reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pusty pęcherzyk

Kasiakasia1992

Początkująca w BB
Witam. Tydzień temu byłam u lekarza na usg i totalnie nic nie było widać bo to podobno bardzo wczesna ciąża. Kolejna wizyte wyznaczona na za tydzień, czyli wczoraj. Rano zrobiłam bete a na wizyte poszłam już z wynikiem który wyniósł ponad 25 tysięcy, co wskazuje na 7/8 tydzień. Na usg widoczny pęcherzyk ciążowy ale bez zarodka. Lekarz powiedział, że w tym tygodniu powinien być już widoczny. Mam poczekać 2 tygodnie i po tym czasie przyjść na kolejne usg, Jeśli nadal będzie puste jajo skieruje mnie na zabieg. Jestem załamana. Czy przez te 2 tygodnie jest jakaś sZansa na cud, że zarodek się pojawi? Czy jednak nie mam już na co liczyć?

reklama
Witam. Tydzień temu byłam u lekarza na usg i totalnie nic nie było widać bo to podobno bardzo wczesna ciąża. Kolejna wizyte wyznaczona na za tydzień, czyli wczoraj. Rano zrobiłam bete a na wizyte poszłam już z wynikiem który wyniósł ponad 25 tysięcy, co wskazuje na 7/8 tydzień. Na usg widoczny pęcherzyk ciążowy ale bez zarodka. Lekarz powiedział, że w tym tygodniu powinien być już widoczny. Mam poczekać 2 tygodnie i po tym czasie przyjść na kolejne usg, Jeśli nadal będzie puste jajo skieruje mnie na zabieg. Jestem załamana. Czy przez te 2 tygodnie jest jakaś sZansa na cud, że zarodek się pojawi? Czy jednak nie mam już na co liczyć?
Jest szansa. U mnie w 6 tygodniu byla beta 30 tysiecy i brak zarodka. Zarodek pojawil sie dwa dni pozniej. Trzeba byc dobrej mysli :)

Według bety wychodzi ten 7/8 tydzień, ale miałam nieregularne cykle. Ostatnio miałam @ 23 lipca, więc nie jest to możliwe żeby był to 7/8 tydzień. Nie wytrzymam te 2 tygodnie i chyba pójdę za tydzień. Jest sens robić bete jeśli przy pustym jaju rośnie jak w "normalnej" ciąży?

Jeśli miałaś ostatnią @ 23 lipca to jest właśnie 7 tydzień, chociaż przy nieregularnych okresach to może być inaczej. Na pewno na podstawie bety nie da się określić wieku ciąży, to się robi z ostatniej @ lub usg zarodka.
Musisz niestety czekać, na pewno nic nie jest przesądzone.

To nie jest 7 tydz. tylko 6 tydz i 3 dzień a to różnica. Jeśli dodatkowo owulacja się przesunęła to jest jeszcze wcześnie. Ja słuchałam serduszka w 7 tyg i 1 dniu. Jak beta przyrasta to wszystko jest ok. Nie masz się czym martwić. 3mam mocno kciuki

Dzięki za odpowiedzi :) nie umiem się tym nie martwić bo poprzednią ciążę poroniłam więc teraz jestem bardzo wyczulona.
Tym bardziej, że jakąś godzine temu miałam 3 bardzo silne skurcze, były krótkotrwałe co mniej więcej 15 minut. Zastanawia mnie dlaczego one się pojawiły ale na szczęście nie mam plamień ani nie kreawie. Te czekanie jest najgorsze.

6t + 3d to jest właśnie siódmy tydzień. Skończony 6 ale leci już 7. Tak to lekarze określają.
Ale to tylko wyliczenia według OM, jeśli @ są nieregularne to owulacja mogła być później i po prostu ciaza jest młodsza niż wynika z OM. Trzeba cierpliwie czekać (wiem, łatwo się mówi..). Beta przyrasta, to dobry znak.

reklama
Do góry