reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost wagi

No wiesz OSa ale nas dołujesz :D:D My tu ile do zrzucenia a \ty masz to szczęście że nic....
A ja też nie mam wagi VIOLET, mierzę się w pasie miarą krawiecką i wczoraj -15cm w brzuszku, wiecie jaka radocha a tak się objadłam. Właśnie wrócił mi apetyt i chęć do życia, minął wczoraj tydzień jak miałam cc, odkleiłam opatrunek, kreska jest, troszkę zgrubienie z jednej strony ale podobno do wchłonięcia i jakoś mi lżej, niech tylko te upławy się skończą bo marzy mi się gorąca kąpiel

reklama
Ja w ciąży przytyłam 10 kg i już wszystko zrzuciłam, a chciałam żeby mi choć trochę zostało. No cóż tak to jest, że jedni nie potrafią schudnąć a inni przytyć :)

No to ja należę do tych "szczęściar", które karmiąc nie chudną....jutro mija 4 tygodnie od porodu, a ja jak stałam tak stoję na wadzę.
Może dlatego, że zostały mi już tylko kilogramy z przed ciąży?
Nie wiem, wszyscy wokoło mówili "jak będziesz karmić to waga będzie sama lecieć w dół"...a nie leci....nadal jestem na diecie cukrzycowej, więc ani słodkiego, wszystko gotowane i to w małych ilościach.....nie rozumiem tego :no:

Amerie czemu jesteś na diecie cukrzycowej??
Ja w sumie odkąd zaczłęły mi się 2 dni przed porodem bóle krzyżowe to cukru już nie mierzę. A wczoraj na czczo zmierzyłam tak o i było 100, dziś 91. Troszkę się zmartwiłam:( Po obiedzie jakoś nie mogę utrafić żeby zmierzyć więc nie wiem jak cukier wygląda po posiłkach. A u Ciebie jak??

Mnie też waga stoi w miejscu a to wszystko co przytyłam w ciaży bo przed ciążą ważyłam 62kg przytyłam 20 kg a zostało mi jeszcze 8 kg do zrzucenia, które jakoś od 2 tyg nie umiem zrzucic :(( Też chodzę w spodniach ciążowych tych pierwszych i leginsach, które sobie teraz kupiłam.

Ja niestety nie karmię piersią-brak wystarczającej ilości pokarmu-a mimo wszystko waga sama jakoś spada...
Tylko,że faktycznie u mnie przyczyną jest po prostu brak apetytu...a jak mam chęć coś zjeść to czasem nie mam na to czasu i w konsekwencji zjadam śniadanie około południa i obiado kolację późnym wieczorem :/
Pewnie to zaważyło głównie,że nie mam wystarczającej ilości pokarmu w piersiach :/

reklama
:) wiem coś o tym jedzeniu śniadania po 14, mam nadzieję że nie stracę pokarmu przez takie nieregularne jedzenie, ale czas tak leci że nawet nie wiem kiedy minęła 14. Waga leci, ale to już nie za dobrze, bo jestem na minusie sprzed ciąży i dobrze byłoby żeby została taka jaka jest

Do góry