reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy miałyście widoczny zarodek??

Hej
Co sądzicie o takiej sytuacji :
OM 12.08
Później między 11-16.09 -plamienia dość intensywne
23.09 dwa pozytywne testy ciazowe i beta ponad 4300
26.09 usg na którym widać tylko pęcherzyk ciążowy 1,17cm
Wg OM 6 tydzień 5 dzień
Biore luteinę i mam przyjść za tydzień do kontroli i w piątek powtórzyć betę.
Myślicie ze jest jeszcze szansa ?
Owulacja wg testów 31.08.

reklama
Hej
Co sądzicie o takiej sytuacji :
OM 12.08
Później między 11-16.09 -plamienia dość intensywne
23.09 dwa pozytywne testy ciazowe i beta ponad 4300
26.09 usg na którym widać tylko pęcherzyk ciążowy 1,17cm
Wg OM 6 tydzień 5 dzień
Biore luteinę i mam przyjść za tydzień do kontroli i w piątek powtórzyć betę.
Myślicie ze jest jeszcze szansa ?
Owulacja wg testów 31.08.
U mnie bylo widac zarodek z bijacym serduszkiem w 6 t3d

Ja byłam pod koniec 7 tygodnia pierwszy raz u położnej i wtedy było już serduszko bijące. Wcześniej nie szłam bo nie chciałam się stresować.

Cześć dziewczyny
Proszę o pomoc. Moja historia brzmi tak ..... Udało mi się zajść w ciążę po 2 mies. od łużeczkowania, przy czym że nie było @ a owulacja była stymulowana Lamettą. Po moich podliczeniach ovu nastąpiła 19-22 .11.23 . Pęcherzyk pojawił się 20.12 o wymiarach 0.40 cm . Byłam wczoraj na USG (27.12) i inna Pani doktor(nie moja prowadząca ) stwierdziła ,że mój pęcherzyk jest pusty i nie urósł. Czy jest szansa ,że po prostu zarodek jest bardzo malutki i pojawi się później? Bo trudno wskazać kiedy doszło do zagnieżdżenia ...
Jestem po 2 poronieniach :-(

Cześć dziewczyny,
Potrzebuję pomocy....Moja historia brzmi tak:
Uało mi się zajść w ciążę po 2 mies. od łużeczkowania . @ nie było, owu dostałam dzięki stymulacji Lametto. Przybliżona data owu 19-22.11.23.
20.12 byłam na USG i był pęcherzyk o wymiarach 0,4 cm ale pusty.(komputer wyliczył +/- 5 tc
27.12 na USG nic się nie zmieniło.
Pytanie czy jest szansa , że ciąża jest "młodsza"?i się pojawi zarodek?

Cześć dziewczyny
Proszę o pomoc. Moja historia brzmi tak ..... Udało mi się zajść w ciążę po 2 mies. od łużeczkowania, przy czym że nie było @ a owulacja była stymulowana Lamettą. Po moich podliczeniach ovu nastąpiła 19-22 .11.23 . Pęcherzyk pojawił się 20.12 o wymiarach 0.40 cm . Byłam wczoraj na USG (27.12) i inna Pani doktor(nie moja prowadząca ) stwierdziła ,że mój pęcherzyk jest pusty i nie urósł. Czy jest szansa ,że po prostu zarodek jest bardzo malutki i pojawi się później? Bo trudno wskazać kiedy doszło do zagnieżdżenia ...
Jestem po 2 poronieniach :-(
Jeżeli pęcherzyk nie urósł przez tydzień to raczej marne szanse,że coś się z tego rozwinie. Zagnieżdżenie nie ma z tym nic wspólnego.
Poza tym dziwne postępowanie, brać leki na stymulacje a nie mieć wcześniej miesiączki. Przecież te leki bierze się w odpowiednich dniach cyklu.

Jeżeli pęcherzyk nie urósł przez tydzień to raczej marne szanse,że coś się z tego rozwinie. Zagnieżdżenie nie ma z tym nic wspólnego.
Poza tym dziwne postępowanie, brać leki na stymulacje a nie mieć wcześniej miesiączki. Przecież te leki bierze się w odpowiednich dniach cyklu.
Właśnie wg USG przed braniem leków endometrium odpowiadał 1 fazie cyklu dlatego brałam żeby stymulować ponieważ mam od dawna problem że nie następuje u mnie ovu

Właśnie wg USG przed braniem leków endometrium odpowiadał 1 fazie cyklu dlatego brałam żeby stymulować ponieważ mam od dawna problem że nie następuje u mnie ovu
Ale to nic nie znaczy, że endo odpowiadało 1 fazie cyklu. Jak dla mnie to dziwne postępowanie i nigdy się z nim nie spotkałam.

reklama
Cześć dziewczyny,
Potrzebuję pomocy....Moja historia brzmi tak:
Uało mi się zajść w ciążę po 2 mies. od łużeczkowania . @ nie było, owu dostałam dzięki stymulacji Lametto. Przybliżona data owu 19-22.11.23.
20.12 byłam na USG i był pęcherzyk o wymiarach 0,4 cm ale pusty.(komputer wyliczył +/- 5 tc
27.12 na USG nic się nie zmieniło.
Pytanie czy jest szansa , że ciąża jest "młodsza"?i się pojawi zarodek?
Ja w piątym tygodniu z obliczeń nie miałam jeszcze zarodka tylko mały pecherzyk

Do góry