reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pusty pęcherzyk

reklama
Gdzieś czytałam, że jeśli jest puste jajo to ciąża przestała się rozwijać ale jajo rośnie i beta tak samo. Sama już nie wiem.

Cudna historia. Aż się miło czyta, no i mnóstwo stresu, też z tym błędem laboratorium. Ja
też teraz czekam aż się pojawi zarodek, i mam coraz większą nadzieję, że tak po prostu będzie.

Cudna historia. Aż się miło czyta, no i mnóstwo stresu, też z tym błędem laboratorium. Ja
też teraz czekam aż się pojawi zarodek, i mam coraz większą nadzieję, że tak po prostu będzie.
Hej! To jedziemy na tym samym wózku :) Ja byłam w piątym tc (wg OM) na usg i było widać tylko pęcherzyk 14 mm, chociaż pani doktor powiedziała, że to może być nawet czwarty tydzień. Mam najróżniejsze myśli, ale tyle się naczytalam o dziewczynach, które poszły za wcześnie i później wszystko było dobrze, że to dodaje nadziei. Obecnie jestem w 7 tc, równo za tydzień mam usg. A Ty?

Hej! To jedziemy na tym samym wózku :) Ja byłam w piątym tc (wg OM) na usg i było widać tylko pęcherzyk 14 mm, chociaż pani doktor powiedziała, że to może być nawet czwarty tydzień. Mam najróżniejsze myśli, ale tyle się naczytalam o dziewczynach, które poszły za wcześnie i później wszystko było dobrze, że to dodaje nadziei. Obecnie jestem w 7 tc, równo za tydzień mam usg. A Ty?
Hej!
Dopiero teraz zauważyłam Twój wpis. No ja mam kolejna wizytę 7 września. To będzie dopiero pierwszy dzień siódmego tygodnia. Ale Pani doktor powiedziała, ze to jest ok. Na razie chodzę po ścianach. Bo lekarz, u którego byłam pierwszy raz (po prostu poszłam-myślałam, ze trzeba iść od razu), gdy dopytała o co chodzi zaczął mi opowiadać o skrobankach jak się nic nie pojawi i poinstruował, co zrobić, gdy zacznę krwawić. Ja mam pęcherzyk podobny do Twojego a z bety to mi 7tc wychodzi. Ale Pani doktor mówi, ze beta jest ok.

Trzymam za Ciebie kciuki :)
Dzięki! I nawzajem, jesteśmy chyba w tym samym tygodniu :)
Ja betę robiłam tylko raz, na samym początku i wychodziło mi, że to piąty tydzień. I też trafiłam do dziwnej lekarki, która nie za wiele mi wytłumaczyła, ale przynajmniej dała zdjęcie usg i rozpoznanie. No ale byłabym jej wdzięczna, gdyby mi wyjaśniła, że jest mnóstwo kobiet, które robią tak jak ja, a potem przez dwa tygodnie płaczą na zmianę z apatią...

reklama
Ja żałuję, że wcześniej nie poczytałam, kiedy warto usc. Czasu się nie cofnie. Staram się myśleć pozytywnie. Uważam, ze lekarze powinni mieć więcej empatii i wyczucia. U mnie teraz 6t1d. A byłam u ginekologa w 5t3d. będzie dobrze. Czytam często wpisy, ze zagranica badanie najwcześniej robią 10-11t. I to chyba mądre jest. Mniej stresu.

Do góry