reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe i już obecne Mamusie

reklama
Hej,
Integral gratuluję córeczki i udanej wizyty :)
Ja już drugi tydzień nie chodzę na gimnastykę bo niestety się przeziębiłam i nie chce roznosić zarazków, nie mam gorączki uff, katar przechodzi ale pojawił się kaszelek od dwóch dni , kurcze niech znika. Jakie to niesprawiedliwe jak tak to ze 3 lata nie widziałam lekarza :) a teraz ciąża i mnie bierze.

Koszule nocne mam i ja już, jedną taką do karmienia jak już maleństwo wyskoczy bo przed porodem to nie sądzę żebym się zmieściła, drugą mam taką fajną że się rozciąga ile bym nie przytyła :) to będzie akurat do szpitala przed porodem, a trzecia teraz mi służy:) w domku i wystarczy ze mnie te 3 :) kupiłam sobie jeszcze dużą białą koszulkę typowo do porodu taką w której mąż nawet się utopi XXL :)

Co do kolejek itd też się nie wpycham, idę do apteki to jak widzę większą kolejkę to rezygnuję, jak ze 2 czy 3 osoby to idę. Na chwilkę obecną to już 3 razy spotkałam się z uprzejmością zostałam zauważona i wpuszczona do kolejki przez kobiety , bo faceci jakoś nie patrzą. Raz było śmiesznie bo pani w aptece mnie wpuściła, a aptekarka nie zauważyła u mnie brzucha i mówi " to może pani zaczeka a teraz pan z dzieckiem " :) ok :) a potem ja znowu podchodzę i się już zajarzyła to przepraszała :)
Powiem szczerze że jak bym była w Diagnostyce to bym nie miała skrupułów żeby poprosić wejść na początek, wiem jakie tam kolejki, brzuch już mam sporawy, od jakiegoś czasu już po zwykłych zakupach zaczynają boleć mi plecy, to bym zaryzykowała :)

Byłam wczoraj w smyku jakie rampersy wypatrzyłam dziewczyńskie , zakochałam się. 50 zł za dwupak to się wstrzymałam , ale dzisiaj jadę robić tam zwrot to nie wiem jak to będzie ach :)

A orientujecie się co trzeba brać do naszych szpitali na porodówkę ? Może macie wiedzę czy szpital coś zapewnia ?

To ktora na kiedy ma termin Aga na pewno po mnie bedziemy zdawac relacje z pobytu w tych super placowkach ☺ ja dzis na gimnastyke jade do szkoly rodzenia ale wyjatkowo nie mam checi.
Wczoraj bylam na wykladzie o szczepieniach.
Aga a gdzie pracowalas przed ciaza jak moge spytac.
Len mnie jakis dopadl tylko bym spala.
Dziewczyny z jakoch jestescie osiedli?

Jestem nauczycielem edukacji wczesnoszkolnej. Mam, a raczej miałam wychoawstwo w klasie 2 podstawówki worywatnej szkole, a w państwowym przedszkolu uczyłam angielskiego. ;)
Jejkuś jeszcze ciut ponad 2 tygodnie i połowa ciąży za mną! Już sobie wyobrażam pierwsze zakupy i te śliczne małe ubranka.. <3 <3

A plec juz znasz? Ja dopiero w 22 tyg poznalam plec ☺ a mnie jakos ten szal zakupow nie dotknal znaczy byl jak zobaczylam 2 kreski wtedy chcialam miec wszystko ale jakos szybko mi przeszlo.

Będzie chłopczyk - Tymon. Mam niezaprzeczalny dowód na USG więc pomyłki już nie będzie [emoji14] Płeć poznałam około 15 tygodnia, a kilka dni temu potwierdziło się. Ja jeszcze nic nie kupiłam, od początku bardzo ostrożnie podchodziłam do tego, bo nie wiedziałam czy wszystko będzie dobrze. Postanowiłam kupić pierwszą rzecz właśnie po połówkowym stąd moje oczekiwania :)

@asia333podlasie Rodzisz w maju ale nie pamiętam jaka płeć u Ciebie.. Imię wybrane? Pracujesz czy jesteś na L4? Kurcze sorki za moją pamięć, ale tyle dziewczyn jest ze mną na sierpniowych mamusiach, że ciężko to wszystko spamiętać. :)

reklama
Nic nie szkodzi u mnie tak samo z pamiecia ☺ u mnie tez chlopczyk Gabrys termin mam na 19 maja chodz 3 thg temu na usg wyszlo ze na 9 maja ale tej nie biore pod uwage. Tak jestem na l4 w sumie to juz przed ciaza zaczelam byc chcialam odpoczac od pracy a pracuje w komunikacji miejskiej i zaraz zaszlam w ciaze.
Z ta ostroznoscia to Cie bardzo dobrze rozumiem ja pierwsza rzecz kupilam po 22 tyg po polowkowym jak poznalam plec. Ogolnie to jakas ostrozna w tych sprawach jestem moze temu ze jedna ciaze stracilam w 8 tyg i caly czas tak zylam z tyg na tydz teraz w sumie tez tylko ze teraz juz wiem ze dziecko coraz bezpieczniejsze gdyby sie urodzilo ma szanse juz przezyc. Z jakoego jestes osiedla?