reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

pełna, lilonka gratuluję
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
to już poważny staż
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Nam w październiku minęło 5 lat, a i tak nie wiem kiedy to minęło

A Majeczka jutro kończy 8 miesięcy :-)
U mnie nadal pobudkowo i nie widzę nadziei na lepiej - chyba się powoli do tego przyzwyczajam

A z okazji nadchodzących świąt życzę Wam wszystkim kochane mamuśki dużo zdrowia dla Was, Waszych połówek i przede wszystkim kochanych dzieciątek

A starającym się upragnionej ciąży i dzieciątek w przyszłym roku. Błonka już jest drugi raz w ciąży, ciekawe która z nas będzie następna?

reklama
Dziewczyny ja również życzę Wam pięknych i spokojnych Świąt, mamuśkom przespanych nocy, dużo zdrówka dla dzieciaczków, ciężarnym spokojnej ciąży i lekkiego porodu, a staraczkom oczywiście upragnionej ciąży, i wszystkim spełnienia marzeń :tak:
Agusiaks ja też jestem ciekawa która będzie następna, mam przeczucie że Gnagna albo Nowa ;-)

Pełna nigdy nic nie wiadomo, moze drugi raz bedziemy razem z brzuszkami chodzic? :-D Ja dziewczyny mam teraz tak, ze chcialabym i boje sie :-D
Agusiaks a mala pije mm ? Czy nadal tylko na piersi? Bo mi Olek zaczyna pjc mm, do usypiania dostaje piers i mm zawsze wypije z 40 ml, a dzisiaj az 60 i ladnie usnal. W nocy daje tylko piers budzi sie co 2 , 2, 5 godz. Chociaz czasami nawet i 4 przespi.
Zycze wszystkim zdrowych, spokojnych swiat. Jak najwiecej spokoju dla mam, dla ciezarowek nudnej ciazy, dla starajacych sie jak najszybciej spelnienia tego wielkiego marzenia.

Święta, święta i po świętach...
Ale tu nadal cisza...

nowa nie daję małej mm tylko cycuś, ale próbowałam z kaszką na noc i niewiele to pomogło. Choć wczoraj chyba z okazji Świąt jak zasnęła o 21 to pospała do 1 czyli spała aż 4 godziny, ale potem pobudki co 2 godziny ;-)
lilonka śliczne te Twoje świąteczne smerfy :tak: A jak u Ciebie z nockami?
pełna może akurat pierwsza w ciążę zajdzie ta która najmniej to planuje :-D
Ja myślę dokładnie jak nowa: "i chciałabym i boję się" :tak:

Dziewczyny czas rozkręcić forum poświątecznie, a przedsylwestrowo:-D
Agusiaks Olkowi teraz kupiłam mm Hippa i też pije więc u mnie chyba problem się rozwiązał sam w momencie wprowadzania nowych pokarmów. Widocznie posmakował nowych smaków i mm również zaakceptował. Teraz na usypianie dostaje mm i pierś. W nocy jestem leniwa i nie chce mi się wstawać więc jest tylko pierś ale już obmyślam plan żeby wprowadzić mm.
Pełna jak chrzciny Nataszki? Ślicznie wyglądałaś :-)
Lilonka szkraby masz przecudowne !:tak:
Gna my może w przyszłym roku powrócimy do nart, a teraz to tylko Ci zazdroszczę :-)

Faktycznie tu cisza :sorry2:
Nowa dziękuję :-) Z chrzcin jestem bardzo zadowolona, a właściwie z Nataszki, nie spała na mszy ale była grzeczniutka, a w czasie chrztu zaczepiała księdza, raz złapała go za rękę jak chciał zrobić znak krzyża a drugim razem za rękaw od sutanny i puścić nie chciała :-pna koniec mszy zaczęła płakać z głodu i nakarmiłam ja w kościele :sorry2: a na imprezce spała od 15 do 18, a potem się obudziła i przekazywana z rak do rąk pozowała z każdym do zdjęć i puszczała usmiechy, także grzeczniutkie dziecko :tak: A ze spaniem sie poprawiło, zasypia po 20stej, ale ktoś musi z nią od razu spać, bo sie budzi, także przez tydzień była moja mama to z nią się kładła, a my mieliśmy wieczór dla siebie, a wczoraj już ja musiałam iść spać po 20stej :szok: W ogóle bardzo wypoczęłam jak byli moi rodzice i zajmowali się mała, ale teraz powrót do rzeczywistości :-)
Jak spędzacie Sylwka? My jedziemy do teściów i szwagra. Co do jedzonka to moja lubi tylko owoce - jabłka, gruszki, jadódki, banan, troszkę warzywek przemycam, ale ciężko jej jej przełknąć.
Wszystkiego najlepszego dla Oleczka z okazji pół roku :-D:-) Niech rośnie duży i zdrowy :tak:
Co do ciąży to Nowa ja chętnie znowu wspólnie pociążuję haha. Ja bym chciała, ale tak najlepiej to dopiero latem zajść, tylko wiadomo jak to u nas z planowaniem, nie mamy nic do gadania bo i tak szybko się nie uda, teraz jeszcze za wcześnie, bo mała jest za malutka i ją trzeba jeszcze troszkę ponosić, no i chyba zbyt zmęczona jestem żeby jeszcze obciążać organizm ciążą

Ostatnia edycja:
No tak Olek dzisiaj 6 miesięcy, szok jak ten czas leci. My Sylwester oczywiście domowo :-D
A w kościele to karmiłaś piersią czy butelką ? :-) Jednak Nataszka to super grzeczna dziewczynka:-D

reklama
butlą karmiłam :-) Ale tam ciepło było w tej bocznej kaplicy, wszystkie dzieci bez kurtek, a jedna dziewczynka miała chyba z 9 miesięcy, ale fajna była, taki pulpecik :-D
Jakoś wczoraj i dziś mam zmęczenie materiału, nie mam siły ruszyć palcem :baffled:

Do góry