reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Hej cisza na forum, pewnie każdy ma ręce pełne roboty, ja też.Wczoraj byliśmy u tściów po choinkę, dziś szczepienie i fryzjer. Czas zrobić zakupy na święta. My w święta mamy do tego chrzciny. Nowa my dorwaliśmy w Wawie outlet Cocodrillo i Besta Plus i kupilismy małej pod choinke torbę modnych ubranek ;-) Aaaa i Nataszyńska wazy 7600 :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cisza jak makiem zasial :)
My kupilismy zabawki, zobacze co dostanie w swieta i wtedy wybieram sie na zakupy ciuszkowe. Musze bodziaki 80 kupic , jednak cos rosnie to moje dziecie skoro ubranka za male sie robia.
Pelna kolorek robilas czy moze tez obcielas? Ja sobie miesiac temu zrobilam dekoloryzacje i teraz kolor mi szybko schodzi.
Pelna testowalas te plasterki przeciwbolowe przed szczepieniem? :confused:

Nowa farbowałam i ścinałam troszkę. Jako rodzice daliśmy duuu...y , bo nakleiliśmy plasterek troszkę za bardzo na boku i pani powiedziała że niestety musi od góry zrobić zastrzyk :wściekła/y: ale byliśmy na siebie źli. Ja powiedziałam rodzinie że ubranek mają nie kupować, tylko zabawki, chciałam egoistycznie kupić jej coś co nam sie podoba ;-).
Oluś to chyba na długośc bardzo rośnie, że juz ubranka 80cm. Moja jest niziutka za mamusią , ciągle jesteśmy w rozmiarze 68, niektóre 74. Ale grubasek się z niej zrobił niesamowity, te nóżuchny takie pulchniutkie :-)
Co do spania to ja jestem załamana, wczoraj nerwy mi puściły i na nią nakrzyczałam a potem się z tego powodu popłakałam :no:. Zasypia o 23-24. Najgorsze jest to że jest zmęczona i płacze że chce spać, a nie może zasnąć i jest histeria jak próbujemy ją uspać. Już próbowaliśmy różnych sposobów i nic nie działa. Przy cycu zasypia, jak ją odkładam to się budzi, potem ciągle ulewa bo jest przejedzona, jakaś masakra. Także u nas od godziny 20 do 23 jest ciągły krzyk i płacz, ręce mi opadają. Mam nadzieję że po prostu musi się w domu zaklimatyzować. A potem pobudki są już ok, je o 2 i o 6, i wstaje o 8
No i zrobiłam jej 5 dniową przerwę w jedzeniu obiadków, ale to nic nie dało, i tak lubi tylko jeśc z dodatkiem marchewki i jabłka, ale pani dr powiedziała że jest malutka i mam się nie przejmowac, dawać jej po łyżeczce niech próbuje, ma jeszcze czas żeby polubić inne smaki. Także jak jej wczoraj dodałam do szpinaku z ziemniakami marchewki z jabłkiem to wcinała że hoho i piszczała z radośći

Ostatnia edycja:
Nie rozumiem co to znaczy zrobic zastrzyk od gory?:confused:
U nas szczepienie jest zawsze w udo raz lewe raz prawe, sprawdze w ksiazeczce w ktora nozke mial i nakleje na druga moze faktycznie bedzie bez bolu.
My nie wybrzydzamy co do ubranek, a to z tego wzgledu, ze dla chlopcow nie ma takiego wyboru jak dla dziewczynek. A dla dziewczynek to cuda sa w tych sklepach:-D Ja ide na dzial chlopiecy , a tam kilka polek i na tym koniec:wściekła/y:
Nie wiem co z tym spaniem Nataszki, moze faktycznie czasu potrzebuje na nowy dom:confused::happy2: Mix niesamowity szpinak i marchew:-D ale najwazniejsze, ze zjada. Ja ciagle zapominam zeby wprowadzic gluten, kaszke manne musze kupic i powoli dawac Olkowi. Za to u nas kazdy deserek i kazdy obiadek jest zjadany. Oby tak zostalo. Bo mamusia byla niejadkiem, a tatus chcial tylko pic a nic jesc:-D

Nowa jakoś źle się wyraziłam z tym udem :-D, my przykleiliśmy z boku na udo, a babka powiedziała że powinniśmy z przodu, w przedni mięsień, nie wiem co nam strzeliło do głowy,tak mi się wydawało że jak zawsze małą trzymałam to z boku dostawała... no i nam powiedziała że następne szczepienie to wzw to ono tak nie boli i nie potrzeba plasterka... Co do ciuszków to faktycznie dla dziewczynek są cuda,ale w tych sieciówkach,a obie babcie mieszkają w małych mieścinach i tam jest jeden sklep i ciuszki beznadziejne, moja mama sama stwierdziła że ona już tam nic małej nie kupuje bo brzydkie :) a teściowa przelewa mi kasę i mam sama kupować ubranka.
A gluten to nie po 6 miesiącu dopiero? A kiedy mięso?
Ja dziś dałam małej brokuły, najpierw dałam jej jabłuszko to zjadła ze smakiem a potem jak jeszcze miała w ustach trochę smaku jabłkowego to szybciutko łyżeczke brokułow, najpierw zjadła a jak się zorientowała to usta zacisnęła i zaczęła pluć :baffled: No mieszanka smaków niezła :-D

Gluten wprowadza sie u dzieci kp miedzy 5 a 6 miesiacem, a dzieci karmione mm nie wczesniej niz 6 miesiąc. Co do mieska to jeszcze nie wiem :)
My teraz tylko wzw bedziemy miec na szczepieniu.

Pełna - nam w styczniu stuknie 13 razem :-) My już od tygonia u mamy. Teraz czekamy tylko aż tatuś do nas dojedzie. Szkoda że pogoda taka mało zimowa, bo liczyłam, że pokaże dzieciom śnieg, a i może na sankach pojeżdźą :-)

reklama
hello

ja w koncu po tygodniu wariactwa mam dzis chwile oddechu.jestesmy przeprowadzeni z mama troche lepiej,ale nadal nie chodzaca:(w swieta mialam odpoczac a stalo sie inaczej wszystko na mojej glowie.tak to w zyciu bywa nie warto planowac czasem:p Laura zas wiecej spurna niech te zeby juz wyjda;/
Dziewczyny zycze Wam wspanialych swiat Bozego Narodzenia.beda na pewno wyjatkowe bo z naszymi wymarzonymi maluszkami:) Dziewczyna tym starajacym dzieciaczkow na Nowy rok:)

Do góry