reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i już obecne Mamusie

Więc tak teraz zajęcia na bema z teorii na które można chodzić samemu bądź z mężem/partnerem będą 13,14,15,16 i 20,21,22,23 o godz 17.30. wyjątkiem są warsztaty bezpieczny maluch o godz 17. Potem w kwietniu są od 3,4,5,6 i 10,11,12,13. Można się zapisać tez na warsztaty z fizjoterapeutką lista leży na biurku przy wejściu jak się na gimnastykę idzie, będą 17,03 w piątek godz 12. ciekawe zajęcia byłam raz i idę znowu dla utrwalenia :) I jeszcze jak ktoś chce to może zapisać się na zajęcia z chustowiązania , a szczegółów nie znam bo mnie to nie interesuje.

Co do tej hurtowni na upalnej, to tam też jest wszystko czego potrzeba, wózki , łóżeczka, foteliki , różne akcesoria dla dzieci , mnóstwo ubranek, pieluch, zabawek, są fajne materace firmy danpol do łóżeczek (ja kupuje kokos - lateks), nie wiem czego tam może nie być... :) te dwie hurtownie jak dla mnie są super , w fartlandii popatrzyłam tylko na ceny, byłam ze 4 razy i nic w końcu nie kupiłam :) W lidlu mogę polecić ubranka niemowlęce , są niedrogie i super jakość , warto zaglądać do smyków i H&M czy tym podobnych bo można nadziać się na promocje. Co do wózków nic nie polecam bo kupiłam używany więc nie wiem w jakim sklepie najtaniej i najlepiej. Odzież ciążowa oczywiśćie w H&M w Alfie super :) jak ktoś by chciał tam się zaopatrzyć. Jest też sklep w galerii zielone wzgórza z odzieżą ciążowa, sklep ze stanikami do karmienia na wysockiego w tej galerii nie wiem jak jej tam się zwie i jest sklep też na zamenhofa.

A jeśli chodzi o te warsztaty "mamo to ja " czy ktoś wie gdzie będą eis odbywały ???

Hej witam nowa przyszla mame ☺ kurcze podziwiam Cie za zorganizowanie u mnie 31 tydz i jakos jeszcze nie wiele mam rzeczy dopiero tydz temu tylko wozek kupilismy i jakies tylko pierdoly mam troche do szpitala kosmetycznych rzeczy jakos nie moge sie zebrac ☺ ale jeszcze nie mam zamiaru rodzic ☺
Milego weekendu dziewczynki ☺ gdzie tu sloneczko ☺ trzeba domek po sprzatac ☺

reklama
Hej dziewczyny ☺ jak minol weekend? Mnie jakas depresja chyba dopadla.
Mam pytanie wiecie gdzie mozna kupic w Bialym naklejki takie na sciane do pokoju dzieciecego np z kubusiem puchatkiem itd czasami sa takie piankowe.

Witajcie po weekendzie , u mnie był koszmarny... jakby ktoś mi rzucił hasło "możesz płakać" to bym wyła. Zalałam laptopa mojego kawą i klawiatura nie działa :( na szczęście jest drugi awaryjny jednak to nie to samo :( Starałam się dogodzić mężowi bo wrócił z delegacji i wszystko wychodziło mi na opak. Dzisiaj musiałam rano jechać do medicoveru zrobić tsh bo niestety pani doktor zapomniała mi zlecić jak co miesiąć hmm i jak w piątek wszystkie badania po robiłam a potem popatrzyłam wieczorem na wyniki a tam patrzę nie ma tsh:( no ale nic dzisiaj też nie mam najlepszego humoru bo musiałam rano jechać i jestem w nieciekawym nastroju chyba zostało po weekendzie. Ale mam nadziję ze jeszcze dziś mój nastrój się odmieni bo mam wizytę u ginka :)

U mnie z ciśnieniem od początku wszystko było ok i mam nadzieję ze tak zostanie.

Z pozytywnych rzeczy to kupiłam kurtkę ciążową w H&M i w końcu nie muszę cisnąć brzucha w zimowej i dostałam szumisia od koleżanki :)

U mnie ciśnienie książkowe. :)
Ale coś mnie lekko kuje w brzuchu i napina się. Dzwoniłam do mojego lekarza, powiedział że ma dziś dyżur na sor i mam wpaść to zobaczy, więc już odliczam czas.
Z kolei weekend super udany. ;) Byłam z mężem u przyjaciół na wiosce i mieliśmy pierwsze ognisko z kiełbaskami. Było ekstra! :D

Hej dziewczyny.
Wczoraj mialam usg polowkowe. Wszystkie parametry ok. Cm 19,5 waga 415. I z syna zrobila mi sie corka!!! Jestem w szoku. Jeszcze sie otrzasam.
Bylam w szkole rodzenia na bema. Od 3 kwietnia zaczynam wyklady.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

@Integral Jednak córa?? Jaki psikus! Było widać dobrze faceta wcześniej? Bo ja mam zdjęcie siusiaka i mógłby już zostać tam na stałe ;P
Ile trwają wykłady? Ja dopiero wtedy zgłoszę się na Bema, ciekawe kiedy zaczną nowe..

Ostatnia edycja:
Ale cicho tu ostatnio. Co tam słychać dziewczyny? Ja korzystam z pogody i spaceruję. Ostatnio mnie naszlo, że nie mam żadnej koszuli do szpitala. Jeszcze nie ciążowa, ale taka na wszelki wypadek jakby trzeba było tam wylądować. Poszłam więc do Pepco i za 19 zł kupiłam czarna długa tuniko/piżamkę. Schowałam ją pod wszystkie stare piżamki i niech będzie taka awaryjna. Jeszcze tylko jakieś klapki muszę ogarnąć.. ;)

reklama
Ja koszule mam ale juz takie do karmienia ☺ witam Cie ☺ ja dzis bylam w laboratorium w diagnostyce tyle ludzi ze masakra a jakos nie lubie sie wpychac mimo ze w ciazy bez kolejki jakos tak glupio.
Pogoda dzis dziwna to zimno to pada to slonce swieci.
Aga Ty pracujesz jeszcze? Przypomnij czy juz masz dzieci.