod tym wzgledem odpada.

No ja swoja mure 3 testuje juz od jakiegos czasu na wszystkich mozliwych dzieciaczkach, i musze stwierdzic, ze nawet dosc kontrowersyjny T-bar daje rade. Ostatnio wsadzilismy w wozek 3 letnia dziewczynke, ktora do najmniejszych nie nalzey i bylo jej calkiem wygodnie - wiemy, bo mowila :-).

Problemem bylo samodzielne wsiadanie do wozka .

Z tego co przecwiczylem do tej pory - gondola ma troszke maly daszek i najlepiej od razu kupic w komplecie parasolke. Komplet gondola i stelaz wozka mieszcza sie w bagazniku auta Fiat Brava.

Wozek jest dosc stabilny, bardzo zwrotny i na moje inzynierskie oko zbudowany bardzo solidnie i prosto (niezawodnie). Z tego co widze, w razie awarii lozysk, mozna je wymienic samodzielnie, a pozostale elementy sa bardzo proste, wiec z zasady nie powinno sie miec co psuc. Materialy wykonczeniowe bardzo dobrej jakosci.

Z wad - wozek z gondola do najlzejszych nie nalezy, ale wiadomo, ze do bagaznika nikt calosci wkladal nie bedzie. Gorzej z tachaniem go na gore. My akurat mamy winde, wiec nam nie zalezy.

Podsumowujac - poki co, gdybym mial kupic ten zestaw jeszcze raz, kupilbym bez wahania. Zwlaszcza polecam go ludziom nie mogacym sie zdecydowac czy Buzz czy Speediew (w GB/IRLceny ma bardzo atrakcyjne).

Buzz w modelu 2008 posiada dwa siedziska spacerowe, do 18mż i powyżej więc kwestia małej spacerówki została poprawiona, ale nadal nie pojawiła się użytkowniczka 4 kołowego buzza, bo nadal nie wiem na co się zdecydować, chociaż 3 kołowa wersja wydaje mi się ładniejsza :tak:

Dwa siedziska to tak naprawde mniejsza nakladka na wieksze siedzisko ,tak mi sie zdaje, i jak dla mnie pozostaje problem malej budki. Nie wydaje wam sie? Oczywiscie pisze o buzzie.

Mi z tych dwóch modeli buzza bardziej widzi się model trojkołowy, aczkolwiek raczej bym się na niego nie zdecydowała, bo po prostu nie odpowiada moim gustom. Byłam teraz nad morzem i było zatrzęsienie Quinny - Buzz i Speedi. Ten pierwszy w wersji spacerowej kojarzył mi się troszkę z jeżdżącym krzesłem :eek: No ale to na mój gust a o gustach się nie dyskutuje i oczywiście wielu osobom może się podobać :-) W mojej estetyce leży jednak bardziej Speedi :tak:Gdybym jednak musiała wybierać Buzza to 3-kołowy :tak:

reklama
A ja mimo wszystko chyba zdecyduje sie na X-landera, bo cenowo pomiędzy X-landerem a Murą jest kolosalna różnica na niekorzyść Mury. Nie wiem, czy dobrze zrobię, mam nadzieje, ze podtrzymam zdanie kiedy zobacze i "pomacam" oba modele :) Buzz dla mnie odpada, tak jak pisałam - to siedzisko wydaje mi się zbyt małe.

Do góry