reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Lena gratuluję synka! Chłopaki są fajne, sama będę miała za chwilę dwóch :-)

Patusia lepiej szczepić tymi płatnymi, bo są nowsze i mają mniej badziewia w rodzaju trującej rtęci itp., poza tym zawsze zamiast trzech zastrzyków jest jeden. A jesli chodzi o szczepienia dodatkowe, to dla mnie pakiet podstawowych był już stanowczo zbyt obszerny żeby dokładać dziecku coś jeszcze. Mały do dziś nie był chory poza katarkiem i trzydniówką, generalnie kartotekę lekarską ma pustą. No ale to też zależy od dziecka, bo niektórym chorowitkom szczepionki dodatkowe trochę pomagają. Ja się za bardzo bałam powikłań.

A my sobie dziś z Mambą i Olgą nieźle poplotkowałyśmy :-D Tyle dzieci naraz i to takich małych to jeszcze w moim domu nie było :-) Mały w końcu spać nie poszedł, bo nie chciał, za to padł po 19 i już mamy z mężem wolny wieczór :-D Trzeba to powtórzyć koniecznie! Mamba dotarłaś bezpiecznie do domu? Zdążyłaś na autobus?

reklama
Dziewczyny...nie macie pojęcia jak ja chciałam dziewczynkę :-D jednak od pierwszego USG nie wiem skąd, ale wiedziałam, że to będzie chłopiec :-D
Wczoraj lekarz ostatecznie rozwiał moje nadzieje na córeczkę ;-)
Zapytał co bym chciała, więc bez zastanowienia mówię, że dziewczynkę, a on mi na to, że z tego to dziewczynki nie będzie, nie ma szans :confused2:po czym stwierdził, że moje dziecko "pyrtola ma imponującego" :eek::laugh2:
Honey a w którym tygodniu jesteś ? ;-)

Tonya, było super :) ciekawe jak tam Mamba dotarła. a akcja z windą niezła była, nie? :) chwila nieuwagi i moja Natalia pojechała sama windą na dół (sama do niej wlazła i nacisnęła guzik). winda wróciła pusta, znalazłam Natalię na dole...

ja jeszcze przeżyłam najazd moich rodziców, cioci i jakiejś cioci znajomej. uff! niedawno pojechali. Hania miała problem zasnąć ale suszarka dała radę, chyba ją już uśpiła. robię Natalii kaszkę, czekamy na tatę i ją położymy spać. a na jutro planuję zakupy z tesco i gotowanie czegoś na weekend, tylko jeszcze nie wymyśliłam co zrobić... mam czas do 23.00 kiedy zatwierdza się ostateczne zamówienie zakupów...

a co do płci to jakoś na początku chcieliśmy chłopca, okazało się że Natalia, i uznaliśmy że dziewczynki są takie super że nie ma problemu że będzie druga, jedna płeć dzieci ma w sumie mnóstwo zalet :)

Hej dziewoje ja dotarłam ale jechałam autobusem 40 min przez całe miasto:eek: Co prawda to prawda było fajnie i mój mały jakby złagodniał teraz już śpi bo dzisiaj było dużo wrażeń dla niego.
Olga no niezła historia z Natalią :-D Normalnie się nieźle uśmiałam jak to czytałam. Natalia to za niedługo będzie zakupy on-line za ciebie robić :rofl2:
Tonya oj było naprawdę miło mi zleciał dzień i nie ma to jak spotkać sie z mamuśkami:-) Koniecznie musimy to powtórzyć tylko wychodzi na to że mi najłatwiej będie się do Was przetransportować, ale może kiedyś sie uda wszystkie odwiedzić w mieszkaniach:tak:
Lena heloł Ja chciałam mieć dziewuchę - Milenkę no, ale wyszedł chłopak tak wystawiał klejnoty do usg ze mam więcej zdjęć armaty niż jego buzinki:eek::laugh2:
Pieszczoszka spotkać się to nie problem :no: Ja znalazłam busa jadę do Olgi jakieś 10 min i już spotkanie;-)

Mamba, ja podejdę kiedyś na przystanek i popatrzę jak ta 18 wygląda, mnie się kojarzy że to jeździł taki mały z tyłem nisko, z miejscem na wózek, miałabyś jeszcze jeden bus :)

Pieszczoszka, dokładnie - znajdź busa i przyjeżdżaj, a nam może też się uda kiedyś gdzieś wybrać :) no i jak zejdą śniegi to autem, jak się moja honda odmrozi :)

Olga no tzreba by było sprawdzić ale ta 18 tez jeździ w sumie na około najkrócej to to 34:tak: Jak zejdą śniegi to ja wszędzie na nogach zaiwaniam choć samochód też już będę miała:-D

reklama
Do góry