reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

lilonka Majeczka też czasem usmarowana, a tu na zdjęciu były tylko ziemniaczki to nie było się czym zbytnio usmarować ;-)
Ja wracam do pracy dopiero od września, ale nie wyobrażam sobie jak będąc tak niewyspana jak teraz się w niej odnajdę i to prawie po 1,5 roku przerwy :-(
Moja tak jak Twoje je i w nocy dokłada. Tak że ciężka jest że hej :-D
A Twoi ile ważą? Dzisiaj macie szczepienie to będziesz wiedzieć dokładnie :-)

reklama
Agusiaks nasza tez ostatnio już ładnie spała w łóżeczku a teraz jej się znowu odwidziało i tak płacze, że stwierdziłam że nie będe jej meczyć i śpi z nami, przez to nie wybudza mi się o 20stej po godzinie snu, a tak to sie budziła i chciala się bawić,
ja jakos nie jestem zadowolona że nie chce piersi, chciałam jeszcze troszke ją pokarmić, na razie jej ściągam, o może jej się zachce znowu cycusia;-) ale jak ściągam to za dużo nie ma mleczka, a też nie chcę ściągać za często, żeby sobie za bardzo nie rozbujac laktacji bo wtedy będzie problem... No i zawsze do obiadu jadła tylko cycusia, a teraz muszę jej dawac mm i chyba za bardzo się najada bo nie chce obiadku zjadać, musze nauczyć się na nowo ją karmić :sorry2:
Lilonka a ile dzieciaczków w tym klubie malucha? Jejus ja sama jeszcze nie wiem co my zrobimy z małą jak wróce do pracy, żłobek raczej na początek nie, ale niańkę to najlepiej mieć z polecenia :dry:

hej. mnie się urlop rodzicielski kończy w tym miesiącu i nadal nie wiem, co z małą. Miał być żłobek, ale z różnych względów chyba odpuszczę. Waham się nad zatrudnieniem niani, ale nie wiem, czy mnie zaraz nie zwolnią, a nie lubię wychodzić na niepoważną osobę i kogoś wystawiać.

Dziewczyny no to do mnie po 7 miesiacach przyszla @. Tak dziwnie. Ale mniej bolesna nawet tabl przeciwbolowej nie musze brac.

hop, hop!!! Dziewczyny piszcie! :-)
nowa to gratuluję @. Ja też dostałam po 7 miesiącach, ale tylko jedną i do tej pory cisza... A jak Oluś lepiej śpi? Karmisz dalej czy dajesz mm?
gnagna faktycznie już za dwa tygodnie Ala będzie mieć roczek. Jak to szybko minęło :tak:
lilonka a jak u Ciebie z nockami i jak po szczepieniu? ;-)

Agusiaks - po szczepieniu masakra - Maciek dostał 40 stopni i tak przez 3 dni non stop, tylko przestawał lek działać zaraz termometr pokazywał koło 40. Normalnie jakby mnie walec przejechał. A nocki - hmmm fatalne. Zęby dokuczają na maksa. I doniesienia wagowe ze szczepienia - 10410 i 9760:-) Ja @ dostałam w styczniu, akurat byłam u gina na kontroli, ale to bardziej jak plamienie było

Hey :) ukrywam sie znowu, a co tu pisac....znow klapa....:angry::angry::angry:

Zrobilam kontrolnie cala tarczyce i wyniki wyszly dobre...nawet TSH mi spadlo z 1,9 do 1,5 przy euthyroxie 50....
PRL mi wyszla ciut za wysoka bo 40 przy normie 29...ale tym sie nie przejmuje bo wysilek fizyczny tez ja podnosi a ja codziennie wieczorek cwicze z chodakowska...moj gin da mi tabl na jej obnizenie...
Mam zamiar w tym cyklu podejsc do nastepnego crio na pelnym zestawie lekow,ktore moze cos zdzialaja....m.in. na przeciwciala jesli takowe mam, encorton,acard, estrofem i jeszcze jakies ale nie pamietam jaka nazwa...

Szkoa gadac...juz nie mam sil na to wszystko...tym razem upre sie przy podaniu dwoch zarodkow....

Pozdrawiam Was kochane...moze kiedys dolacze do Was....

Hope niby nic ta prolaktyna , a skutecznie blokuje zajscie w ciaze. Ja mialam chyba 39 dostalam bromergon raz dziennie na obnizenie. Wynik byl rewelacyjny podczas brania leku. Trzymam mocno kciuki zebys jak najszybciej dolaczyla do grona mamusiek :)
Agusiaks u nas z karmieniem coraz gorzej, udaje mi sie przemycic tylko po drzemkach, tak to jest wyrywanie sie. Na noc oraz w nocy juz tylko mm, w dzien rowniez staram sie podac poniewaz tej piersi jest naprawde malo. Ale i tak mm malo mi pije w dzien. Nocki hmmm od poniedzialku cos mi sie strasznie wierci i nie chce pic mleka,dziwne to, moze oznaka zabkow?
Lilonka ​ktore szczepienie tak zalatwilo synusia z goraczka? Co podajesz na zbicie?
A co do @ to moja jest obfita. Nigdy tak nie mialam. Moze to dlatego ze przez tyle miesiecy nic i to endometrium bylo grube?

Ostatnia edycja:
reklama
Hope strasznie mi przykro :zawstydzona/y: mam nadzieję, że tym razem się uda...

nowa, ja okres dostałam po 8 miesiącach. Po tygodniu od jego zakończenia zaczęłam plamić aż plamienia zmieniły się w bardzo obfite krwawienie. To była masakra. Potem miałam już normalne cykle po 30 i ostatnio 28 dni. Myślę, że organizm musi odnaleźć swój rytm. Jedno co zmieniło się na dobre to fakt, że okres stał się całkowicie bezbolesny, a przed ciążą wymiotowałam z bólu.

Teraz właśnie czekam na okres, powinien być za tydzień. Od 2 dc clo ;-)

Do góry