reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe mamy Lublin

reklama
Odzywam się w końcu, trochę zaaferowana byłam przyjściem na świat mojego Wiktorka :)
Urodził się 2 tygodnie wczesniej 2700g i 50cm :)
Rodziłam na jaczewskiego i podobne mam odczucia jak mom-to-be. Położne super ekstra, tak bardzo mi pomagały kiedy mały nie umiał złapać cyca, przychodziły co 2-3 godziny i mi go przystawiały :) Cieszę się że wybrałam jednak Jaczewskiego a nie świdnik, bo byłam w szpitalu 6 dni i z dojadem tatusia byłoby średnio :)
jak wejdę przez telefon na bb to dodam zdjęcie :)

Jurczux, Ewelinka gratulacje :D jurczux Ty w terminie rodziłaś czy wcześniej? a co się na izbie stało?
Ewelinka to ucieszyłaś mnie - jak położne pomogły to mogę być spokojna! A w karmieniu to poprosiłaś o pokazanie jak się dziecko przystawia czy same z siebie od razu po porodzie pokazały? :) i jak sam poród przebiegł?
W ogóle powiedzcie mi, czy dużo rodzących kobiet z Wami było? Izby przyjęć zapełnione? mężowie z Wami rodzili? :)

Młoda żona - śliczna :)

Dziękuję [emoji4]moja urodziła się miesiąc wcześniej 2820 52 cm ale miała wrodzone zapalenie płuc i 4 doby leżała na intensywnej terapii noworodków. .na szczęście teraz wszystko jest ok i rozwija się super [emoji5]gratuluję
Dziewczyny dzielne jesteśmy no nie? :)

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

No więc chomik ja rodzilam z mezem i baaaardzo polecam!
Izba to w ogole zamknieta byla bo jak juz pisalam maliwanie poczekalni....to tylko w Polsce jest możliwe...nic to. Porodowka pelna a na poloznictwie łóżka na korytarzu i w gabinecie zabiegowym. Trafilam na goracy okres chyba...

Mom to be dzięki za odpowiedź :) no rzeczywiście, takie rzeczy to tylko u nas :o tak jakiś gorący okres był, może w listopadzie trochę luźniej będzie , mi do terminu równo 4 tyg zostało. I też chcę z mężem, rozumiem że po prostu przy przyjęciu mówię, że chciałabym z mężem rodzić?

Ja 2 dni przed wyliczony z om.
Miałam od 18h skurcze które się nasilały i pojechałam jak były co 3-5 min. Jak mnie zbadali to powiedzieli że 1,5cm i to przepowiadające... Ale tak chamsko trochę że "co nie uczyli w szkole rodzenia że jest coś takiego?!" No uczyli że przepowiadające mijają.... A bolało mnie konkretnie. Że były miejsca to powiedzieli że przyjmą. Jak zapytałam kiedy urodze jak mnie tak boli to mi powiedziała że jasnowidzem nie jest, może jutro a może pojutrze... Na ip byłam o 20, o 2.40 urodziłam. Urodziłam z mężem, też polecam :)

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jurczux trafiłaś na jakąś niemiłą zmianę, ale cóż zdarza się niestety.Chamstwo wszędzie się znajdzie. Najważniejsze, że komplikacji nie było i wszystko z Wami dobrze :) a miałaś stamtąd lekarza? rozumiem, że 18 h skurcze czyli że od godziny 18 a o 20 pojechałaś na szpital? :)

Do góry