reklama
19kamila96
Fanka BB :)
Tak w maju przeszłam ciążę biochemiczną. Badałam betę, progesteron. I progesteron miałam zaniski żeby utrzymało to ciążę. Przez kolejne dwa cykle przyjmowałam duhapston, ale również brałam ze względu na plamienia jakie miałam. Teraz miałam trzeci cykl z Duhapstonem . I czuje że tym razem wszystko będzie dobrzeI to jest słuszne podejście. Bo jak ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma.
I zapewne jak masz jakieś komplikacje, to dopiero zaczyna się działać.
@19kamila96 A czy wraz z betą badałaś progesteron, by sprawdzić zasadność brania duphastonu?
M
Madh gosc
Gość
A wiesz czym jest niedomoga lutealna? Wiesz, ze nieprzyjmowanie duphastonu w takiej sytuacji kończy się poronieniem?Jakie leki?
Bo wg mojego rozeznania luteina/duphaston za dużego wpływu na ciążę nie mają.
Na tym kończę, nie chce kontynuować tej rozmowy, bo przeraża mnie, ze kiedyś jakaś niedoświadczona dziewczyna trafi na ten wątek i będzie musiała się zastanawiać czy badania i leki są dobre.
Straszne jest to, ze swoimi teoriami możesz zrobić komus krzywdę.
Jeśli ktoś mnie posłucha i zrobi bete „bez sensu” to straci co najwyżej 60 zł. Jeśli posłucha Ciebie to może stracić zdrowie…
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agnes4312
Moderator
Dodam jeszcze, że na duphastonie czy luteinie utrzymywanie ciąży się nie kończy.
Mnóstwo kobiet musi np przyjmować heparynę, aby utrzymać ciążę. Musi ją brać od pozytywnej bety.
Jeśli miałyby czekać do 7 czy 8 tc na potwierdzenie ciąży, to już by nie miały czego potwierdzać.
Mnóstwo kobiet musi np przyjmować heparynę, aby utrzymać ciążę. Musi ją brać od pozytywnej bety.
Jeśli miałyby czekać do 7 czy 8 tc na potwierdzenie ciąży, to już by nie miały czego potwierdzać.
@Agnes4312 Ale nie mówimy o ciążach, gdzie kobieta ma diagnozę pewnych chorób, przy których należy brać określone leki np. heparynę.
I pewnie doskonale wiecie, że progesteronu nie powinno się brać do czasu uwidocznienia ciąży na USG? Więc beta nic nie zmienia w tej kwestii.
I pewnie doskonale wiecie, że progesteronu nie powinno się brać do czasu uwidocznienia ciąży na USG? Więc beta nic nie zmienia w tej kwestii.
19kamila96
Fanka BB :)
Dlaczego niby nie powinno się brać ?? Skąd pani ma takie informacje??@Agnes4312 Ale nie mówimy o ciążach, gdzie kobieta ma diagnozę pewnych chorób, przy których należy brać określone leki np. heparynę.
M
Madh gosc
Gość
Faktycznie, nie wszystkie kobiety mają wcześniej diagnozę. Dla tych całkowicie zdrowych informacja poniżej dlaczego WARTO robić Beta hcg (screen z Kliniki Bocian- centrum leczenia niepłodności)
żeby nie podtrzymywać cpDlaczego niby nie powinno się brać ?? Skąd pani ma takie informacje??
Moonstone
Moderator
Ale beta pozwala tez ustalić kiedy na takie usg najwcześniej sie wybrać@Agnes4312 Ale nie mówimy o ciążach, gdzie kobieta ma diagnozę pewnych chorób, przy których należy brać określone leki np. heparynę.
reklama
Agnes4312
Moderator
zapewne @witch84 chodziło o to, żeby sztucznie nie podtrzymywać ciąży pozamacicznej, tylko jak ktoś ma niedomogę lutealną to musi brać progesteron, żeby w ogóle jakaś ciążą zajśćDlaczego niby nie powinno się brać ?? Skąd pani ma takie informacje??