reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

reklama
A ja standardowo papersów zielonych i tych premiu care też ale nieładnie pachną i już ich nie kupię:no: Mój na początku miał uczulenie na pampersy z dady i inne chusteczki i musieliśmy przerzucić się na pampersowe rzeczy . Teraz popróbuje innych bo Oli już duży więc nie powinno być problemu

Olga tak:tak: ja uzywam dady (pampersów 4) tak na marginesie dade robi pampers :D mało kto to wie:p
kupiłam ostatnio pampersy pomarańczowe sleep and play i Laura miała całą pupcie i pipcie odparzoną !

Hej mamy, właśnie zeszłam na L4, 2 dni nie spałam od około 2 w nocy do samego rana. temperatura 35,8. Moj skarb machał do mnie rączkami i nóżkami więc się uspokoiłam. co do kołyski to faktycznie zainwestuje w taki fotelik a nad łóżeczkiem pomyśle normalnym. Jak już tak rozpisujecie okolice to ja mieszkam w domku przy rondzie na hulance :)
Sosinka jak tylko będziesz planować meble polecam, zobacz sobie na google: kuchnie best line bielsko. dwa domy ode mnie rodzinna firma mojego lubego :)
co do wojewódzkiego : kiedyś miałam operacje na ginekologii - bardzo miło wspominam ale może dlatego że był problem z narkozą i jakoś dziwnie po operacji wszyscy koło mnie skakali :p

No pieszczoszka ja właśnie słyszałam, że te sleep and play są beznadziejne i większość je odradza. Ja jestem zadowolona z baby dream. Używamy naprzemiennie z pampersami. Ile mam tyle najlepszych wyborów :-)

Ja jak skończe te pampersy które mam teraz kupię Dady i zobaczymy czy Oli je teraz toleruje.
Dziewczyny mam pytanie kiedy zamierzacie lub też przeprowadziliście dziecko do swojego pokoju?

reklama
Jejku dziewczyny dzięki za te cenne informacje, ależ się napisałayście :-) Muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić, ale niewiele. No i czas by się spakować...jakoś kompletnie nie mogę się do tego zabrać...

Mamba jak Arturo był noworodkiem to dady go obcierały (chyba trochę jednak za sztywne do tej delikatnej skóry były) dlatego przez pierwsze chyba 2 miesiące używaliśmy pampersów, ale potem już tylko dady i tak jest do dziś. A zapachu pampersów też nie lubię, jak kupiłam raz paczkę w promocji to cały czas sprawdzałam czy mały kupy nie zrobił ;-) Może już Twój synek się odczulił, warto spróbować bo oszczędność duża. A co do rozdzielenia pokoju, to na razie nie ma takiej opcji bo mamy tylko jedną sypialnię, poza tym mam świadomość, że synek nie przesypiałby pięknie całej nocy gdyby nie czuł, że jesteśmy tuż obok śpiąc w tym samym pokoju, bo czasami bywa, że sie przebudzi podniesie głowę i wystarczy, że się odezwiemy i śpi dalej.

Patusia to synek ładnie śpino i fajnie, że współpraca z mężem się układa, to już połowa sukcesu :-)

Olga Arturo też ostatnio bardziej marudny i demonstrujący głośno swoje frustracje, łączę się w "bólu" ;-)

Sosinka Twój synek też już bardzo ładnie śpi, rosną te nasze dzieci szybko jak na drożdżach.

Do góry