reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Buba Hannah Agutek, bardzo Eam dziewczyny dziekuje , za pomoc.
Czy mogłybyście jeszcze sie wypowiedziec na temat Bebecar racer city st , bo jeszcze taka opcja mnie zainteresowała , tego wózka , tylko w wersji spacerowej bez godnoli ze śpiworkiem dla niemowlaka . Jeśli ten nie to juz zostaje przy speedim i koniec kropka :) :-)

reklama
buba moze i spandex, wysciolka i bog wiec co jeszcze :) ale wole ten najtanszy material bo o niebi przyjemniejszy, nie chcialabym spac na czyms takim co quinny ma w tym spiworze :). Ja tez pojecia nie mam co wybiore :)

Agutek Gratuluje dobrego wyboru mysle ze bedziesz zachwycona i zycze milego uzytkowania :tak:
O tych wielkosciach napisalam dla tego bo mi tez guiniak wydawal sie olbrzymiasty ;-)

Anufifinapisze wieczorkiem o bebee plusiki i minusiki

hannah To ty jestes mama i to ty decydujesz! Ja staralam sie tylko dac rade a ty odebralas to jako atak :-(
Tkanina polarowa to 100% poliester dla Ciebie wydaje sie milutki i przyjemny ale nie koniecznie dla maluszka zapytaj jakiego kolwiek neatologa czy pediatre co na ten temat sadzi.Ta miekkosc tkaniny jest pozorna bo podraznia,wywoluje alergie,zaburza prawidlowe funkcjonowanie skory.
Gdyby polar byl zdrowa tkanina to by szyto z niego wszystko lacznie z majtkami ;-) gdyz jego wyprodukowanie jest bardzo tanie i niestety producenci dzieciecy zbyt czesto z tego materialu kozystaja.
Oczywiscie sa rodzaje polaru ktore stosowane sa w odziezy termicznej ktore spelniaja odpowiednie warunki wlasciwego funkcjonowania skory ale i cena ich jest dosc wysoka.

BUBA no cos ty, jestes moim guru :), nie potraktowalam tego absolutnie jako ataku :) - przepraszam jak tak zabrzmialo, lubie sensowne argumenty i to co napisalas przekonuje mnie ale jak biore go do reki to koniec swiata :). i to niestety jedyny moj argument :) innych znalezc nie moge :). podejrzewam ze wybiore casualplaya z tych samych powodow co agutek :) - no moze procz dziadkow :), zobaczymy

:-)Dzieki BUBA , będę czekac z niecierpliwoscią , Jak bedziesz pisac , to proszęwspomnij jeszcze czy do stelaza quinny mozna wpiąc jakis fotelik który rozkłada sie na płasko czy tylko maxi cosi.
wiem juz , że te bebecar skrzypią , przekonałam sie nawet osobiscie dzisiaj rano w sklepie ale moze i na to jest jakis sposób.
Zastanawiam sie w sumie czemu ci jeszze zawaracam glowe skoro Ty tyle wózkow wypróbowałas i chwqlisz Quinniego speedi , no ale baby w ciąży już tak mają :tak:.
Ciagle sie martwie własciwie o ta gondolke , ja osobiście nie widzę katastrofy jak na nia patrzę , ale fakt , że wygląda na to że urodzę ponad 4 kg dziecię , Choć Filip tez taki był , a potem okazał sie być najdrobniejszy wsród rówieśników , mam nadzieje ze choć 5 miesiecy wcisne go w tą gondolkę :) jak myślisz , ???
Dobrze , że jesteś :).
I jeszcze ostatnia rzecz : co powinnam dokupić do tego wózka , tzn w komplecie jest torba spiwór czy cos jeszcze powinnam odrazu dokupić ?
I czy wiesz może czy gdzies można kupić kolekcje kolorów 2008 .
To już chyba by było wszystko

Pozdrawiam

anuffi to ja tez cos powiem :) zalezy jaki komplet kupisz to wtedy jest co chcesz ale z tego co ja przegladalam to wychodzi na to samo czy kupisz razem czy osobno, moze minimalnie taniej wyjdzie. Standardowo jest kosz na zakupy i pompka, nie ma palaka do spacerowki ale mozna tanio dokupic. Moje dziecko ma 5,5 miesiaca, wazy 8kg i ma 67 cm, rodzilam pod koniec kwietnia tak dla porownania. Nie jest duzy w porownaniu z rowiesnikami urodzil sie miesiac przed terminem i do gondoli nie ma szans zeby sie zmiescil (przymierzalam go kilka dni temu), ledwo wchodzi w cienkim domowym ubranku ale nie ma mozliwosci zadnego manewru nie mowiac juz o jakis cieplejszych ubrankach. Nie wiem kiedy rodzisz ale nie licz ze na nastepna zime sie jeszcze zalapie :). Widzialam gondolke chyba x-landera i jest sporo wieksza, gondolki takich zwyklych sklepowych wozkow tez sa wieksze, z tego co czytalam casualplaya tez jest wieksza wiec tu sie akurat z buba nie zgodze :), speediego wypada najgorzej glownie z powodu tego zwezenia cholernego :), tak bylaby ok - jedna z dziewczyn z ktorymi rozmawialam zrobila mi zdjecie swojego 10miesiecznego syna w gondolce casualplaya ktory wazyl ponad 10kg wchodzacego w rozmiar 80/86 (moj ma 68/74) i jeszcze spoko sie w niej miescil. Tylko ze takie dziecko to juz raczej lezec tam nie chce :) Zeby nie bylo, nie chce cie przekonywac do innego wozka, tez uwazam ze speedi jest ok i zachecam do zakupu gondolki, mnie bylo troche szkoda ze nei kupilam :). Szybko ja sprzedasz bo popyt jest :), troche na tym stracisz napewno ale co tam. Nie za czesto sie jest w ciazy w koncu :). A wozeczek napewno starczy na dluuuugo :), ja tez nie zaprzeczam ze kiedys z nim jeszcze moge wyladowac :)

Rodze w połowie grudnia , starszego synka po 6 miesiącu przesadziłam do spacerówki bo mi wychodzil juz z gondoli , wiec myślalam ze moze tak sie uda tym razem , bo to by był gdzies maj wiec spoko.
ten casualplay ....fajny ale z ta rączka , nie przekonam sie chyba , cięzko mi sie go przewaza przy jeździe na krawęxnik naprzkład , az takim juz mialam doczynienia.
Moze jeszcze jakas opcja ....????
Ja juz durnieje ewidentnie .

AGUTEK , piszesz , że niska jesteś , nie masz wrazenie przy tym wózku ze ta rączka jakos w pionie prawie jest? wygodnie cisie wjeżdza na chodniki i takie tam? mozesz napisac cos co by mi pomogło ?

AGUTEK , piszesz , że niska jesteś , nie masz wrazenie przy tym wózku ze ta rączka jakos w pionie prawie jest? wygodnie cisie wjeżdza na chodniki i takie tam? mozesz napisac cos co by mi pomogło ?

anufifi dzisiaj jestem po pierwszym spacerze w terenie z tym wózkiem i jak dla mnie wygodna jest ta rączka, w niczym mi nie przeszkadza. Musisz wziąć pod uwagę, że ten wózek jest dość niski więc rączka nie wypada wysoko. Co zaobserwowałam to pewną różnicę między prowadzeniem 4-kołowca a 3-kołowca. Jak jest jakaś nierówność to przednie koła potrafią się obrócić i lekko na chwilę przyblokować albo pojechać w złym kierunku. I praktycznie chyba tylko to lekko mi przeszkadza. Poza tym jak na razie nic więcej nie zauważyłam.

reklama
Do góry