reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

hej,

no kiepsko z forum albo malo czasu albo nam sie nie chce pisac;)
U nas natapecie wykluwanie sie 8 zabka,Laura ladnie wcina deserki tylko dalej chce pic tylko mleko:(
w weekend dowiedzialam sie ze bede ciocia:)
pisalyscie ostatnio o nastepnych staraniach, mnie dobija przyszlosc kiedy odbierzemy nasze nastepne malenstwa jak to bedzie itd.,od in vitro nigdy juz sie nie uwolnimy:(wkurza mnie to z jednej strony ,ze nawet nie mozemy starac sie o nastepne naturalnie,bo czekaja na nas nasze maluszki:(ciekawe co nam zycie przyniesie.
Hope przykro mi, bardzo chcialabym Wam pomoc:(pomodle sie za Was;*
mamy piekna pogode wiec kazdy dzien sobie spacerujemy:)

reklama
Dziewczyny piszcie! :-)
ysia
fajnie że się odezwałaś. Piszesz że Twojej małej już 8 ząb rośnie, a u nas dalej tylko dwa. A jak nocki u Ciebie?
lilonka jak u Was? Nocki lepsze? A Maciuś jak? Ja o swoich nie chcę już pisać :sorry2:
gnagna no to szybko się zabrałaś "za robotę" :tak: Powodzenia i melduj nam się :tak:

A pogoda śliczna i już prawie 2 tygodnie jeździmy w spacerówce. Mam nadzieję że już zimy nie będzie :-D

Ysia Laurencja wymiata z ząbkami :szok:
Agusiaks a nie myślałaś o tym żeby już w nocy zacząć karmić mm, żeby mała lepiej spała, albo na noc jakaś butla z kaszką. W sumie już długo karmisz piersią

My nie mamy żadnego ząbka i strasznie się boję tych ząbków, że wszystko zepsują bo spanie nam się ostatnio poukładało. Natasza zasypia ok 20stej, potem o 23 karmię ją przez sen i o ok. 3 budzi się na jedzonko, pobudka o 7. Jak dla mnie mogłaby tylko jeszcze wstawać ciut później, no ale nie narzekam.
Natasza znowu zaczęla pić pierś, więc jak 2-3 razy dziennie jej daję, ale nie traktuje tego jako posiłek tylko picie ;-)
Już pisałam z Nową że Natasza to maniaczka picia wody, bardzo dużo mi pije, teraz też obiadu nie chciała ale cały kubek-niekapek wody wypiła :sorry2: Jak jej zabieram to krzyczy, dziewczyny a na spacery bierzecie wodę do picia dla dzieciaków? Bo moja dziś jak nie spała to mlaskała języczkiem i w domu rzuciła się na wodę. Też się zaczynam zastanawiać nad spacerówką,b o zimy coś nie widać, a Natasza śpi mi osattnio na spacerach tylko pół godziny a potem ogląda drzewa więc w spacerówie byłoby wygodniej

ysia dużo tych zębów. U nas 6. pełna nie chce Cię straszyć, ale u nas zęby zawsze powodowały kilka trudnych nocy. Wszystko jednak potem wraca do normy.

ysia
rozumiem, że IVF nie jest super miłym przeżyciem, szczególnie czas oczekiwania na wynik, ale pomyśl o tym, że masz mrozaczki, a niektóre dziewczyny mogą tylko o tym pomarzyć. Mnie udało się kiedyś zajść naturalnie, ale po tym napięciu związanym ze staraniami nie chcę nawet myśleć o powtórce z rozrywki, dlatego zaczynam od sposobu, który poprzednio zadziałał.

pełna moja nie chce wody. Daję jej siemię lniane i soki, ale generalnie nie chce pić.

U mnie 28 dc. Stresuję się i nie mogę spać w nocy. Najbardziej boję się tego, że się uda ;-) Pewnie za miesiąc będę płakać, że nie wyszło :sorry2: Nie martwię się opieką, bo moja mama będzie już na emeryturze i wiem, że bardzo chce zająć się młodą. Przeraża mnie kwestia pracy.

Ja też wczoraj zamieniłam wózek na parasolkę, która zimowała jako wózek do miasta w bagażniku męża.

Zastanawiałyście się już nad nowym fotelikiem samochodowym? Ja w swoim samochodzie mam wciąż wpięty ten od wózka, który teoretycznie ma służyć do 13 kg. Młoda waży 10 - 11, ale u męża ma już fotelik do 18 kg i widzę różnicę. Nie chcę jej za długo męczyć w takiej ciasnocie. Ten większy fotelik jest pożyczony od znajomych. Wiem, że nie uczestniczył w żadnym zdarzeniu, więc jestem spokojna. Nie pamiętam, jaki to dokładnie model, ale firma to Romer. Jest bardzo fajny, ale ja myślałam, żeby kupić młodej do mojego samochodu fotelik do 36 kg. Zastanawiam się nad Recaro Young Sport, chociaż nie wiem jeszcze jak wypadł w crash testach. Macie jakieś swoje typy?

Gnagna ja mam odkupiony od koleżanki Chicco, ale nie wiem jaki model, jeszcze nie zamierzamy używać... Nie dziwię ci się że się stresujesz staraniami, jejuś w następnym cyklu podchodzisz IUI, jak ten rok szybko zleciał
Ysia ja ci z jednej strony zazdroszczę tych mrozaków :sorry2: z pewnością z któregoś powstanie rodzeństwo dla Laury, ja nie wiem czym nam się uda drugi raz naturalnie, to był cud i ciekawe czy drugi raz sie zdarzy, do ivf na pewno nie podejdziemy, ewentualnie IUI jak namówię męża ,przeraża mnie perspektywa kilkuletnich starań i podporzadkowania im zycia po raz kolejny :wściekła/y: kurde przez ta niepłodność to nie mozna nic zaplanować :sorry2:
Gnagna a ty zamierzasz teraz w trakcie starań wracac do pracy?

Ostatnia edycja:
pełna chcę w kwietniu wrócić do pracy, ale nie wiem jak będzie. Długo mnie nie było, więc mogę spodziewać się wszystkiego. Nie planuję co będzie jak zajdę w ciąże. Kiedyś tak żyłam i już nie chcę.

znalazłam wyniki testów za 2013
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 9-36 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

wychodzi na to, że to są najbezpieczniejsze foteliki w tym przedziale wagowym:
Cybex pallas - Foteliki Samochodowe 9-36 kg - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=concord+transformer+pro&search_scope=category-82712
Nie wiem nawet, kiedy dziecko osiąga jaką wagę ;-) W foteliku trzeba jeździć do 12 roku życia albo osiągnięcia 150 cm.

Ostatnia edycja:
pełna Majeczka dostaje kaszkę przed kąpielą a po jeszcze cycusia, więc na pewno nie jest głodna. W tym wieku już się nie powinna tak często budzić i jeść w nocy. Ona się budzi z przyzwyczajenia a nie z głodu.
Znalazłam artykuł na temat nocnego karmienia - wypisz, wymaluj Majeczka :-)
Karmienie piersią w nocy | parenting.pl

A dziś wieczorem mnie przestraszyła. Zasnęła po kąpieli przy piersi, więc ją odłożyłam do łóżeczka i zeszłam na dół na kolację. Dobrze że włączyłam "nianię" bo za chwile słyszę kaszel i tak jakby krztuszenie się. Dobrze że M był na górze to ją szybko wziął a ona wtedy zwymiotowała. Wszystko zalane i musiałam przebierać ale aż strach pomyśleć gdybym ja lub mąż nie słyszeli tego krztuszenia się...

Dziewczyny u mnie zazwyczaj brak sił na pisanie ;-) ale czasem się mobilizuję :-)
Agusiaks - u nas, odpukać, druga noc z rzędu tylko z jedną pobudką i to bez cyca- z samym tylko tuleniem. A dziś to wogóle rozpusta, bo do 7.10 :-) a nie do 5.30 :-)
Pochwalę się Wam, że mój synuś od wczoraj samodzielnie chodzi :-) tzn puszcza się i robi kilka kroczków Wczoraj zaczynał nieśmiało, a dziś ćwiczył zawizięcie. Filmik mogę podesłać na priv jak chcecie :-)
Ysia - Twoja Laurka wymiata z tymi zębami :-) U nas dalej 5:2, chociaż u Zuzy górne jedynki są praktycznie na wierzchu, a u Maćka i dolne trójki w natarciu i druga górna dwójka.
Gna - kciukaski zaciśnięte :-) oby staranka były jak najkrótsze :-)

Gna a czytalas to ? fotelik.info :: Britax-Roemer kontra foteliki samochodowe z osłoną tułowia. - ja jakos bardziej wierze pasom niz wlasnie takiej belce. Od razu jak zobaczylam ten fotelik pomyslalam, a co z dachowaniem, no i masz . Gdyby takie zabezpieczenia hyly super to wg mnie w samochodach nie hyloby pasow tylko to.
Podobno najbezpieczniejsze to te foteliki w ktorych dziecko jezdzi tylem do kierunku jazdy. Takie sa dozwolone tylko w skandynawii ale u nas malo popularne bo niby jak kilkulatek ma tak jezdzic. Pewnie sama nie zdecydowalabym sie na fotelik tylem dla kilkulatka. A sa to foteliki RWF. Jak bedziemy zmieniac fotelik to napewno na przedzial do 18kg czyli do okolo 3 czy 4roku zycia dziecka.
Ysia Twoja mala szaleje z zabkami! Olek nadal nie ma ani jednego i narazie jakos sie nie zanosi na zmiany, brak slinienia, brak zmian w dziaselkach.
Agusiaks tak jak mowisz cale szczescie, ze maz uslyszal Majeczke. Az strach pomyslec co moglo sie stac. A swoja droga ciekawe dlaczego tak sie stalo. Mimo ze mieszkamy w mieszkaniu to zawsze wlaczam nianie, czuje sie tak bezpieczniej.
Pelna Nataszka dba o nawodnienie organizmu przez co bedzie miec piekna cere :-D
Olek pije wode ale nie w wielkich ilosciach, napije sie kilka lyczkow z niekapka i dalej to zabawa w picie i wypluwanie wody. Ale wazne ze pije. Soczkow nie podaje bo boje sie , ze moze sie przyzwyczaic.
Dziewczyny czy wiecie dlaczego dzieciom powinno podawac sie max 150g owocow dziennie? I jak dlugo nalezy stosowac takie ograniczenie? Kiedy dziecku wprowadzac nabial? No i kiedy podac pelna porcje kaszki glutenowej czyli manny? No i ile w gramach taka porcja moze miec?:-D wiem duzo pytan ale nigdzie nie znalazlam odpowiedzi. Jesli wiecie prosze pomozcie :-):confused:

reklama
Nowa - my właśnie kupujemy foteliki, które montuje się i tyłem i przodem do kierunku jazdy i są 9-25. Tylko cena powala na łopatki, ale bezpieczeństwo przede wszystkim. Moi też sporo piją - potrafią wytrąbić 3-4 kubki lovi dziennie czyli 600-800 ml. Piją głównie wodę, ale też soki mieszane z wodą. A o ograniczeniu 150 g owoców nie słyszałam. Z tymi kaszkami to ja tak na czuja - jak nie reagowali źle na glupen to koło 8 miesiąca dałam im porcję - czyli to co jest na opakowaniu - na pół. Do tej pory tak jedzą max 100 kaszy na głowę.

Do góry