reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Hej dziewczyny,
Pieszczoszka szalona jestes ;) nie porwala bym sie na mycie okien dzisiaj, czekam az bedzie naprawde ladna pogoda... troche ich do umycia mam, chyba zatrudnie moją siostrę do pomocy

Mamba co do dzieci w okolicach trzydziechy moja ciocia bardzo naciągane miała to w okolicach bo jak dziewczynki przyszly na świat miala juz prawie 39 :-) co prawda na poczatku mało kto w to wierzył, spędziła tydzień w szpitalu a dziewczynki rosną jak na drożdżach tak akcentując dzisiejsze pączusie :-D

reklama
dziołuszki jak to jest z kartami ciąży?? patrze w kartę, u gin bylam w poniedzialek - 11 tydzień a wpisał mi 12 tydzien, czy to jest zawyżanie tyg ciązy bo nie potrafi gin az tak dokladnie okreslic tygodnia?? u mnie to wogole magia bo w ciazy jeszcze jedna miesiaczke zaliczylam:eek:

Honey różnie to liczą ty podobno masz już skończony 11 tydz. i teraz niby masz 12 :tak: Ale moja lekarka liczyla to normalnie nic nie dodając a szkoda bo mały tak brał się wcześniej na świat:-D
Ja siedzę choc powinnam trochę posprzątać kurde no nie chce mi sie strasznie:no: zjadlam szpinak młody dostał ziemniaki również ze szpinakiem, a teraz śpi. No i poszłam do sklepu plus zaliczyłam spacerek mimo wszystko fajny dzionek. teraz ino czekać na znajome i wielkie robienie pączków i pancakes z owocami:-D

haha Mamba, Hania dostała też ziemniaki ze szpinakiem :) wyszły z niej po dwóch godzinach :p i zainspirowałaś mnie i wczoraj "w nocy" ugotowałam jej dużą twardą gruszkę i zmiksowałam, czeka w lodówce na popołudnie :)

a ja i Natalia też jadłyśmy szpinak z ziemniakami i z jajkiem
teraz obie śpią a ja siedzę i planuję zrobić pączki ale nie wiem czy podołam :p nie chce mi się :p

edit: Hania właśnie zjadła 180g musu z gruszek, wszystko co było!! na jutro zrobię jej z jabłek :)

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka, to mycie okien to chyba na odstresowanie przed wizytą u dentysty zrobiłaś :-). Najważniejsze, że nie bolało, bo po co mieć jakiś uraz :-). Dziś tłusty czwartek, a ja żadnego pączka nie zjadłam :no:.
Honey tak jak pisała Mamba, wszystko zależy jak liczy gin. Moja liczyła tak, że jak powiedzmy byłam w 10 tyg i 5 dniu to dla niej to był 10 tc.
Mój Maluch dziś prawie cały czas śpi- aż boję się pomyśleć co będzie robił w nocy :szok:

pieszczoszka, ta gruszka była duża, twarda i zielona - obrałam, pokroiłam, trochę pogotowałam w małej ilości wody, wyłowiłam owoce łyżką do kubka i zblendowałam

u mnie właśnie ryk na dwa głosy. szykuję kąpiel Hani

U mnie lekarz wypisuje rozpoczety tydzień teraz np jestem w 26 tyg.
Aha i jestem stara mama pierwsze dziecko 31 lat , teraz 34:( , pewnie temu ta cukrzyca, ale powiem Wam , że na diecie mam fajny cukier

Pieszczoszka ale miałaś dziś werwe z tymi oknami :-D Też mnie to czeka bo już strach patrzeć jak wyglądają ale za zimno dla mnie. Fajnie że kanałowe nie bolało a tyle stresu przed co nie. I już masz z głowy:-)

Patusia chyba nasze dzieciaczki miały dobry dzień na spanko bo mój o dziwo też pospał długo w południe jak nigdy.

reklama
Do góry