reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Buba Hannah i Agutek , powiedzcie mi jeszcze dziewczyny co myslicie o takim rozwiązaniu casualplay S4 z fotelikiem Proma easy zamiast gondoli , jest do 10 kg , a biorąc pod uwage ze rodze w grudniu to 6-7 kg powiannam miec dziecie jzu w okresie cieplejszym wiec bardzo go chowac nie bede musiała , czy sie mylę .?
Zaczęłam miec watpliwosci co do speediego po tym jakktoś napisal ze jest szeroki rozstaw kół i w niektórych sklepach zeby wejsc miedzy bramkami musi sciagac koło !!!!! nie zamierzam spedzac czasu z dzieckiem w sklepach , ale cóz Zycie czasem trzeba i nie chciałabym sie zdziwic , Buba mialas taki problem ?

reklama
no i wlasnie tago sie boje w trojkolowcach :) latajacego kolka :)
anuffi jak ci nei gralo to nie zagra i nie rob na sile bo bedziesz zalowac :), jak lepiej quinny ci odpowiada to go kup :). Gondola nie jest najwazniejsza (pojezdzi troche, pomeczysz sie najwyzej a potem bedziesz miala na dluuugo wozek - dziewczyny u mnie na forum zaluja teraz ze zwracaly uwage na gondole nie myslac o spacerowce), patrz szkoda ze moj jest spakowany bo bym wyslala ci zdjecie malego w niej, do kwietnia pojezdzi, moze zima bedzie lagodniejsza :), potem najwyzej w spiworek wlozysz. ja zanim kupilam poszlam sie zapytac nawet do rehabilitanta czy moze juz maly jezdzic pod takim katem i powiedzial ze nie widzi przeszkod oprocz tego ze sie moze zsuwac. Ja tez nie zaprzeczam ze byc moze wybiore quinny ale zobaczymy :).

agutek a powiedz mi czy te nierownosci to byly duze nierwnosci czy male nierownosci :). Ja mam do siebie 200m polnej drogi i musze do domu dojechac z jednym kolem 10cm wyzej od drugiego :)

anuffi moj wozeczke tez ma mega szeroki rozstaw kol, naprawde, nie wjezdzam na zadne podjazdy szynowe :), tez czytalam o tym przypadku w hipermarkecie, to jest jedna wielka bzdura, przecisnelam sie na styk nawet w najwezszych przejsciach w NETTO. One nie moga byc waskie bo zaden niepelnosprawny na wozku by nie przejechal a teraz wszystko musi byc zgodnie z wymogami. W katowicach sa dziesiatki hipermarketow, bylam w prawie wszystkich, nigdzie ie to nie zdarzylo. CO do rozwiazania casualplaya z fotelikiem, wlasnie osoba ktora mi zdjecie przyslala miala tak, jezdzila z dzieckiem caly czas, wyrosl z fotelika, chciala go wsadzic do gondoli i nie dalo rady bo w niej nic nie widzial :)

agutek moze lepszy wiec z 6 kolami? myslisz ze cos to zmieni? buba co ty na to?

Nierówności to takie większe...np. podjeżdżałam pod krawężnik, czy jakaś taka górka nagła gdzieś była z boku, wystający kamień itp.
Co do 6 kół to one też są skrętne więc nie wiem czy to rozwiąże problem, a do tego one są piankowe. Mi osobiście nie spodobała się ta wersja jak ją zobaczyłam na żywo.

Aha, a co do gondoli to ja jestem raczej jej zwolenniczką ;-) W Mutsy zrezygnowałam z tego fotelika samochodowego właśnie na rzecz gondoli i woziłam małą w niej 5,5 miesiąca.

Anufifi A wiec tak sie sprawa ma ;-)

Bebecar racer city st :minusy: piankowe kola,jak na trojkolowke to malo stabilny dosc ciezki 16,5 kg,zeczywiscie z tymi kolkami trzeba uwazac na piasek,duze wymiary po zlozeniu
Plusy:dobrze zbudowany w wersji spacerowej i generalnie uszedl by ze spiworkiem dla noworodka ale ja osobiscie jestem przeciwna takim praktykom, jednak co gondola z twarda podloga i materacykiem to gondola.Dosc szeroka spacerowka 32 cm i gondola.Solidnie wykonany.

Hannah Co do wielkosci gondoli casuala to bym polemizowala ;-)
tu zamieszczam wymiary gondolek:

Casualplay - 75x30x16

Quinny - 76x33x18 w przewezeniu 28 cm

acha i gondolka od xlandera jest kompatybilna z quinny i ma takie same wymiary.

I dla prownania zamieszczam zdjecie w gondoli quinny mojego 6-scio miesiecznego synka o wzroscie 72 cm i 18-stomiesiecznego synka o wadze 13,5 i wzroscie 96 w gondolce quinny i spacerowce.

BUBA a mam do ciebie pytanie jeszcze...zwróciłam uwagę, że w casualu jak podnoszę przednie koła to tak lekko mają luz, chodzi to tak jakby w górę i dół na tym mocowaniu. Tak to powinno być? Lekki stukot jakby jest przy podnoszeniu bo to mocowanie o siebie tak lekko uderza.

a tu dla porownania w britaxie

Acha i nie polecam fotelikow prima play.Bardzo slabo wypadaja w testach wlasnie przez to ze sa rozkladane co bardzo oslabia konstrukcje.

Anufifi absolutnie nigdy nie mialam problemu ze speedi mi sie gdzies nie zmiescil choc jest szeroki,we wszystkich supetmarketach sa kasy pierwszenstwa dla inwalidow.
Ale najczesciej na wypady sklepowe i szybkie zakupy uzywalm zapppa z maxi cosi gdyz do sklepu nigdy na piechotke nie chodze.Teraz na wypady szopingowe mam britaxa.

Delikatny luzik powinien byc bo kolko musi pracowac ale o stukaniu nic mi nie wiadomo.A glosno to stuka i tylko podczas podnoszenia czy [podczas jazdy tez???????

reklama
Delikatny luzik powinien byc bo kolko musi pracowac ale o stukaniu nic mi nie wiadomo.A glosno to stuka i tylko podczas podnoszenia czy [podczas jazdy tez???????

Delikatnie...to tylko stukot od tego, ze jest ten luz i po prostu na mocowaniu to lekko opada w dół przy podnoszeniu i odgłos jest od tego, że w pewnym momencie zatrzymuje się to kółko z mocowaniem na reszcie elementów.

Ale zamotałam :-DCholerka nie wiem jak to określić. Jak podnoszę to tylko lekko opada i robi puk o mocowanie całe.:-p

Jak złapię w rękę te kółka to mogę lekko je do góry podnosić na tym mocowaniu :tak:

Do góry