reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

błonka toż to u Ciebie tylko 2 tygodnie do porodu?! Chyba że chcesz znowu się dłużej ponosić w dwupaku tak jak z Zosią ;-) A Zosia będzie mieć brata czy siostrę?
ysia a jak Twoja Laura ze wzrostem? Dalej w górnych centylach?

Dziewczyny coś mało piszecie, nawet Ty pełna, chyba nam to forum zamiera...

reklama
agusiaks ja mam w poniedziałek cesarke, beda mnie ciac wczesniej bo mam zwapnioną kosc łonową i jakby sie rozchodziła plus rwa kulszowa i sn nie wchodzi w gre....

wlasnie widze malo postow, chyba to ciepelko na dworze robi swoje

Blonka w takim razie trzymam kciuki za poniedzialek.
Ja tez ostatnio nieczęsto tu zaglądam. Olek ma 11 miesiecy i ani jednego zabka. Pediatra u ktorego bylam uspokaja. Słyszałam ze nieraz próbują nacinac dziąsła.

Agusia pewnie jest w gornej siatce, bo jej nie mierze, a wazona byla miesiac temu. Patrzac na jej rowiesnice to jest na pewno wyzsza;)
Moze laski beda razem graly w reprezentacji siatkowki;)
Nowa jasne sluchaj lekarza kazde dziecko ma swoje tempo. Olek nie ma Laura ma za duzo i tak to wyglada:/ Wy sie doczekacie zabkow a my w koncu moze skonczymy zabkowanie(czekam na to z utęsknieniem)
Blonka to bezproblemowej cesarki zycze.a gdzie rodzisz?tam gdzie ostatnio?
Pełna, Lilonka, Evlee, Sun, Ala, Gna????co tam u Was?

Hej laski, faktycznie forum nam zamiera, nie piszecie to i ja rzadziej zaglądam.
Błonka powodzenia !!! Ale zleciała ta twoja ciąża :-)
U nas jakoś leci, emek teraz wyjeżdża w delegacje więc bedę przesiadywać u rodziców, zaczęłam trochę wieczorami w domu pracować.
Nataszka to niegrzeczny przypadek dziecka, daje mi popalić na całej linii, dziś nawet sasiad mnie zaczepił i stwierdził że ma strasznie donośny głos, pewnie słychać ją w całym bloku, co ja na to poradzę :eek: Ale i tak kocham ją nad zycie :-D Mamy 1 ząbka, waży ok 9700, nie nalezy do najwyższych :) , jest raczej drobna, chodzi już trzymana za jedną rękę, sama stoi...
Dziś byłam w mojej pracy, na szczęście mam gdzie wracać, szef powiedział że czekają, dostałam zgodę na urlop wypoczynkowy, ale jeszcze ksiegowa ma określić ile go mam, po cichu planuję wrócić od 1 października. Wzięłam nawet fuchę do domu, bo nie ma kto im rysowac, więc powiedziałam że po starej znajomości pomogę hehe. A mała albo Klub Malucha albo niania, albo coś jeszcze wymyślę innego, zobaczymy...chciałabym zaciążyć do tego czasu, ale coś nam nie idzie trzasnąć naturalsa
Mamy największe problemy z usypianiem, mała nie chce spać, szaleje po całym lóżku, chodzi spać kolo 22 mimo że ostatnia drzemka byla o 15,do tej pory miała dwie drzemki 30minutowe, teraz od kilku dni spi dwa razy po 1,5 godziny, ja jej nie ogarniam ...

Ostatnia edycja:
Hej kobitki, co u was słychać?
My jesteśmy u rodziców, Natasza rozszalała się na całego, straszny z niej dzikus, całe dnie spędza na ogrodzie, kąpie się w basenie, od kilku dni sama chodzi, ale zamiast iść spokojnie próbuje biegac to się co chwilę przewraca i ma pelno siniaków, nie jest w ogóle ostrożna.
Nie chce jeść nic z łyżeczki, więc zupki i papki poszły w odstawkę, najchętniej jadłaby tylko mięso, szynki, ogórki kiszone i truskawki
pozdrawiamy mamuśki i dzieciaczki
Błonka już pewnie urodziła :-)

10428651_777119705661243_6899969964524904296_na.jpgpozdrowienia od 8 dniowej Julki :) jestesmy w domu od czwartku, cc trudna, ale to nie teraz o tym bo malo czasu, mloda ciagle cycuje ale dobrze, chce pic z cyca bo zoska nie chciala wcale.. :p

Załączniki

• 10428651_777119705661243_6899969964524904296_na.jpg
    10428651_777119705661243_6899969964524904296_na.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 73
Błonka, gratuluję córeczki:) cudownie patrzeć na taką dwójkę maluszków:tak: dajesz mi nadzieję, że i nam się uda z drugim maluszkiem, oby bez żadnych problemów!:tak:

dziewczyny, rzadko tu zaglądam:( u nas dobrze, Haneczka rośnie, kooocham ją nad życie i z każdym dniem bardziej, o ile da się kochać jeszcze bardziej:-D mamy problem z zasypianiem w dzień, nie nauczyłam ją spać w łóżeczku,a teraz jakbym chciała ją nauczyć, to ona się buntuje i tak płacze, że aż się zanosi, zapowietrza i ikończy się na tym, że biorę ją na ręce i tam zmęczona płaczem zasypia... teraz w dzień zasypia albo w wózku wożona po nierównym chodniku albo w domu przy cycku... macie jakieś sposoby jak mam ją nauczyć spać w łóżeczku?? Hanie jest bezsmoczkowa niestety, z butelki też nie chce/nie umie pić, więc ja nigdzie na dłużej niż 2 godziny bez niej się nie ruszę..
Byliśmy u rehabilitanta w związku z tym wzmożonym napięciem, ale zbadał Hanię i powiedział, że nie widzi podstaw do rehabilitacji:) więc mam nadzieję, że wszystko jest ok, choć mała zaciska ciągle piąstki, a poza tym obraca się tylko na jeden bok, wygina się w jedną stronę i nie wiem co z tym zrobić. Podczas wizyty u rehabilitanta nie było to tak widoczne, następną mamy 21 lipca i nie wiem czy czekać czy może pojechać wcześniej niech ją zobaczy.
W niedzielę mamy chrzciny więc trochę zamieszania jest:)

Mam nadzieję, że u Was i Waszych maluszków wszystko dobrze, rośniecie, uśmiechacie się i korzystacie z pięknej pogody:-D

reklama
Hej Kobitki!
Chyba nam forum umarło... ale ja mimo to postanowiłam się odezwać :tak:
ysia ta wizja z reprezentacją siatkówki może nie być taka nierealna ;-)
I dołączam do Ciebie bo właśnie podjęliśmy decyzję o budowie domku i nie wiem czy się cieszyć czy bać... ;-)
błonka śliczne masz córeczki i Zosieńka jakie ma bujne loczki, ja jakoś u mojej się tej fryzury nie mogę doczekać :-)
pełna jak tam Nataszka? Dalej łobuzuje? Ja wracam od września do pracy i już powoli zaczynam się bać jak to będzie :confused:
kasiulekk a Twoja Hania już ma 4 miesiące :-) Wrzuć jakąś fotkę maleństwa. A co do spania w łóżeczku to moja jak była mała spała w łóżeczku, potem jak się zaczęły upały w lipcu i sierpniu czyli mając 3-4 miesiące z racji gorąca kładłam ją do spania na dole w bujaczku lub w wózku i się szybko
przyzwyczaiła ale teraz znowu śpi tylko w łóżeczku i nawet nie wiem kiedy się tak przestawiła :tak:

Mamy 8 ząbków, Majeczka coraz mądrzejsza, i mnie co dzień zadziwia jakimś nowym słowem albo umiejętnością :-) za rączkę zasuwa szybciutko ale rzadko sama się puszcza, ewidentnie się boi...

Do góry