reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysoka beta a brak zarodka

AsiakS

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała wysoka bete hcg a nie było widać zarodka? We wtorek moja beta wynosiła 16 500 (5tydzien+2dni). Lekarz zobaczył pecherzyk plodowy i żółtkowy i "ledwo widoczny zarodek". Kazał przyjść za dwa dni, bo przy takiej becie powinno być już serce. Drugie usg miało odbyć się w szpitalu a nie jak za pierwszym razem w prywatnym gabinecie. Lekarz wyjeżdżał na urlop i chcial potwierdzić mi, że wszystko jest ok. Jednak stało się odwrotnie. Teraz w ogóle nie dostrzegał zarodka :( stwierdził tylko, że powiększył się pęcherzyk żółtkowy o 1mm co jest pocieszające. Sugerował jednak, że jest to puste jajo. Strasznie się boję. Mam już 2 poronienia za sobą. Już dawno powinno być serduszko przy takiej becie. Czy któraś z Was miała podobnie i skończyło się dobrze?

reklama
Tak. Była w 5 tyg , po mocno i długo plamilam/krwawiłam. Okazalo sie chyba tylko niesomoga progesteronu. Ale do rzeczy. Miałam 16800 bety badanej w szpitalu. W dniu wypisu na usg byl pehrzyk, ciałko zolte i lekarz mówił, że może xos widzi, ale ledwo ledwo i jak nuż to zarodek jest bardzo malutki. Za tydzień na kontroli u gina mały miał 4 mm i biło serduszko. Z najstarsza byłam u gina dzień wcześniej beta ponad 15 tys, ale nie było też jeszcze serduszka na pewno.

Do góry