reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pusty pęcherzyk

Ja żałuję, że wcześniej nie poczytałam, kiedy warto usc. Czasu się nie cofnie. Staram się myśleć pozytywnie. Uważam, ze lekarze powinni mieć więcej empatii i wyczucia. U mnie teraz 6t1d. A byłam u ginekologa w 5t3d. będzie dobrze. Czytam często wpisy, ze zagranica badanie najwcześniej robią 10-11t. I to chyba mądre jest. Mniej stresu.
Też tak myślę. A empatia to dla większości lekarzy taka zupa z Azji :/ U mnie w przychodni owszem nie ma problemu, żeby się dostać do ginekologa, ale co z tego, skoro to są w większości rzeźnicy i na znanylekarz mają dwie, trzy gwiazdki. A na fajnych lekarzy trzeba polować...

reklama
Witam
Ja pojeżdze z wami
Bo mam tak samo jak Wy ! Pusty pęcherzyk ! Ostatnia miesiączka 20.07 niby wychodzi 7 tc byłam w piątek na usg z pomiarów pęcherzyka wyszło 5tc +2 lekarz kazał przyjść dziś na 8.45 pęcherzyk nadal pusty z pomiaru wyszło 5tc+4 kolejna wizyta w piątek i już mi lekarz powiedział że jak w piątek nic nie będzie widać to trzeba będzie to zakończyć i dostanę skierowanie do szpitala !
( Mieszkam w DE )
Ale napisze wam w piątek co i jak Mam nadzieję że owulacja się przesunęła i ciąża ma mniej niż 7tc.

Witam
Ja pojeżdze z wami
Bo mam tak samo jak Wy ! Pusty pęcherzyk ! Ostatnia miesiączka 20.07 niby wychodzi 7 tc byłam w piątek na usg z pomiarów pęcherzyka wyszło 5tc +2 lekarz kazał przyjść dziś na 8.45 pęcherzyk nadal pusty z pomiaru wyszło 5tc+4 kolejna wizyta w piątek i już mi lekarz powiedział że jak w piątek nic nie będzie widać to trzeba będzie to zakończyć i dostanę skierowanie do szpitala !
( Mieszkam w DE )
Ale napisze wam w piątek co i jak Mam nadzieję że owulacja się przesunęła i ciąża ma mniej niż 7tc.
Hej! Co on, głupi jakiś? Przez dwa dni miałby tak urosnac? Idź za tydzień do innego lekarza koniecznie. Pełno jest historii kobiet, które nie uwierzyły jednemu lekarzowi i mają teraz dzieci, a mogłyby usunąć zdrową ciążę.

Ja mam jutro usg, napiszę jak wyszło.

Witam
Ja pojeżdze z wami
( Mieszkam w DE )
Kochana przede wszystkim teraz masz 6 tydzień!!! Nie 7!!! Podaje się tylko zakończone tygodnie. Z tym 7 narobisz sobie tylko mętliku w głowie!!! Często zarodek pojawia się dopiero w 7mym, (7+0,7+1 itd) wiec czekaj do 7 mego! Będzie dopiero w sobotę.
Czytałam artykuły (naukowe), ze obecnie czeka się co najmniej aż pęcherzyk będzie miał 2,5 cm.
Ja OM miałam jak Ty 20.07. Tez miałam iść w piątek ale idę w sobote do innego lekarza, który nie opowiada od razu o skrobankach.
Zrób sobie może jeszcze przed wizytą 2xbetę.

Kochana przede wszystkim teraz masz 6 tydzień!!! Nie 7!!! Podaje się tylko zakończone tygodnie. Z tym 7 narobisz sobie tylko mętliku w głowie!!! Często zarodek pojawia się dopiero w 7mym, (7+0,7+1 itd) wiec czekaj do 7 mego! Będzie dopiero w sobotę.
Czytałam artykuły (naukowe), ze obecnie czeka się co najmniej aż pęcherzyk będzie miał 2,5 cm.
Ja OM miałam jak Ty 20.07. Tez miałam iść w piątek ale idę w sobote do innego lekarza, który nie opowiada od razu o skrobankach.
O to to! Dobrze prawisz! Polać Ci (0%) :D

Ja idę w równo ósmym (wg Flo), ale nie nakręcam się, że usłyszę jak bije serce i w ogóle. Najważniejsze, żeby był żywy zarodek i żeby pani doktor powiedziała, że jest ok. Nie dam się już zestresować samej sobie, jak te dwa tygodnie temu :)

O to to! Dobrze prawisz! Polać Ci (0%) :D

Ja idę w równo ósmym (wg Flo), ale nie nakręcam się, że usłyszę jak bije serce i w ogóle. Najważniejsze, żeby był żywy zarodek i żeby pani doktor powiedziała, że jest ok. Nie dam się już zestresować samej sobie, jak te dwa tygodnie temu :)
Ja się wciąż zastanawiam, czy nie idę za wcześnie, ale Pani doktor mówi, ze już powinno być ok. Czytam te różne posty i dziewczyny piszą, ze były w 5txd i lekarz powiedział, ze jest pęcherzyk i się dobrze zagnieździł i ze maja przyjść za 2 tyg. Nie wiem, dlaczego są tacy, co straszą...

Trzymam kciuki !!!

Mam nadzieję że będzie ok
Tak czy siak nie przyjmę tego skierowania powiem mu że chce poczekać jeszcze 2 tygodnie ! Bo jak tak dzisiaj sobie myślałam to wedlug mnie do poczecia doszlo miedzy 5 a 10 sierpnia bo mniejwiecej w tym czasie zaczely bolec mnie piersi! I tak tez wychodzila owulacja jestem dobrej mysli ze w piatek juz sie pojawi zarodek .

reklama
Mam nadzieję że będzie ok
Tak czy siak nie przyjmę tego skierowania powiem mu że chce poczekać jeszcze 2 tygodnie ! Bo jak tak dzisiaj sobie myślałam to wedlug mnie do poczecia doszlo miedzy 5 a 10 sierpnia bo mniejwiecej w tym czasie zaczely bolec mnie piersi! I tak tez wychodzila owulacja jestem dobrej mysli ze w piatek juz sie pojawi zarodek .
Nie idź na żadne zabiegi, poczekaj dwa tygodnie i idź do innego LEKARZA, nie rzeźnika. Proponuję kobietę, nie wiem czemu, ale od jakiegoś czasu nie ufam mężczyznom. Kilku bardzo mnie zawiodło, jeden bardzo brzydko potraktował, a kobiety jakoś... Nie wiem, lepsze są.

Do góry