reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

reklama
Honey ja robiłam u dr Fendera. Ma swój gabinet na ul. Mickiewicza. Koszt badania to chyba 250 zł o ile pamiętam. Już w 13 tyg powiedział mi, że jest szansa na chłopaka :-). Oczywiście mąż był obecny na badaniu. Fajnie było widać Maluszka. Za to z badania z 22tc mam takie słodkie zdjęcie buzinki Szymusia:-D

Ja byłam na badaniach prenatalnych w Katowicach w Centrum Medycznym Krzysztof Sodowski (sodowski.pl - Centrum Medyczne Krzysztof Sodowski – badania prenatalne, prowadzenie ciąży, własne laboratorium genetyczne) u Pani Agaty Włoch - najbardziej życzliwy lekarz jakiego dotąd spotkałam (możesz sobie poczytać opinie na jej temat). Nie pamiętam dokładnie ale jest/była pediatrą, kardiologiem dziecięcym, wykonuje badania bardzo dokładnie i starannie. Wszystko dokładnie opowiada i wyjaśnia, do tego dołączony jest jasny opis całego badania a w zasadzie jego wynik + zdjęcia usg oraz możliwy jest zapis na CD. Badanie przeprowadzane na nowoczesnym sprzęcie.

Dzwoniąc na recepcję umawiają Cię na dogodny termin zgodnie z wyliczeniami na podstawie ostatniej miesiączki.

Mąż był obecny przy badaniu i odrazu dowiedział się, że będzie na 99% synuś.

Ostatnia edycja:
Też robiłam w 13 tyg i 21 tyg fajnie wszystko opisane , wyznaczone ryzyko chorób genetycznych, robiłam u swojego lekarz prowadzącego, trochę pooglądałam w 3d, ale dla mnie ten widok bez rewelacji, płaciłam 250 zł dodatkowo badanie ginekologiczne

No i jestem mały już padł nie wiem co to dzisiaj za dzień wszystko się nam poprzestawiało:baffled: Nie dość że w nocy się budzi czego już nie robił to jeszcze dzień taki mi zafundował, że wypadałoby na uszach chodzić.
Co do badań prenatalnych ja miałam robione u swojego lekarza prowadzącego w gabinecie na nowym sprzęcie zresztą wszystkie usg mam bardzo wyraźne i już w 14 tyg. wiedziałam, że będzie chłopak. Z badań prenatalnych mam usg z dokładnym opisem a w ogóle mam usg 3 D oraz filmik z buszującym bubusiem na płytce:tak: Za badanie płaciłam 250 zł
Tonya mi jutro pasuje i nie ma problemu mogę sie zjawić natomiast nie wiem jak Olga :no: Może wejdzie jeszcze dzisiaj

Ja nie robiłam dodatkowych badań poza tymi u mojego lekarza prowadzącego. Generalnie sprzęt ma dobry i zawsze na 3D mi przerzucał obraz żeby zrobić mi zdjęcie maluszka. A męża przy tej ciąży nigdy nie było na USG, bo pilnował drugiego brzdąca w domu niestety. Mam nadzieje, że mały zdrowy, bo żadnych wątpliwości gin nie miał.
Mamba podam Ci nr tel. na priv to się domówimy, a do Olgi zaraz napiszę.

reklama
Do góry