reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

BUBA z tego co pamietam to tam w komplecie sa dwa rodzaje kolek. czyli mozesz miec na cztery i takie niby trzy. to model APPLE. znasz go??

reklama
Agutek wzielam blue canard, 575 bodajze, taki niebieski. A ty? u nas kosztuje ok 1560zl chyba, nie pamietam dokladnie, czyli prawie 300zl wiecej niz w bobowozkach, zamowilam sobie tez spiworek w tym kolorze i maja mi w pon dac znac czy jest u importera. Gdyby to byla jeszcze 100 to olalabym bo zawsze blizej do rekalamacji jakby co. Co do kolorow quinnego to zaden mi sie nie podoba, nawet oslawiony papilon :), ladnie na zdjeciach ale w rzeczywistosci zbyt zarowiaste jak na mnie, lubie jaki widac maluszka w wozku a nie wozek :), do tego brudzi sie to i wogole :), moj ma wstawki zielonego i ufifrane to caly czas :). Mam jeszcze britaxa verve i tez w ciemnym kolorze - sliwkowym, jagodowym czy jakim tam :). Co do budy mam jedynie pewne obawy czy przy duzym wietrze nie bedzie strasznie wialo od spodu. Jak bylam teraz z traxxem nad morzem to kocyki mi non stop trzepotaly na wietrze....wkurzajace. Sniegu sie nei boje bo wlasnie sie przeprowadzam do uk a oni tam sniegu nie znaja za bardzo :), w zeszlym roku jak troszke napadalo to dzieci do szkoly nie szly i wszyscy lancuchy pozakladali a tu nawet nie 10cm :), zapanowal chaos :)

Ja mam wkładkę koloru czerwonego. Ja wózek kupowałam za 1299zł + 110 zł wkładka i od tego odjęli nam 3% zniżki. Zapłaciliśmy za wszystko więc 1360zł. Na śpiworek oryginalny jednak się nie zdecydowałam, rozmawiałam ze sprzedawczyniami i razem doszłyśmy do wniosku, że płaci się za firmę i lepiej kupić uniwersalny śpiworek o połowę tańszy. Będę musiała się rozejrzeć na allegro :tak:

Jeju i kto by pomyślał, że z wyborem wózka może być tyle problemów :-D

A z Britaxa Verve jesteś zadowolona? Bo ja na wiosnę będę kupować parasolkę i się zastanawiam co lepsze: verve czy jane energy?

Agutek co do spiworka ja kupowalam tutaj efik1 - ŚPIWOREK do wózka z POLAREM - PROMOCJA (253263478) - Aukcje internetowe Allegro

ale te tez sa fajne, takie dwukolorowe Ciepły śpiworek do wózka polar 'SOFTBE' (253213937) - Aukcje internetowe Allegro

masz racje co do ceny, tylko ze nie ma nigdzie spiworkow w takim kolorze :) a ja typowa kobieta musze miec dopasowane :)

Gdyby u nas wozek byl w takiej cenie tez bym brala....

Ja nie wiem co wszyscy maja z tym czerwonym kolorem :), chociaz musze ci przyznac ze w casualplay fajnie to wyglada z tym czarnym. Britaxa tez kupilismy od kogos kto jezdzil nim miesiac i sprezedal za grosze (ponad polowa ceny) bo chcial czerwony :). Moj M. kupil go jakis czas temu ale stoi w uk i w listopadzie przywiezie go. Maly jest za maly jeszcze na niego i chyba go sprzedamy na razie i pomyslimy dopiero przed wakacjami, napewno jeszcze okazja bedzie....nic wiec napisac nie moge bo jeszcze na oczy go nie widzialam :)

Agutek co do spiworka ja kupowalam tutaj efik1 - ŚPIWOREK do wózka z POLAREM - PROMOCJA (253263478) - Aukcje internetowe Allegro

ale te tez sa fajne, takie dwukolorowe Ciepły śpiworek do wózka polar 'SOFTBE' (253213937) - Aukcje internetowe Allegro

masz racje co do ceny, tylko ze nie ma nigdzie spiworkow w takim kolorze :) a ja typowa kobieta musze miec dopasowane :)

Gdyby u nas wozek byl w takiej cenie tez bym brala....

Ja nie wiem co wszyscy maja z tym czerwonym kolorem :), chociaz musze ci przyznac ze w casualplay fajnie to wyglada z tym czarnym. Britaxa tez kupilismy od kogos kto jezdzil nim miesiac i sprezedal za grosze (ponad polowa ceny) bo chcial czerwony :). Moj M. kupil go jakis czas temu ale stoi w uk i w listopadzie przywiezie go. Maly jest za maly jeszcze na niego i chyba go sprzedamy na razie i pomyslimy dopiero przed wakacjami, napewno jeszcze okazja bedzie....nic wiec napisac nie moge bo jeszcze na oczy go nie widzialam :)

Gdybym miała wybór nie wzięłabym czerwonego - przy kupnie Mutsy wkurzało mnie to, że prawie wszystkie były czerwone i wzięłam turkusowy ;-) Teraz niestety na stanie w sklepie były tylko 4 kolory wkładek w tym 3 typowo chłopięce, bardzo ciemne, jakiś szaro-niebieski, granatowy chyba i czarny....a ja chciałabym coś z turkusem, zielonym albo np. pomarańczem - widziałam w necie wersję z pomarańczową wkładką z zielonym kwiatkiem...śliczne i takie typowo dziewczęce. Niestety mogłam więc wybrać tylko czerwony kolor :sorry2:

Co do śpiworka to ja się zastanawiam nad takim co ma wyściółkę z owczej wełny. Tylko nie wiem czy to dobre dla dziecka? Bo polar ogólnie chyba średnio nie? No i kolor czerwony jest na tyle uniwersalny, że właśnie mogę sobie pozwolić na kupno nieoryginalnego ;-)

Agutek mnie ten czerwony sie podoba :), ale fakt ze wiekszosc takich chlopiecych jest. Co do polara ja nie narzekam, jezdzimy w nim jakies 2 miesiace i jest ok. Jesli chodzi o owcza welne nie wiem, tu masz aukcje ŚPIWOREK DO WÓZKA OWCZA WEŁNA EXCLUSIVE _ WOMAR (253914239) - Aukcje internetowe Allegro przestrzegam co do firmy bo straszna jest, nie wiem jak ze spiworkami ale nosidelka to koszmar. Moj spi pod kolderka z owczej welny, wszyscy spimy bo moj wujek je robi :), sa caloroczne, zima grzeja porzadnie a latem nie grzeja :), nie ma zadnych uczuleniowych objawow. O tyle ile koldry sa super to poduszki do bani, welna sie bryli i robi sie taka leeeee, jesli np bedziesz spala na takiej koldrze to potem nie da sie juz pod nia spac, robi sie taki materacyk :). No ale tu welenka jest na wierzchu. Nie wiem jak bedzie po praniu i tak na pierwszy rzut kojarzy mi sie z ta welna ktora w kapciach jest, a z nia sie cuda dzieja przy dluzszym uzytkowaniu. To tak z mojego baranowego doswiadczenia, hodowalismy je :). Z drugiej strony te skory ktore sa na podloge caly czas fajnie wygladaja i sie nie niszcza....poczytaj bo czort wie, moze cos tam ciekawego wymyslili :)

Dzięki! To może faktycznie porozglądam się za tymi polarowymi ;-) Wśród nich widziałam nawet fajny kolorystycznie pasujący do mojego wózka, czyli czarno-czerwony :tak:

Jak będziesz miała już swój wózek to daj znać jak ci się sprawdza ;-)

Dziewczyny, której kupują Casualplay! Zwróccie uwagę jakie wam przykrycie na nóżki dokładają do wózka. U nas chyba się pomylili, bo nijak nie możemy go zamontować tak jak pokazują w instrukcji i po głębszej analizie doszliśmy do wniosku, że dali nam przykrycie do modelu S6 :angry:
Żadnego problemu pewnie by z wymianą nie było, gdyby nie to, ze sklep umiejscowiony jest 100km ode mnie, a przecież nie będę w jeździć w kółko w tę i z powrotem :angry:

reklama
hannah w polsce te daszki sa po 59 zl i naprawde polecam bo sprawuja sie super!!!

Mi casual podpadl wlasnie za ten krotki podnozek bo jak dzidzia wieksza to jej nogi wisza jak spi i podnozek jest podniesiony do poziomu no i podwojne przednie kolko ktore zima lubi sie slizgac jak duzo sniegu jest ale to i tak o niebo lepiej niz w Quinny Buzz.Wkladke do casuala mam w kolorze limetki i niestety strasznie sie brudzi i zostaja na niej slady jak sie zapierze.Trzeba prac cala.Mysle ze w ciemniejszych kolorach nie ma tego problemu.
co do zarowiastych kolorow papilona i faktu ze nie widac w nim maluszka jak zwykle musze miec ale ;-) mam oprocz blue lagoon rowniez kolorek papilon(to jest dopiero zboczenie :-p) i tak sie dzidza prezentuje w papilonie mysle ze jest na pierwszym planie moj synek a wozio czy fotelik dlugooo potem

;-)

Quinny ma jakosciowo lepsza tapicerke moim zdaniem do utrzymania.Poki dzidzia mala to nie ma problemu ale jak zaczyna chodzic to sie masakra zaczyna......:rofl2::rofl2::rofl2:Brudne buciki,rozlane napoje,marchewka wtarta w siedzenie,deserki no i wszedobylska slina :-) itp..... Britax piore calego raz w tygodniu bo widac na nim wszystko i jak sie przeciera to zostaja takie same zacieki jak na mojej wkladce od casuala :angry::angry::angry:

Hannah Ty masz sliwkowego to powinno byc ok :tak:

Agutek Jesli mialabym wybierac to zdecydowanie lepszy jest Jane Energy,
Britax jest super na wypady do sklepu i rowne powierzchnie,alejki w parku itp.....jest malo stabilni i ma problemy z podbijaniem.Blokuje sie na najmniejszej nierownosci no i nie rozklada sie znaczy ta pozycja niby rozkladana jest siedzaca :no:
Na welne w spiworku bym uwazala bo moze gryzc ;-) moje dziecie jak ma na sobie cios z welny to masakrycznie sie drapie i marudzi i dlatego kupujemy mu sweterki z angora jest milsza i nie drazni.Chociaaz z drugiej strony to ten spiworek nie ma kontaktu bezposrednio ze skora wiec chyba nie powinno byc problemu :tak:

Stefanka icandy apple ma zamienne kolka fajny patent ale jak to zwykle bywa i zycie pokazuje rzeczy uniwersalne sa zazwyczaj mniej trwale ale w wersji z potrojnym (dlatego pytalam jak wersje obstawiasz bo nie sadze abys co chwile je zmieniala ) to masakra w terenie cztero kolkowy tez nie nadaje za bardzo sie do komfortowej jazdy pozamiejskiej bo wozek z takimi koleczkami naprawde srednio sie prowadzi po nierownosciach,pewnie ze na upartego wszystko sie da :-).
Zaleta jest stabilnosc(lepsza niz w buzzie) mozliwosc wpiecia maxi cosi,w miare duzy kosz na zakupy,mozliwozc zrobienia wozka dla dwojki maluchow :tak:
minusem jest kubelkowe siedzenie spacerowe i srednia amortyzacja.No i jak dla mnie smutna kolorystyka.....ale to do przeskoczenia!Generalnie jak to w kazdym wozku do czegos mozna sie przyczepic
;-) Generalnie moim zdaniem jest troche lepszy od Buzza.

Do góry