reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Piąteczka - uwierz mi, że w takim biustonoszu wielkość "wkładu" nie ma kompletnie znaczenia hihi,
a tak serio - po ciąży z Alinką mam o rozmiar większe i z jednej strony niby cieszy, ale juz bluzki też muszą być o rozmiar większe. Każdy kij ma dwa końce...

reklama
Witam:)

Karolinka
gratuluję nowej pracy i powiem Ci,że strasznie Cię podziwiam,silna babka z Ciebie. A odejście czopa na pewno zauważysz a jak nie to nic się nie stanie. Mi czop zaczął odchodzić jak mi włożyli balonik.

Roszpunko
Tobie też gratki,przynajmniej będziesz miała macierzyński. A apropo zakupów na allegro to ja też kupuję u rajrodzica i z czystym sumieniem polecam, dziś też właśnie czekam na paczkę od niego. Przesyłkę ma niedrogą kurierem 12,90 i paczka przychodzi szybko:) Butelek też używam TT i są super bo dziecko jak dostanie butelkę to nie ma problemu że za chwilę dać znowu pierś, nie przestawia się, bo smoczki mają kształt sutka. Ja mam małą do herbatki i większą do mleczka( bo niestety od 3 dni dokarmiam małego głodomorka)

A co do masażu szyjki to ja bez tego bym za nic w świecie nie urodziła, 2 położne i 2 lekarzy masowało mi szyjkę i jestem im za to bardzo wdzięczna. I szczerze mówiąc nie słyszałam,żeby to było niewskazanie wręcz przeciwnie jest to bardzo praktykowane.

Ilonka nie martw się czopem to,że zaczął odchodzić nie znaczy że odszedl cały.Jak lezałam w szpitalu to niektóre dziewczyny od 2-3 tygodni były bez czopa. A położna mówiła,że czopu (śluzu) jest około szklanki i najczęściej reszta odchodzi przy porodzie.

justynka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i powodzenia

karolinka własnie w tej chwili podpisuje umowę - super :-)
Roszpunka i Tobie GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!! Pieniażki napewno sie teraz przydadzą a raczej po porodzie :-)
Katrina Viola jak chłopaki ???????? Katrina jaka pogoda u Ciebie wychodzisz na spacerki czy siedzisz w domu ??????????
a Ty Viola pewnie w te upaly nie za bardzo wychodzisz z malym co ???????????????????

Co do masażu szyjkii to chyba TO najgorzej kojarze z porodu, nie te bole, a ten masaż,...... był baaaardzo bolesny i juz pod koniec gdy zaczęły mi sie parte juz błagałam aby mnie nie dotykały :sorry: także teraz sie boje własnie nie samego porodu co tego przekletego masazu no i nacinania , nie tyle samego nacinania bo to nie bolało mnie tylko zaszczypało ale tego gojenia sie potem..... ja bardzo cierpiałam 2 tyg , :-( mąż tak naprawde zajmował sie małym bo ja z bólu ani nie moglam siedzieć ani leżeć ani chodzić - koszmar .........:crazy:

NO ja kupiłam pare rzeczy dla malucha......ale jednak u innego allegrowicza ....

buteleczki 2 sztuki z Tommee Tippee. 150ml i 260ml
gaziki do pępuszka
prześcieradełko do wozka
pokrowiec frotte na przewijak
2szt kolorowych tetrowych pieluch

zawsze to juz cos!!!!!!!!! zostalo dokupić mi smoczek,kosmetyki, kojec
no i dla siebie tez sporo jeszcze bo pizama chyba najważniejsza ...miałam kupic 2 częściową ale chyba kupie taka koszule http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i2461437804.html przynajmniej nie bedzie widać tego "pampersa" po porodzie a na spodenkach pewnie by sie to odznaczało :laugh2:

Justyna trzymam kciuki za szybko porod &&&&&&&&&&&&&&&&&&&..........ojjjj trwa to kurcze juz dlugo tak naprawde !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
viola, tak po prostu wyczytałam gdzieś, że teraz się nie robi. Ale te "mody" z porodówki zmieniają się w błyskawicznym tempie. U ciebie też mały głodomorek:-) Super że ma apetyt.

ilona, poślij linka do tego allegrowicza, bo muszę kupić też tą dodatkową butlę i parę innych rzeczy.

W kerfurze kupiłam jeszcze z TT 2 smoczki do butelek za 8 zł i szczotkę do mycia butli za 12 zł. Dużo dziecięcych rzeczy jest teraz w wyprzedaży.

ilonka wiesz co mi pomagało? zwykłe koło ratunkowe było w tej sytuacji naprawdę ratunkowe hi hi. teraz niby sa te poduszki z dziurą , ale to chyba kasy szkoda bo koło takie dla dzieci do pływania to mozna kupić nawet w sklepach wszystko po 2, 3, 5 zl

Karolina podziwiam kochana,ale to juz grosz wiecej bedzie :tak:
Roszpunka prosze..........Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ta mala butla jest po 7,99 a duza po 8,99zl
Sama sie jutro musze wybrac do tego kerfura ...... no i pojde do tej apteki i kupie ten SUDOCREM bo naprawde fajna promocja a bede miec i miec ten krem na rok pewnie !!!!!!!!!!!!
piateczka no ja robilam sobie takie kolka z duzego recznika zebz sobie po prostu siasc czy zjesc czy nakarmic malego ,,,,ale teraz kupie tego rogala to bede miec w razie czego bo i do karmienia sie przyda

A co myślicie o tych pasach poporodowych???
I o tych butelkach TT antykolkowych z tą dziwną wkładką??

Ostatnia edycja:
reklama
Hallo Kochane! Właśnie wróciłam z urzędu i Kasuś idzie do przedszkola od połowy sierpnia:szok: Załatwiałam papiery totalnie nie znając niemieckiego:-D
Roszpunko dobrze wyczytałaś, masaż szyjki macicy jest nie wskazany, ba nawet już zabroniony! Mi przy Kacu robiła, oczywiście nie mówiła co robi, później wyczytałam, że nie miała prawa, a już na pewno bez mojej zgody! Tak, że mamy które nie chcą niech sobie nie dają robić:crazy:
Karola gratulacje!!! Ależ Ty dzielna jesteś! Ja się czuję jak słoń, i nawet nie mogę o tym pomyśleć, że musiałam bym rano wstawać do pracy! Brzuszkiem się pochwal, bo oszukujesz:-p Ja rodziłam trzy razy i czopka nie widziałam ani razu, tylko z Kacem jak spałam, to jak by coś tak zgrzytnęło mocno, i później wody odeszły.
Jutro śmigamy do PL:-) A w piątek zobaczę Ausię:-)

Do góry