reklama
A
Agutek
Gość
Agutek wzielam blue canard, 575 bodajze, taki niebieski. A ty? u nas kosztuje ok 1560zl chyba, nie pamietam dokladnie, czyli prawie 300zl wiecej niz w bobowozkach, zamowilam sobie tez spiworek w tym kolorze i maja mi w pon dac znac czy jest u importera. Gdyby to byla jeszcze 100 to olalabym bo zawsze blizej do rekalamacji jakby co. Co do kolorow quinnego to zaden mi sie nie podoba, nawet oslawiony papilon , ladnie na zdjeciach ale w rzeczywistosci zbyt zarowiaste jak na mnie, lubie jaki widac maluszka w wozku a nie wozek , do tego brudzi sie to i wogole , moj ma wstawki zielonego i ufifrane to caly czas . Mam jeszcze britaxa verve i tez w ciemnym kolorze - sliwkowym, jagodowym czy jakim tam . Co do budy mam jedynie pewne obawy czy przy duzym wietrze nie bedzie strasznie wialo od spodu. Jak bylam teraz z traxxem nad morzem to kocyki mi non stop trzepotaly na wietrze....wkurzajace. Sniegu sie nei boje bo wlasnie sie przeprowadzam do uk a oni tam sniegu nie znaja za bardzo , w zeszlym roku jak troszke napadalo to dzieci do szkoly nie szly i wszyscy lancuchy pozakladali a tu nawet nie 10cm , zapanowal chaos
Ja mam wkładkę koloru czerwonego. Ja wózek kupowałam za 1299zł + 110 zł wkładka i od tego odjęli nam 3% zniżki. Zapłaciliśmy za wszystko więc 1360zł. Na śpiworek oryginalny jednak się nie zdecydowałam, rozmawiałam ze sprzedawczyniami i razem doszłyśmy do wniosku, że płaci się za firmę i lepiej kupić uniwersalny śpiworek o połowę tańszy. Będę musiała się rozejrzeć na allegro
Jeju i kto by pomyślał, że z wyborem wózka może być tyle problemów
A z Britaxa Verve jesteś zadowolona? Bo ja na wiosnę będę kupować parasolkę i się zastanawiam co lepsze: verve czy jane energy?
Agutek co do spiworka ja kupowalam tutaj efik1 - ŚPIWOREK do wózka z POLAREM - PROMOCJA (253263478) - Aukcje internetowe Allegro
ale te tez sa fajne, takie dwukolorowe Ciepły śpiworek do wózka polar 'SOFTBE' (253213937) - Aukcje internetowe Allegro
masz racje co do ceny, tylko ze nie ma nigdzie spiworkow w takim kolorze a ja typowa kobieta musze miec dopasowane
Gdyby u nas wozek byl w takiej cenie tez bym brala....
Ja nie wiem co wszyscy maja z tym czerwonym kolorem , chociaz musze ci przyznac ze w casualplay fajnie to wyglada z tym czarnym. Britaxa tez kupilismy od kogos kto jezdzil nim miesiac i sprezedal za grosze (ponad polowa ceny) bo chcial czerwony . Moj M. kupil go jakis czas temu ale stoi w uk i w listopadzie przywiezie go. Maly jest za maly jeszcze na niego i chyba go sprzedamy na razie i pomyslimy dopiero przed wakacjami, napewno jeszcze okazja bedzie....nic wiec napisac nie moge bo jeszcze na oczy go nie widzialam
ale te tez sa fajne, takie dwukolorowe Ciepły śpiworek do wózka polar 'SOFTBE' (253213937) - Aukcje internetowe Allegro
masz racje co do ceny, tylko ze nie ma nigdzie spiworkow w takim kolorze a ja typowa kobieta musze miec dopasowane
Ja nie wiem co wszyscy maja z tym czerwonym kolorem , chociaz musze ci przyznac ze w casualplay fajnie to wyglada z tym czarnym. Britaxa tez kupilismy od kogos kto jezdzil nim miesiac i sprezedal za grosze (ponad polowa ceny) bo chcial czerwony . Moj M. kupil go jakis czas temu ale stoi w uk i w listopadzie przywiezie go. Maly jest za maly jeszcze na niego i chyba go sprzedamy na razie i pomyslimy dopiero przed wakacjami, napewno jeszcze okazja bedzie....nic wiec napisac nie moge bo jeszcze na oczy go nie widzialam
A
Agutek
Gość
Agutek co do spiworka ja kupowalam tutaj efik1 - ŚPIWOREK do wózka z POLAREM - PROMOCJA (253263478) - Aukcje internetowe Allegro
Gdybym miała wybór nie wzięłabym czerwonego - przy kupnie Mutsy wkurzało mnie to, że prawie wszystkie były czerwone i wzięłam turkusowy ;-) Teraz niestety na stanie w sklepie były tylko 4 kolory wkładek w tym 3 typowo chłopięce, bardzo ciemne, jakiś szaro-niebieski, granatowy chyba i czarny....a ja chciałabym coś z turkusem, zielonym albo np. pomarańczem - widziałam w necie wersję z pomarańczową wkładką z zielonym kwiatkiem...śliczne i takie typowo dziewczęce. Niestety mogłam więc wybrać tylko czerwony kolor
Co do śpiworka to ja się zastanawiam nad takim co ma wyściółkę z owczej wełny. Tylko nie wiem czy to dobre dla dziecka? Bo polar ogólnie chyba średnio nie? No i kolor czerwony jest na tyle uniwersalny, że właśnie mogę sobie pozwolić na kupno nieoryginalnego ;-)
Agutek mnie ten czerwony sie podoba , ale fakt ze wiekszosc takich chlopiecych jest. Co do polara ja nie narzekam, jezdzimy w nim jakies 2 miesiace i jest ok. Jesli chodzi o owcza welne nie wiem, tu masz aukcje ŚPIWOREK DO WÓZKA OWCZA WEŁNA EXCLUSIVE _ WOMAR (253914239) - Aukcje internetowe Allegro przestrzegam co do firmy bo straszna jest, nie wiem jak ze spiworkami ale nosidelka to koszmar. Moj spi pod kolderka z owczej welny, wszyscy spimy bo moj wujek je robi , sa caloroczne, zima grzeja porzadnie a latem nie grzeja , nie ma zadnych uczuleniowych objawow. O tyle ile koldry sa super to poduszki do bani, welna sie bryli i robi sie taka leeeee, jesli np bedziesz spala na takiej koldrze to potem nie da sie juz pod nia spac, robi sie taki materacyk . No ale tu welenka jest na wierzchu. Nie wiem jak bedzie po praniu i tak na pierwszy rzut kojarzy mi sie z ta welna ktora w kapciach jest, a z nia sie cuda dzieja przy dluzszym uzytkowaniu. To tak z mojego baranowego doswiadczenia, hodowalismy je . Z drugiej strony te skory ktore sa na podloge caly czas fajnie wygladaja i sie nie niszcza....poczytaj bo czort wie, moze cos tam ciekawego wymyslili
A
Agutek
Gość
Dzięki! To może faktycznie porozglądam się za tymi polarowymi ;-) Wśród nich widziałam nawet fajny kolorystycznie pasujący do mojego wózka, czyli czarno-czerwony
Jak będziesz miała już swój wózek to daj znać jak ci się sprawdza ;-)
Jak będziesz miała już swój wózek to daj znać jak ci się sprawdza ;-)
A
Agutek
Gość
Dziewczyny, której kupują Casualplay! Zwróccie uwagę jakie wam przykrycie na nóżki dokładają do wózka. U nas chyba się pomylili, bo nijak nie możemy go zamontować tak jak pokazują w instrukcji i po głębszej analizie doszliśmy do wniosku, że dali nam przykrycie do modelu S6
Żadnego problemu pewnie by z wymianą nie było, gdyby nie to, ze sklep umiejscowiony jest 100km ode mnie, a przecież nie będę w jeździć w kółko w tę i z powrotem
Żadnego problemu pewnie by z wymianą nie było, gdyby nie to, ze sklep umiejscowiony jest 100km ode mnie, a przecież nie będę w jeździć w kółko w tę i z powrotem
A
Agutek
Gość
Już dzwoniłam, ale się musiałam naprosić by mi przysłali prawidłowe przykrycie Na szczęście mają jutro wysłać.
reklama
hannah w polsce te daszki sa po 59 zl i naprawde polecam bo sprawuja sie super!!!
Mi casual podpadl wlasnie za ten krotki podnozek bo jak dzidzia wieksza to jej nogi wisza jak spi i podnozek jest podniesiony do poziomu no i podwojne przednie kolko ktore zima lubi sie slizgac jak duzo sniegu jest ale to i tak o niebo lepiej niz w Quinny Buzz.Wkladke do casuala mam w kolorze limetki i niestety strasznie sie brudzi i zostaja na niej slady jak sie zapierze.Trzeba prac cala.Mysle ze w ciemniejszych kolorach nie ma tego problemu.
co do zarowiastych kolorow papilona i faktu ze nie widac w nim maluszka jak zwykle musze miec ale ;-) mam oprocz blue lagoon rowniez kolorek papilon(to jest dopiero zboczenie ) i tak sie dzidza prezentuje w papilonie mysle ze jest na pierwszym planie moj synek a wozio czy fotelik dlugooo potem
;-)
Quinny ma jakosciowo lepsza tapicerke moim zdaniem do utrzymania.Poki dzidzia mala to nie ma problemu ale jak zaczyna chodzic to sie masakra zaczyna......Brudne buciki,rozlane napoje,marchewka wtarta w siedzenie,deserki no i wszedobylska slina :-) itp..... Britax piore calego raz w tygodniu bo widac na nim wszystko i jak sie przeciera to zostaja takie same zacieki jak na mojej wkladce od casuala
Hannah Ty masz sliwkowego to powinno byc ok
Agutek Jesli mialabym wybierac to zdecydowanie lepszy jest Jane Energy,
Britax jest super na wypady do sklepu i rowne powierzchnie,alejki w parku itp.....jest malo stabilni i ma problemy z podbijaniem.Blokuje sie na najmniejszej nierownosci no i nie rozklada sie znaczy ta pozycja niby rozkladana jest siedzaca
Na welne w spiworku bym uwazala bo moze gryzc ;-) moje dziecie jak ma na sobie cios z welny to masakrycznie sie drapie i marudzi i dlatego kupujemy mu sweterki z angora jest milsza i nie drazni.Chociaaz z drugiej strony to ten spiworek nie ma kontaktu bezposrednio ze skora wiec chyba nie powinno byc problemu
Stefanka icandy apple ma zamienne kolka fajny patent ale jak to zwykle bywa i zycie pokazuje rzeczy uniwersalne sa zazwyczaj mniej trwale ale w wersji z potrojnym (dlatego pytalam jak wersje obstawiasz bo nie sadze abys co chwile je zmieniala ) to masakra w terenie cztero kolkowy tez nie nadaje za bardzo sie do komfortowej jazdy pozamiejskiej bo wozek z takimi koleczkami naprawde srednio sie prowadzi po nierownosciach,pewnie ze na upartego wszystko sie da :-).
Zaleta jest stabilnosc(lepsza niz w buzzie) mozliwosc wpiecia maxi cosi,w miare duzy kosz na zakupy,mozliwozc zrobienia wozka dla dwojki maluchow
minusem jest kubelkowe siedzenie spacerowe i srednia amortyzacja.No i jak dla mnie smutna kolorystyka.....ale to do przeskoczenia!Generalnie jak to w kazdym wozku do czegos mozna sie przyczepic
;-) Generalnie moim zdaniem jest troche lepszy od Buzza.
Mi casual podpadl wlasnie za ten krotki podnozek bo jak dzidzia wieksza to jej nogi wisza jak spi i podnozek jest podniesiony do poziomu no i podwojne przednie kolko ktore zima lubi sie slizgac jak duzo sniegu jest ale to i tak o niebo lepiej niz w Quinny Buzz.Wkladke do casuala mam w kolorze limetki i niestety strasznie sie brudzi i zostaja na niej slady jak sie zapierze.Trzeba prac cala.Mysle ze w ciemniejszych kolorach nie ma tego problemu.
co do zarowiastych kolorow papilona i faktu ze nie widac w nim maluszka jak zwykle musze miec ale ;-) mam oprocz blue lagoon rowniez kolorek papilon(to jest dopiero zboczenie ) i tak sie dzidza prezentuje w papilonie mysle ze jest na pierwszym planie moj synek a wozio czy fotelik dlugooo potem
;-)
Quinny ma jakosciowo lepsza tapicerke moim zdaniem do utrzymania.Poki dzidzia mala to nie ma problemu ale jak zaczyna chodzic to sie masakra zaczyna......Brudne buciki,rozlane napoje,marchewka wtarta w siedzenie,deserki no i wszedobylska slina :-) itp..... Britax piore calego raz w tygodniu bo widac na nim wszystko i jak sie przeciera to zostaja takie same zacieki jak na mojej wkladce od casuala
Hannah Ty masz sliwkowego to powinno byc ok
Agutek Jesli mialabym wybierac to zdecydowanie lepszy jest Jane Energy,
Britax jest super na wypady do sklepu i rowne powierzchnie,alejki w parku itp.....jest malo stabilni i ma problemy z podbijaniem.Blokuje sie na najmniejszej nierownosci no i nie rozklada sie znaczy ta pozycja niby rozkladana jest siedzaca
Na welne w spiworku bym uwazala bo moze gryzc ;-) moje dziecie jak ma na sobie cios z welny to masakrycznie sie drapie i marudzi i dlatego kupujemy mu sweterki z angora jest milsza i nie drazni.Chociaaz z drugiej strony to ten spiworek nie ma kontaktu bezposrednio ze skora wiec chyba nie powinno byc problemu
Stefanka icandy apple ma zamienne kolka fajny patent ale jak to zwykle bywa i zycie pokazuje rzeczy uniwersalne sa zazwyczaj mniej trwale ale w wersji z potrojnym (dlatego pytalam jak wersje obstawiasz bo nie sadze abys co chwile je zmieniala ) to masakra w terenie cztero kolkowy tez nie nadaje za bardzo sie do komfortowej jazdy pozamiejskiej bo wozek z takimi koleczkami naprawde srednio sie prowadzi po nierownosciach,pewnie ze na upartego wszystko sie da :-).
Zaleta jest stabilnosc(lepsza niz w buzzie) mozliwosc wpiecia maxi cosi,w miare duzy kosz na zakupy,mozliwozc zrobienia wozka dla dwojki maluchow
minusem jest kubelkowe siedzenie spacerowe i srednia amortyzacja.No i jak dla mnie smutna kolorystyka.....ale to do przeskoczenia!Generalnie jak to w kazdym wozku do czegos mozna sie przyczepic
;-) Generalnie moim zdaniem jest troche lepszy od Buzza.