reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
Podobno już po 3-4 godzinach coś przedostaje sie do pokarmu i może utrzymywać się nawet do tygodnia, ciekawe czy cos mu wyjdzie, Nowa ja bym to mleko wypiła po 3 dniach dopiero, bo jak coś wyjdzie to nie bedziesz wiedziala czy po jogurcie czy po mleku...
JA dziś pediatrze mówiłam o sapce, to nic nie powiedziała tylko pokiwała głową i tyle w temacie...
ale mojej ta sól fizjologiczna pomaga, jest coraz lepiej

Ostatnia edycja:
Pewnie masz racje z tym mlekiem poczekam. Ale pomaga w ten sposob, ze sie zmniejsza z dnia na dzien? Mojemu nadal furczy w nosku, psikam sola fizjologiczna i oczyszczam 3 razy dziennie, za kazdym razem jakies babole wychodza, a on nadal to ma. Spi z zamknieta buzia wiec wnioskuje , ze oddychania nie utrudnia.

Ostatnia edycja:
Nowa zmniejsza się z dnia na dzień, ale ciągle furczy, słyszę nadal przy karmieniu, no i przy czyszczeniu wychodza babolki, a kataru brak, w ogóle ma bardzo sucho w nosku, nie idzie oczyścić bez soli
Kwiatuszku kciuki zaciskam za jutrzejszą wizytę :tak:

Agusiaks- Bartosz:-)

My radzimy sobie dobrze , Bartuś jest cudowny i llllllubi jak na razie duzo spac nie mam problemów w nocy bo wstaje co 4godz. Tylko ja mam problem z pokarmem nie nadaża mi sie produkowac piersi sa miekkie i nie wysarcza mu , wiec na noc dostaje butle z mlekim i go dokarmiam. Jestesmy bardzo szczęsliwi. Mam co raz wiecej czasu dla siebie, powoli ucze sie organizowac sobie zajecia tak aby miec jeszcze czas dla siebie i męza:-);-) Pępuszek juz odpadł w poniedziałek wiec problem z glowy. Jutro przychodzi pediatra zważyc i zmierzyć Bartusia:-) zobaczymy czy przybrał na wadze...

Dokładnie:-) potem snu jest coraz mniej w dzień i jakoś tak ciężko znaleźć czs na cokolwiek
No właśnie Eevlee - jesteś tam? Co tam u Was słychać? jak chłopaki?
Pełna u nas też był problem z charczeniem i zatkanym noskiem i pediatra powiedziała, że to też jest niedojrzałość układu oddechowego - szczególnie u wcześniaków. U nas już przeszło. A do noska oprócz wody stosujemy Euphorbium i Nasivin dla niemowląt. No i kupiliśmy inhalator i robimy co jakiś czas inhalacje z soli fizjologicznej.
A moje Kluskozaury wyglągają teraz tak:
Zobacz załącznik 578502Zobacz załącznik 578503
wersja spacerowa i wersja drzemkowa:-)

reklama
Lilonka super masz dzieciaczki, kurcze a takie podobne że ciężko odróżnić gdyby nie ubranka :-)
Naprawdę was podziwiam mumuśki bliźniaczkowe jak wy sobie radzicie z dwójką, mi póki co przestało się spieszyć z drugim :rofl2: Teraz nie wyobrażam sobie mieć jedno dziecko 1,5 roczne a drugie miesięczne :szok:
A ja się cieszę że dokarmiam sztucznym :-), moja znowu przespała 6 godzin :-D a teraz ona przy cycu a ja necik :-):tak: jeszcze gdyby w dzień nie miała kolek to życie byłoby piękne :-D

Do góry