reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
Agusiaks - mnie się czasem wydaje że mam cztery razy więcej roboty:-) i jakoś ten czas kiedy będą się razem bawić wydaje się baaaardzo odległy. Generalnie mam spadek formy. A Majeczka śliczna i duża panienka:-) a jaki młoteczek:-D

Witajcie kobitki, ale tu cisza :sorry2:
Agusiaks śliczna ta twoja panienka :-)
Lilonka faktycznie jak maluszki podrosną to będą się razem bawić a Ty będziesz mogła odpocząć, a my w tym czasie będziemy zabawiać starsze dziecko i karmić piersią młodsze ;-)
Gnagna odezwij się, czy wszystko u Was w porządku?
Eevlee, Sun Wy też się częściej odzywajcie, piszcie co u waszych pociech

Dziewczyny które będą dopiero rodzić, mam na sprzedaż żel położniczy natalis 1, ułatwiający poród, kupiłam ale nie uzyłam z powodu cc

Cisza tutaj ostatnio...Dziewczyny, potrzebuję Wasze rady:-) w czwartek idę na usg genetyczne, nie muszę pisać jak bardzo się denerwuje czy wszystko jest ok:-( mam do Was pytanie, czy test PAPPA który się wykonuje w okolicach tego badania usg jest standardowym badaniem czy zlecają go jak coś jest nie tak wg usg?jak to wygląda?zestresowałam się trochę, bo ma marcówkach jest dziewczyna, która wg usg miała ok wszystko, robiła ten test i coś wyszło nie do końca super i po 15 tyg. jakieś dodatkowe badania ma wykonać, jakieś inwazyjne dosyć. No i przy tym teście do jakiegoś wzoru podstawia się wartość hcg, ona miałam 179tys., a ja w 10 tyg. miałam aż 185 tys. więc martwię się, że teraz będzie więcej i już odnoszę do siebie wszystko:-( mąż mówi, że zabierze mi kompa jak będę wyczytywać takie rzeczy i się zamartwiać;-) czy wszystkie miałyście te badanie?

Witajcie kobietki:-) Bartuś jest spokojny , nie mamy z nim problemu, w sumie je i spi i robi kupki:-) Ja o cesarce praktycznie juz calkiem zapomnialam czuje sie swietnie. A jak to jest ze współżyciem , po cesarce tez trzeba tyle czekac?:confused::dry:

kasiulek ja miałam test pappa. Z tego co wiem jest on robiony bezpłatnie jeśli kobieta ukończyła 35 lat. Składa się z dwóch części najpierw USG: w szczególności badanie przezierności karkowej i obecności kości nosowej. A potem test z krwi: właśnie Papp-a i bhCG.
Na podstawie tych wszystkich wyników i wieku matki komputer wylicza prawdopodobieństwo występowania wad wrodzonych dziecka. Jeśli wyjdzie wysokie wtedy robi się test inwazyjny czyli amniopunkcję.
Ale często jest tak że nawet jak wyniki pappa wyjdą źle to amniopunkcja nie potwierdza wad.
Tak że nic się nie martw. W ciąży wszelkie stresy zabronione :tak:
I zrób tak jak Ci mówi mąż albo wywal komputer :-D,
albo używaj go tylko do szukania wyprawki lub urządzania pokoiku dla swojego maleństwa :tak:

kasiulek ja nie miałam testu pappa, tylko usg, więc nie pomogę, ja bym się na zapas nie martwiła, bo potem urodzi ci się nerwowe dziecko :-D lepiej w spokoju przechodzić ciążę i nie wyszukuwać samemu problemów do niepokoju :tak:
Ewirut super że Bartus taki spokojny że już o seksiku myslicie, ja ciągle nie mam ochoty na seksik

reklama
Kasiulekk, ja miałam test pappa, jako część testu podwójnego. Tak, jak pisała agusiak, standardowo robi się po 35rż., ale czasem lekarze zlecają "na wszelki wypadek" też młodszym pacjentkom. Niczym się nie stresuj, będzie na pewno dobrze. Wiem, że łatwo się mówi, też się straaaaaasznie bałam. Wyjdzie wszystko dobrze i obejdzie się bez amniopunkcji.
Twój mąż ma rację, mój mówi to samo, a ja go głupia nie słucham i się stresuję. Ostatnio wielkością brzucha i brakiem czucia ruchów, ehhhh.
Jutro idę na wizytę pierwszą od miesiąca i brzuch mnie z nerwów boli...

Do góry