reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Cisza znowu...
Przeglądnęłam dziś pierwszą stronę z datami urodzin i widzę jak ten czas szybko leci.
ysia wszystkiego naj dla Laury z okazji pół roczku
lilonka a dla smerfów z okazji 9 miesięcy
nowa już świętowała z Olusiem pół roczku
pełna a Ty za kilka dni
Niedługo będziemy dmuchać pierwsze świeczki na torcie :-)

reklama
Agusiaks ja już nie piszę o nockach bo u mnie każdy tydzień to coś nowego :cool: terazjesteśmy na etapie zasypiania o 20 i budzenia się o 22, tak sobie leży do 23 a potem zasypia. Karmienie co 3-4 godziny i to byłoby ok gdyby nie to nże ona śpi tak niespokojnie... ja kilkanaście razy się budze i albo wkładam jej smoka, albo kładę rękę na brzuszek żeby uspokoić albo biorę na ręce i tulę. Także jak się nie umaluję to wyglądam jak trup :eek: A w dzień to aniołek, pięknie potrafi zająć się sobą i zabawkami, nie możemy się nadziwić że jest już taka duża i rozumna. Czas faktycznie szybko leci, niedawno się staraliśmy o dzieci a teraz już są takie duże :tak: A mi przez to częste karmienie tak rozbujała się laktacja, że sztucznym karmię tylko w nocy, a cały dzień piersią, mała już też mniej ulewa to nie muszę do każdej piersi dawać mm z zagęszczaczem :-)
Kobitki wrzućcie fotki waszych słodziaków :-D

Hej dziewczyny. Usimy ozywic forum. U nas wszystko OK, tylko ze w dzien nie jest tak kolorowo jak u Pelnej bo Olek lubi duzo uwagi :) na usypianie dostaje mm i piers. Budzi sie ok. 22-23 dostaje tylko mm wypija ok. 60-90 ml, potem to juz roznie czasami o 2 czasami wczeniej. Za to od 3 spi juz zdecydowanie lepiej. Narazie nie ma ząbków. 10 stycznia idziemy na szczepienie. W miedzy czasie mielismy przygode z lekarzem mial badanie moczu oraz sporo badan z krwi, a wszystko to spowodowane jego stopami, gdyz wygladaja jakby byly opuchniete. Ale wszystkie wyniki ma bardzo dobre wiec to po prostu tluszczyk.

A my dostaliśmy dziś bonusa - tylko 1 pobudka o 4:szok: i pospali do 8:tak: dawno tak wyspana nie byłam:-)
A to moje Smerfiki :)
baloniarze.jpg

Załączniki

• baloniarze.jpg
    baloniarze.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 50
Nowa nic nie mówiłaś o problemach Olka ze stópkami, dobrze że wszystkie wyniki są w porządku :tak:
Lilonka widze że juz obydwoje się podnoszą :-)
Wczoraj napisałam długiego posta, ale niuńka się obudziła i się skasował :sorry: Wczoraj mieliśmy akcję, jak tylko próbowałam ją odłożyć do łóżka to krzyczała jakby ją ze skóry obdzierali, na rękach smacznie spała, próbowałam kilkanaście razy, w końcu się udało, ale tak się wymęczyła że obudziła się na karmienie dopiero o 5.30 i potem o 8.30 :-) Doczytałam ze ma ostatni tydzień skoku rozwojowego więc mam nadzieje ze zacznie lepiej spać :-)

Lilonka slicznie Twoje szkraby:):) maja sliczne niebieskie oczęta
ja tez dalej wstaje po 3 razy w nocy.kiedy bedzie wstawanie po jednym razie?marzenia;)
Mamy sukces Laura pijejuz normalnie soczki,je obiadki;D
Pelnapowiadasz ze koniec skoku olala:D:phh.jpga to tak po swiatecznie;)
nn.jpg

Załączniki

• hh.jpg
    hh.jpg
    56,9 KB · Wyświetleń: 46
  • nn.jpg
    nn.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 41
Ysia piękna jest Twoja panienka, a jak ślicznie ubrana :-D Chyba ma brązowe oczka tak?
U nas też coraz lepiej z obiadkami, choć bardziej jej smakuje i chętniej je jak dodaję mięsko, ale ma zaparcia :/

Ostatnia edycja:
Ysia - piękna strojnisia z Laurki :-) moje sukienki kurzą się w szafie, tylko odkładam za małe ;-) chociaż na Święta Zuzka zadawała szyku ;-) teraz chodzimy głównie w dresach, bo tak najłatwiej się raczkuje i wstaje, a na spacery to kombinezon albo ciepłe spodnie i rajtki.
Pełna ja mięso jakoś póniej wprowadziłam - chyba w połowie października (albo pod koniec) i gotowałam osobno. A jakie mięsko dajesz Nataszce? U nas głównie kurczak (bo teściowa kupiła ze wsi) i królik (bo od koleżanki), czasem indyk (ale to już ze sklepu) i staram się raz w tygodniu podać rybę (głównie łosoś). U nas nawet nie ma rybnego, co by można było coś świeżego kupić ;-( Moim najbardziej odpowiadają zdecydowane smaki - już taka papka odpada ;-) uwielbiają dania z pomidorami i ogórkową, a w święta okazali się być maniakami kompotu z suszu :-)

reklama
na co dzien to glownie rajtki i jakas bluzeczka lub body, chyba ze takie "wygodniejsz"kiecki. Tak Pelna ma brazowe oczeta jeszcze troche pozostalosci po niebieskich ma. Dziekujemy zamile komentarze. Nasz forumowe dzieciaczki wszystkie sa sliczne, zawsze kazdym sie zachwycam i pokazuje mezowi"patrz jakie slodkie":p Uwielbiam patrzec na Nasze male Cuda:)
Lilonka ze sklepami rybnymi u nas tez bieda. a mi wujek oferowal swoje golebie dla Laury,ale podziekowalam nie potrafilabym biedaka ugotowac:(

Do góry