reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Piąteczka - uwierz mi, że w takim biustonoszu wielkość "wkładu" nie ma kompletnie znaczenia hihi,
a tak serio - po ciąży z Alinką mam o rozmiar większe i z jednej strony niby cieszy, ale juz bluzki też muszą być o rozmiar większe. Każdy kij ma dwa końce...

reklama
Witam:)

Karolinka
gratuluję nowej pracy i powiem Ci,że strasznie Cię podziwiam,silna babka z Ciebie. A odejście czopa na pewno zauważysz a jak nie to nic się nie stanie. Mi czop zaczął odchodzić jak mi włożyli balonik.

Roszpunko
Tobie też gratki,przynajmniej będziesz miała macierzyński. A apropo zakupów na allegro to ja też kupuję u rajrodzica i z czystym sumieniem polecam, dziś też właśnie czekam na paczkę od niego. Przesyłkę ma niedrogą kurierem 12,90 i paczka przychodzi szybko:) Butelek też używam TT i są super bo dziecko jak dostanie butelkę to nie ma problemu że za chwilę dać znowu pierś, nie przestawia się, bo smoczki mają kształt sutka. Ja mam małą do herbatki i większą do mleczka( bo niestety od 3 dni dokarmiam małego głodomorka)

A co do masażu szyjki to ja bez tego bym za nic w świecie nie urodziła, 2 położne i 2 lekarzy masowało mi szyjkę i jestem im za to bardzo wdzięczna. I szczerze mówiąc nie słyszałam,żeby to było niewskazanie wręcz przeciwnie jest to bardzo praktykowane.

Ilonka nie martw się czopem to,że zaczął odchodzić nie znaczy że odszedl cały.Jak lezałam w szpitalu to niektóre dziewczyny od 2-3 tygodni były bez czopa. A położna mówiła,że czopu (śluzu) jest około szklanki i najczęściej reszta odchodzi przy porodzie.

justynka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i powodzenia

karolinka własnie w tej chwili podpisuje umowę - super :-)
Roszpunka i Tobie GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!! Pieniażki napewno sie teraz przydadzą a raczej po porodzie :-)
Katrina Viola jak chłopaki ???????? Katrina jaka pogoda u Ciebie wychodzisz na spacerki czy siedzisz w domu ??????????
a Ty Viola pewnie w te upaly nie za bardzo wychodzisz z malym co ???????????????????

Co do masażu szyjkii to chyba TO najgorzej kojarze z porodu, nie te bole, a ten masaż,...... był baaaardzo bolesny i juz pod koniec gdy zaczęły mi sie parte juz błagałam aby mnie nie dotykały :sorry: także teraz sie boje własnie nie samego porodu co tego przekletego masazu no i nacinania , nie tyle samego nacinania bo to nie bolało mnie tylko zaszczypało ale tego gojenia sie potem..... ja bardzo cierpiałam 2 tyg , :-( mąż tak naprawde zajmował sie małym bo ja z bólu ani nie moglam siedzieć ani leżeć ani chodzić - koszmar .........:crazy:

NO ja kupiłam pare rzeczy dla malucha......ale jednak u innego allegrowicza ....

buteleczki 2 sztuki z Tommee Tippee. 150ml i 260ml
gaziki do pępuszka
prześcieradełko do wozka
pokrowiec frotte na przewijak
2szt kolorowych tetrowych pieluch

zawsze to juz cos!!!!!!!!! zostalo dokupić mi smoczek,kosmetyki, kojec
no i dla siebie tez sporo jeszcze bo pizama chyba najważniejsza ...miałam kupic 2 częściową ale chyba kupie taka koszule http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i2461437804.html przynajmniej nie bedzie widać tego "pampersa" po porodzie a na spodenkach pewnie by sie to odznaczało :laugh2:

Justyna trzymam kciuki za szybko porod &&&&&&&&&&&&&&&&&&&..........ojjjj trwa to kurcze juz dlugo tak naprawde !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
viola, tak po prostu wyczytałam gdzieś, że teraz się nie robi. Ale te "mody" z porodówki zmieniają się w błyskawicznym tempie. U ciebie też mały głodomorek:-) Super że ma apetyt.

ilona, poślij linka do tego allegrowicza, bo muszę kupić też tą dodatkową butlę i parę innych rzeczy.

W kerfurze kupiłam jeszcze z TT 2 smoczki do butelek za 8 zł i szczotkę do mycia butli za 12 zł. Dużo dziecięcych rzeczy jest teraz w wyprzedaży.

ilonka wiesz co mi pomagało? zwykłe koło ratunkowe było w tej sytuacji naprawdę ratunkowe hi hi. teraz niby sa te poduszki z dziurą , ale to chyba kasy szkoda bo koło takie dla dzieci do pływania to mozna kupić nawet w sklepach wszystko po 2, 3, 5 zl

Karolina podziwiam kochana,ale to juz grosz wiecej bedzie :tak:
Roszpunka prosze..........Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ta mala butla jest po 7,99 a duza po 8,99zl
Sama sie jutro musze wybrac do tego kerfura ...... no i pojde do tej apteki i kupie ten SUDOCREM bo naprawde fajna promocja a bede miec i miec ten krem na rok pewnie !!!!!!!!!!!!
piateczka no ja robilam sobie takie kolka z duzego recznika zebz sobie po prostu siasc czy zjesc czy nakarmic malego ,,,,ale teraz kupie tego rogala to bede miec w razie czego bo i do karmienia sie przyda

A co myślicie o tych pasach poporodowych???
I o tych butelkach TT antykolkowych z tą dziwną wkładką??

Ostatnia edycja:
reklama
Hallo Kochane! Właśnie wróciłam z urzędu i Kasuś idzie do przedszkola od połowy sierpnia:szok: Załatwiałam papiery totalnie nie znając niemieckiego:-D
Roszpunko dobrze wyczytałaś, masaż szyjki macicy jest nie wskazany, ba nawet już zabroniony! Mi przy Kacu robiła, oczywiście nie mówiła co robi, później wyczytałam, że nie miała prawa, a już na pewno bez mojej zgody! Tak, że mamy które nie chcą niech sobie nie dają robić:crazy:
Karola gratulacje!!! Ależ Ty dzielna jesteś! Ja się czuję jak słoń, i nawet nie mogę o tym pomyśleć, że musiałam bym rano wstawać do pracy! Brzuszkiem się pochwal, bo oszukujesz:-p Ja rodziłam trzy razy i czopka nie widziałam ani razu, tylko z Kacem jak spałam, to jak by coś tak zgrzytnęło mocno, i później wody odeszły.
Jutro śmigamy do PL:-) A w piątek zobaczę Ausię:-)

Do góry