reklama
Ella7
Zaangażowana w BB
To mnie zaskoczyłyście. Może to kwestia konwencji, tak jak z miesiącami? Dla mnie logiczne jest że skoro np. 6 tc jest skończony to jestem w trakcie 7 tc. Aplikacja też tak pokazuje. Dopytam swojego lekarza.
Kasia, tu jest coś co może Cię uspokoi:
Link do: USG wczesnej ciąży - jak interpretować? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Kasia, tu jest coś co może Cię uspokoi:
Link do: USG wczesnej ciąży - jak interpretować? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Kasia u mnie było podobne jak u ciebie. Serduszka nie było w 6 tyg zarodka tez, w 7 tez nic nie było w 8 juz spakowane na zabieg poszłam na usg i był ludek i serduszko. Wszystko skończyło się dobrze. Mój cud ma teraz 9 miesięcy.
pchelka10.05
Zadomowiona(y)
Autorka tematu nie napisała który ma tydzień i kiedy miała ostatnia miesiączkę więc z opisu wywnioskowalam że ma 7/8 tydzień ciążyKasia u mnie było podobne jak u ciebie. Serduszka nie było w 6 tyg zarodka tez, w 7 tez nic nie było w 8 juz spakowane na zabieg poszłam na usg i był ludek i serduszko. Wszystko skończyło się dobrze. Mój cud ma teraz 9 miesięcy.
W 7 czy 8 tygodniu powinno być już serduszko nie mówiąc już o zarodku
Następnym razem proszę pisać jaśniej a obędzie bez zbędnych nieporozumień
Ja już te wyliczenia tygodniowe przerabiałam w dwóch ciążach i u mnie to było ważne. Mamy jeszcze raz: 6 tydzień i 3 dzień to nadal 6 tydzień. 7 tydzień i 5 dzień to nadal 7 tydzień. NIE DODAJEMY SOBIE.6t + 3d to jest właśnie siódmy tydzień. Skończony 6 ale leci już 7. Tak to lekarze określają.
Ale to tylko wyliczenia według OM, jeśli @ są nieregularne to owulacja mogła być później i po prostu ciaza jest młodsza niż wynika z OM. Trzeba cierpliwie czekać (wiem, łatwo się mówi..). Beta przyrasta, to dobry znak.
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Anna30 dokładnie. No i organizm kobiety to nie matematyka. Owulacja mogła się przesunąć i być nawet przed samym terminem @ wtedy wyliczenia z daty nic nie dadzą. Zrób sobie betę po 48h Zobaczysz czy i jak przyrasta
Kasiakasia1992
Początkująca w BB
Robiłam w środę i zamierzam zrobić dzisiaj.
Kasiakasia1992
Początkująca w BB
Mam już wynik, wynosi 21952. Czyli spada? We środę było ponad 25 tysięcy... co powinnam teraz zrobić? Chyba nie ma sensu czekanie 2 tygodni na usg..
reklama
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Przykro mi.. no spada niestety. Poczekaj może samo sie zacznie oczyszczać