reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Hope tak mi przykro kochana, mam nadzieję że już niedługo dołączysz do naszego grona :*
Nowa ja w ogóle po ciąży mam bardzo obfite @, nigdy takich nie miałam, tez mam bezbolesne, ale przed ciążą też były bezbolesne tylko jakieś skąpe.
Gnagna kciukasy za staranka :tak:
A Nataszka czwarty dzień z rzędu nie chce obiadków jeść, a tak ładnie jadła :baffled: nie wiem co się dzieje, jest wielki płacz,
dziś to nawet nie chce deserku i kaszki, a kaszkę uwielbia, także od 13 nic nie jadła :sorry2: Piersi nie pije już w ogóle, ściągam raz dziennie i daję jej wieczorem, ale już powoli przestanę karmić

reklama
pełna nie martw się. Moja też kiedyś 3 dni nic nie jadła, tylko mleko piła. Czasem też cały dzień nic oprócz mleka nie chce. Może Nataszce zęby idą?

Dzięki za kciuki. W tej chwili nie czuję żadnego napięcia. Ciekawe, co poczuję, gdy zabieg się nie uda. Powinnam mieć sprawdzoną drożność, bo miałam operację, ale nie chciałam. Umówiłam się jak za pierwszym razem, że zrobię laparoskopię po 4 nieudanych podejściach. M. ma za to jutro badanie nasienia, bo od ostatniego minęły 2 lata i trzeba sprawdzić chociażby obecność bakterii.

Gna kciukasy zacisniete!
Tez kiedys bedziemy musieli podjac tą decyzje. Z jednej strony podekscytowanie , a z drugiej strach.
Pelna, a nie jest to niejedzenei spowodowane zmiana w zyciu Nataszki? Chodzi mi o Paule?
Dziewczyny szukam dobrego nawilzajacego kremu do twarzy problematycznej, tzn sucha i mieszana. Juz do szalu mnie doprowadza moja cera, ktora ostatnio strasznie sie luszczy. Znacie cos dobrego?

Gnagna Ty mnie nie strasz że jak była cesarka to takie komplikacje moga być :baffled: Ja nie miałam w ogóle sprawdzanej drożności, miałam mieć w cyklu w którym zaszłam, ale nie zamierzam sprawdzać... ja chyba kupię testy owu i sprawdze w tym cyklu czy w ogole mam owulacje. Gnagna może to ząbki bo mała strasznie się ślini, ale na dziąsełkach kompletnie nic nie widać zeby coś miało się dziać, a właśnie polecicie jakiś krem na krostki, bo mała od śliny ma na dekolcie, brodzie i wokół ust...
Nowa nie pomoge z kremami. ja mam bardzo suchą skórę i swego czasu pomagal mi tylko Nivea Pure Natural,ale oczywiście stwierdziłam że jestem starsza i zainwestuje w coś droższego i skończyło sie tym że nie trafiłam z kremami i ciągle czuję jak mi ściąga skórę

Hope - bardzo mi przykro :-( ale życzę żeby jak uprzesz się na dwa to trafiła się kumulacja :-) Serduchami jesteśmy nieustająco z Tobą :-)
Nowa - to była dawka II pneumokoków, ale Zuźce nic po tym nie było. A na gorączkę Ibum forte na zmianę z paracetamolem w czopkach.
Gna - powodzenia w starankach :-)
Pełna - brak apetytu może być jak.najbardziej na zęby. Trochę zazdroszczę końca karmienia. Ja będę chyba cyckować do 18 ;-)

lilonka trochę mnie przeraziłaś tym powikłaniem po pneumokokach. Biedny Maciuś - taka wysoka gorączka. Moja na szczęście odpukać nie choruje, nawet katarku nie miała i oby tak dalej :tak: A waga już też imponująca. Ja moją tylko na wadze łazienkowej ważyłam i wiadomo w ubraniu i w pieluszce i wyszło ok 11 kg. Tak że chyba Twoje smerfy przerosła i wagą i wzrostem :-)

nowa czyli przechodzisz już na mm? Ale tak to jest jak się zacznie z butelką to już dzidzia nie chce ssać piersi bo po co się męczyć jak z butelki leci bez wysiłku ;-) A tę jedyną @ po porodzie też miałam bardziej obfitą niż przed i tydzień trwała.
pełna tak jak dziewczyny mówią to może być przez zęby. Moja też miała tak dwa dni że zupki nie chciała choć zawsze je. I tak jak lilonka trochę zazdroszczę że się Ci się Nataszka sama odstawia. Na pewno trudniej jest gdy matka chce lub musi ostawić a dzidzia by jeszcze chciała.
gnagna powodzenia w starankach! To kiedy planujesz IUI?

agusiaks planuję w najbliższym cyklu, który powinien zacząć się za 4 - 6 dni. Dzięki za kciuki. Chcę wrócić pod koniec kwietnia do pracy.

Pelna ja tez ten krem uzywalam ale niestety u mnie przy dluzszym stosowaniu zatyka pory. Zainwestowalam w clinique i do dupy, skora sie luszczy i szczypie. Musze dalej szukac czegos dobrze nawilzajacego co nie bedzie zatykac i podrazniac.

reklama
Do góry