reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

hannah wielki dzięki już z góry, posprawdzaj proszę te cholerne kółka :-D Podejrzewam, że tak musi być, bo na ramie taki specjalny plastik umieścili, żeby właśnie to mocowanie na nim się opierało, ale chcę mieć pewność, że to nie ja znowu trafiłam na bubla, bo to już normalnie przesada by była :-D :-D
Wczoraj mąż dzwonił do serwisu i wyminili nam koszyk w Mutsy - ciekawe na jaki? czy znowu plastikowy? :eek: i wyczyścili tą obrotnicę - ponoć jakiś kamień był w środku i on mógł blokować...pan z serwisu rzucił tekstem do męża : " był pan z nim nad morzem?!", a mąż, że nie....zaczynam mieć wrażenie, że oni chcieliby by ten wózek stał a my się na niego patrzyli zamiast jeździli...albo jeździli tylko po asflacie gładziutkim :sick:

Cholerka szkoda mi tego mutsiaka, bo naprawdę strasznie mi się podoba i wygodnie nim jeździ...no ale jak córcia ma się gnieździć w tej spacerówce i nie ruszać w ogóle to niestety nie ma rady ;-)

Jestem ciekawa jakie wózki będą w modzie gdy będziemy chcieli drugiego dzidziusia :-p
Znowu będę BUBE maltretować :-D BUBA wybacz moje natręctwo :sorry2: ;-) :rofl2:

reklama
BUBA z tego co pamietam MAXI COSI zdobyl max w polaczeniu z ISOFIX :) chyba ze we wczesniejszych jakis latach :). Tez go mamy i tez polecam

Też tak coś kojarzę, że 5 to przy ISOFIXIE, a następują pewne nadinterpretacje i uznaje się, że w ogóle maxi-cosi ma tak wysokie oceny. Tak czy inaczej na pewno jest to jeden z najlepszych fotelików :tak:

Rzecz jasna ze z Isofixem, sorry nie dodoalam ale wydaje mi sie oczywiste ;-) odkad jest to standart europejski bezpieczenstwa dziecka to nie biore innej opcji pod uwage. Baza Isofix do maxi jest na rynku od 2,5 roku w polsce
:-p A co do nadinterpretacjii ;-) to nie do konca tak jest bo testy bez isofixu tez sa rewelacyjne fakty mowia za siebie,no i fakt ze maxi cosi produkuje tylko foteliki i wozki a nie ubranak,smoczki,zabawki jak chicco i inne firmy.No i od lat jest liderem w tej dziedzinie,no i maja chyba jako jedyni wlasne laboratorium do teestow.Nawet modele z ubieglych lat otrzymywaly najwyzsze noty!
Zreszta pisalam o tym dokladnie o cabrio fix na tym watku chyba nawet.

Agutek Sprawdze i dam znaka wieczorkiem.

Dziewczyny zamówiłam :) trudno z tym kolorkiem było , ale w bobowózki znalazłam i to komplet w promocji , teraz to juz czekam i nie zastanawiam sie nad innymi. Gdybym wiedziala ze to tak pomoze zamówilabym wczesniej . Bardzo Wam dziękuje za pomoc , napewno tu bede zaglądac bo ciekawa jestem jak tam wózki u was sie bedą sprawowac , no i moze z czasem cos nowego na szybkie wyskoki mi zaproponujecie:). pozdrawiam was :)

witam was serdecznie
ja zastanawiam sie na buzz'em ale czekam na najnowszy model bo moze cos zmienia, a maja wejsc w listopadzie :)
ale mam do was pytanie. co myslicie o wozeczku iCandy apple ?? bo to mi polecono jako alternatywe do buzza w sklepie.

Agutek wiec tak, bylam poogladalam i tez wybralam casualplaya, luzy tez w kolku byly i latalo wiec widocznie tak ma byc. Co do mojej decyzji przewazylo to ze rozmiary siedziska sa mniejsze o doskownie 1-2 cm, latalam z metrem po sklepie. Do tego bez urazy dla wszystkich majacych quinnego :) kolory sa dla mnie okropicne :), procz czarnego nie podobal mi sie ani jeden :). Casual ma tez lepsza bude, zdecydowanie wieksza.... Kijowy jest za to ten podnozek w casualplay, strasznie kiczowaty no ale coz, nie mozna miec wszystkiego :). U nas sporo drozszy wiec bede zamawiala przez internet i to szybko bo o zgrozo zepsul mi sie dzisiaj wozek.....dzieki wszystkim za rady !!!

hannah wczoraj nie wytrzymałam i zadzwoniłam do serwisu i facet powiedział, że to norma w tym wózku, że to kółko tak lata, koleżanka sprawdziła i też tak ma czyli to faktycznie norma:tak: No cóż, lepiej by było bez tego, ale jak jest to trzeba się pogodzić :-p
Gratuluję wyboru! Jaki kolorek wybrałaś wkładki? I ile u was w sklepie on kosztuje?
Mi w quinnym podoba się ten kolor co ma BUBA i kolor Pepilon :-)

Niestety kolor jaki ma Buba jest niedostepny:( ,a szkoda bo tez mi sie bardzo podoba, wiec ja zamówiłam Papillon i będę go miec na czwartek , bo czekaja na fotelik .Nie moge sie doczekac.
:)

Agutek,hannah sprawdzilam i zreczywiscie to koleczko tak jak pisalam powinno miec odrobine luzu a ten halas,stukot to w zaleznosci od dlugosci od eksploatacji jak sie wyrobi to juz ciszej puka :-)
Casual to bardzo dobry wybor :-) Gratuluje.

Co do kolorkow Quiniakow to tez uwazam ze kolorystyka 2007 jest fatalna.Taki nijakie ani wsciekle ani stonowane :-(
Casual rzeczywiscie ma rewelacyjna bude,super chroni przed sloncem latem i zimnem w zimie :tak: ale ja w quiniaku rozwiazalam to czyms takim ;-)

http://www.kidoland.com/RayShade,10.html

Dla mnie casual odpadl wlasnie na bardzo krotki podnozek bo jak go poziomo ustawi jak dzidzia wieksza spi to wisza jej nogi :-( no i podwojne przednie kolko w ktore wchodzil snieg i je blokowal tak ze sie slizgalo ale to i tak o niebo lepiej niz w buzzie jest rowiazane.

Stefanka O ktory model ICcandy apple Ci chodzi trojkolowke czy cztero ???

reklama
Agutek wzielam blue canard, 575 bodajze, taki niebieski. A ty? u nas kosztuje ok 1560zl chyba, nie pamietam dokladnie, czyli prawie 300zl wiecej niz w bobowozkach, zamowilam sobie tez spiworek w tym kolorze i maja mi w pon dac znac czy jest u importera. Gdyby to byla jeszcze 100 to olalabym bo zawsze blizej do rekalamacji jakby co. Co do kolorow quinnego to zaden mi sie nie podoba, nawet oslawiony papilon :), ladnie na zdjeciach ale w rzeczywistosci zbyt zarowiaste jak na mnie, lubie jaki widac maluszka w wozku a nie wozek :), do tego brudzi sie to i wogole :), moj ma wstawki zielonego i ufifrane to caly czas :). Mam jeszcze britaxa verve i tez w ciemnym kolorze - sliwkowym, jagodowym czy jakim tam :). Co do budy mam jedynie pewne obawy czy przy duzym wietrze nie bedzie strasznie wialo od spodu. Jak bylam teraz z traxxem nad morzem to kocyki mi non stop trzepotaly na wietrze....wkurzajace. Sniegu sie nei boje bo wlasnie sie przeprowadzam do uk a oni tam sniegu nie znaja za bardzo :), w zeszlym roku jak troszke napadalo to dzieci do szkoly nie szly i wszyscy lancuchy pozakladali a tu nawet nie 10cm :), zapanowal chaos :)

BUBA wlasnie tez ogladalam te daszki w uk, tylko ze tam kosztuja sporo pieniedzy a po polskiemu nie wiedzialam jak to znalezc i dalam se spokoj :). Fajne na lato jak mocno slonce swieci...

Do góry