reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pusty pęcherzyk

Witajcie. Moja sytuacja jest taka, że na usg 5tyg+4 dni nie było zarodka, ciałko żółte słabo widoczne. Pani doktor poleciła zrobienie beta hcg i 06.09 było 23 696 a 09.09 36 647, bardzo się stresuję bo to zdaniem lekarki za mały przyrost. Wizyta dopiero 16.09. Czy któraś z Was miała podobnie z przyrostem bety?

U mnie w 5t4d nawet pęcherzyka zoltkowego nie było, a betę miałam niższa. A w dobre widziałam jak maluszkowi bije serduszko. Beta rośnie-to jest ważne. W niektórych kalkulatorach nawet nie da się wpisać bety powyżej 30go dnia. Wtedy przyrostu są inne. Spokojnie czekaj, to było jeszcze za wcześnie na usg.

reklama
U mnie w 5t4d nawet pęcherzyka zoltkowego nie było, a betę miałam niższa. A w dobre widziałam jak maluszkowi bije serduszko. Beta rośnie-to jest ważne. W niektórych kalkulatorach nawet nie da się wpisać bety powyżej 30go dnia. Wtedy przyrostu są inne. Spokojnie czekaj, to było jeszcze za wcześnie na usg.
Szkala dziękuję :) stres jest bo to ciaża po dwóch poronieniach. Bez tamtych doświadczeń pewnie inaczej bym do tego podeszła. Pani doktor, u której teraz byłam, jest przypadkowa. Chciałam potwierdzić ciażę a moja gin jest na urlopie, na szczęście w poniedziałek juz do niej pójdę.

Witajcie. Moja sytuacja jest taka, że na usg 5tyg+4 dni nie było zarodka, ciałko żółte słabo widoczne. Pani doktor poleciła zrobienie beta hcg i 06.09 było 23 696 a 09.09 36 647, bardzo się stresuję bo to zdaniem lekarki za mały przyrost. Wizyta dopiero 16.09. Czy któraś z Was miała podobnie z przyrostem bety?
Hej hej kobietki jak po wizycie u lekarza ?

A ja właśnie myślałam o Tobie i weszłam tu zobaczyć, czy czegoś nie pisałaś. Ja tez idę
23go. Właśnie robiłam badania krwi i zapłaciłam majątek, szkoda ze na ten NFZ nie da się u mnie chodzić.

A co u reszty?
U mnie wczoraj pokazał się zarodek, serce bije mocno :) pomimo mniejszych przyrostów beta hcg wszystko jest w porządku.

A ja właśnie myślałam o Tobie i weszłam tu zobaczyć, czy czegoś nie pisałaś. Ja tez idę
23go. Właśnie robiłam badania krwi i zapłaciłam majątek, szkoda ze na ten NFZ nie da się u mnie chodzić.

A co u reszty?
U mnie dużo się dzieje lekarz narobił mi nadziei bo 9.09 znalazł w końcu pęcherzyk żółtkowy następna wizyta miała być 23.09 ale w piątek 13.09 pobolewal mnie brzuch i miałam jakieś dziwne kłucia w szyjce macicy tak jak by co jakiś czas ktoś wbijał mi igłe nie mam daleko do lekarza więc zadzwoniłam opisałam sytuację więc lekarz kazał przyjść zrobil USG i stwierdzil ze cos tam kest ale jest to bardzo małe kontrola w poniedziałek 16.09 I tego dnia dostałam skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie macicy popołudniu wybrałam się do szpitala pobrali mi krew lekarz mnie zbadał zrobil USG i niestety potwierdził to co powiedział mój lekarz ! Wynik hcg 22861 powinnam zostać w szpitalu do dzisiaj i czekać na nastepne badanie krwi ale postanowilam wrocic do domu i dzis jade na kontrole na 15 bede miala kolejne badanie krwi jesli beta będzie rosła to zostaje na obserwacji bo pęcherzyk ciążowy rośnie Ale w środku jest tylko kropka wielkości lebka szpilki niżej wstawię zdjęcia! A jeśli beta będzie spadać to albo będę musiała czekać na poronienie samoistne albo łyżeczkowanie więcej będę wiedziała dzisiaj myślę że około 17 .

Pierwsze zdjęcie jest od mojego lekarza z 9.09
Drugie ze szpitala 16.09

Załączniki

• 20190918_063014.jpg
    20190918_063014.jpg
    221,5 KB · Wyświetleń: 237
  • 20190918_063251.jpg
    20190918_063251.jpg
    482,8 KB · Wyświetleń: 232
reklama
Niezależnie od tego, co będzie trzymamy kciuki i jesteśmy z Tobą. Przytulam. Kropeczka jest.
Już nie robię sobie żadnych nadziei co ma być to będzie ! Widocznie nie jest mi pisane kolejne dziecko mam stres jak cholera przed dzisiejszą wizyta tym bardziej że po oddziale chodzą kobiety z brzuszkami albo już z dzidziusiem w łóżeczku ciężko się tam siedzi i czeka na wyniki widząc do okoła to wszystko ❤

Do góry