reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Jestem po wizycie u gin, wszystko ladnie sie oczyscilo i wyglada prawidlowo. Dostalam tez recepty na tabl. antykoncepcyjne , ktore mozna brac w trakcie laktacji. Ale dr powiedzial ze musimy miec na uwadze to ze mielismy problem z zajsciem wiec kiedy zdecydujemy ze juz chcemy sie starac to mam odstawic i spokojnie sie starac. A narazie przynajmniej przez pol roku ja nie chce.

Maly ma od ok. tygodnia zapchany nosek najbardziej to slychac w trakcie karmienia, oczyszczam mu i woda morska i aspiratorem frida ale caly czas cos zalega. Nie jest to typowy katar, nic mu z noska nie cieknie ale widocznie jakos sie zbiera wydzielina i zalega mu w nosku.
Nabialu nadal nie jem moze dzisiaj sprobuje zjesc jogurt bo malemu ladnie zeszly wszystkie krostki.

reklama
ewirut słodki Twój Bartuś: ale nie wiem czy Bartosz czy Bartłomiej żeby go wpisać na pierwszą stronę
lilonka ja jeszcze nie myślałam o wprowadzaniu pokarmów. W następnym tygodniu mamy szczepienie to pogadam. Ale z tego co wiem przy karmieniu piersią dopiero po 6 miesiącu się wprowadza inne pokarmy. A od 5 wprowadza się gluten w niewielkiej ilości.
paulina dzięki za fotkę - super brzusio :-)
Oj ja już nie pamiętam swojego - tylko mi fotki przypominają ;-)

Agusiaks coś mi się zdaje, że tak szybko nie wpiszesz mnie na listę :zawstydzona/y: Dziś odstawiłam dupka bo beta mniej niż zero. W planach iui a następnie ivf refundowane (dziś zarejestrowaliśmy się i podpisaliśmy wszystkie papiery), a jeśli ivf nie wypali to adopcja. Ot taki mój plan ;-)

Nowa jak czytam o tym nosku to to samo co u mojej - sapka, to tez moze byc od uczulenia...
A moja chyba ma kolki, ja juz sama nie wiem co jej jest....jutro szczepienie
a ze sztucznym mlekiem coraz lepiej, widze poprawe, krostki tez schodza

Paulina przepiękny brzuszek masz
Smerfeta strasznie mi przykro że IUI się nie udała, ale super że macie plan :tak:
My byliśmy na szczepieniu, mała waży 4340g i ma 57cm :-D Pani dr powiedziała że wagę ma super, także kamień z serca że ruszyła :-) No i żeby mieć żniżkę na bebilon pepti musimy udać się do alergologa i zanieść do przychodni zaświadczenie :wściekła/y:

Kiedyś i rodzinny wypisywał mi recepty na tabletki anty :-) Teraz lekarze boją się kontroli nfztu i są ostrożni w wypisywaniu leków refundowanych, bo jak nie ma podstawy, to sami niby mają oddawać różnicę. Więc dopóki alergolog nie stwierdzi alergii, to nie ma podstaw medycznych. A ciekawe jaka kolejka do alergologa?
to tak jak z usg bioderek - dzwoniłam niedawno, bo mieliśmy 3 kontrole i na nfz terminy na październik. W lipcu. Szok. A przecież to pierwsze usg trzeba zrobić chyba do 8 tygodnia. Nas umówili od razu w szpitalu i dali skierowanie. Ale większość znajomych robi prywatnie, bo terminy nfztowe są kosmiczne.

lilonka właśnie tak ich kontroluja, tylko prywatny pediatra powiedział że do 3 miesiąca mogą przepisywać bebilon a potem trzeba mieć zaświadczenie od alergologa i że mamy już się umówić,żeby zając kolejkę, a pediatra z przychodni mówi że w ogole nie mogą :baffled: Tylko ciekawe czy alergolog uwierzy mi na słowo jakie miała krostki, bo teraz po tym mleku schodzą, więc jak pójdziemy na wizytę to już ich nie będzie, więc może mi powiedzieć że mała nie ma alergii, znając polskie realia :crazy:

reklama
Do góry