reklama
;-)spoko... ja juz od kilku tygodni mam utrudniony "dostep" wiec wymysliłam że po prostu siadam sobie na brzegu wanny tak ze jedną noge mam na podłodze a druga w wannie i w tej pozycji kombinuje - fakt ze nadaje sie tylko dla tych co wanny posiadaja i ich brzuchy nie sa jeszcze ogromne. ale z lusterkiem tez kiedys próbowałam i efekty były marniutkie wiec wymyslam inne sposoby
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Skoro poruszamy tak wysublimowane tematy , to dorzućcie jeszcze coś o hemoroidach, bo ja słyszałam , ze ponad połowa dziewczyn po porodzie ma przejściowe z tym problemy Prawda to?
mi wyszedł jeden w 8 miesiącu i nie jest to nic przyjemnego po lekarstwach schował się ale po porodzie nie miałam dopiero po jakimś tam czasie znowu wylazł i tez zaleczyłam lekarstwami narazie jest spokój;-)Skoro poruszamy tak wysublimowane tematy , to dorzućcie jeszcze coś o hemoroidach, bo ja słyszałam , ze ponad połowa dziewczyn po porodzie ma przejściowe z tym problemy Prawda to?
ale ze mną do szkoły rodzenia chodziła dziewczyna która miała 4 mówiła ze siedziec nie mogła:-(ja jej współczułam tylko
hmm to nieprzyjemna rzecz - i mnie to dopadło niestteytrzeba bardzo uważac zeby nie doprowadzic do obstrukcji bo to od tego głównie hemoroidy wychodza.Zdzarza sie zę i w czasie porodu cos sie stanie ale generalnie na to apskudztwo pracuje sie jaki czasnie polecam;-)
skaba1
sierpień'05 marzec'08
Powiem Wam, że tak jak pierwszego porodu się nie bałąm, tak teraz mam stracha!
Nie boję się bólu, ale tych komplikacji...
Ale trzeba myśleć pozytywnie, no nie?
u mnie jest tak samo.. z każdym dniem zdaję sobie sprawę ile miałam szczęścia i ile mnie czeka potencjalnych zagrożeń.. ale staram się być dobrej myśli.. no i przede wszystkim zaplanować i zapanować nad tym nad czym się da..
w sprawie lewatywy to powiem tak: nie wiem jak to jest bo nie miałam (pielęgniarki zajęły się inną kobitką, bo powiedziały, ze jak ja jestem pierworódką to trochę mi zejdzie, a ja je zaskoczyłam i lewatywy już mi nie zrobiły)... ale wiem jak to jest jak się jej nie ma to jest własnie najgorsze wspomnienie z porodu.. niby w większości opróżniłam się przed rozpoczęciem akcji, ale cały czas miałam stresa, bo jednoczesnie próbowałam wypchnąć coś jedną dziurką i powstrzymać to co samo się wypychało drugą (tzn. na kinbelku miałam wrażenie, ze zaraz mi dziecko wypadnie, a na łóżku.. to już wiecie)... i właściwie nie było aż tak strasznie, ale stresior miałam z tym ogromny..
a jeśli chodzi o golenie to albo ja albo mąż dbaliśmy o tą sprawę przez dwa ostatnie tygodnie, ale dwa dni przed porodem pojechalam do rodziców i mi sie zapomniało.. w efekcie położna dokonała szybkiej korekty fryzjerskiej.. ale to jest zdecydowanie przyjemniejsze w wykonaniu męża..
beata2802
www.tuliluli.eu
Hej, dziewczyny,
a po co w ogóle jest to całe golenie? Przecież włosy mają swoją funkcję higieniczną. Na porodzie po ludzku czytałam, że nieogolone kobiety rzadziej łapią jakieś zakażenia w czasie porodu. Ja tam nie wiem, czy chcę się ogolić. Ewentualnie dla estetyki w pachwinach mogę, ale na pewno nie będę chciała się pozbywać wszystkich włosów - łysa cipka to domena małych, słabych dziewczynek, któe jeszcze nie decydują o sobie same, a nie dorosłych kobiet. Tak to czuję.
P.S. Taki olejek do masażu krocza jest OK?
OLEJEK DO MASAŻU MIGDAŁOWY 100 ml (268905781) - Aukcje internetowe Allegro
a po co w ogóle jest to całe golenie? Przecież włosy mają swoją funkcję higieniczną. Na porodzie po ludzku czytałam, że nieogolone kobiety rzadziej łapią jakieś zakażenia w czasie porodu. Ja tam nie wiem, czy chcę się ogolić. Ewentualnie dla estetyki w pachwinach mogę, ale na pewno nie będę chciała się pozbywać wszystkich włosów - łysa cipka to domena małych, słabych dziewczynek, któe jeszcze nie decydują o sobie same, a nie dorosłych kobiet. Tak to czuję.
P.S. Taki olejek do masażu krocza jest OK?
OLEJEK DO MASAŻU MIGDAŁOWY 100 ml (268905781) - Aukcje internetowe Allegro
reklama
beata2802
www.tuliluli.eu
Chcę urodzić w domu - jesli tylko wszystko z ciążą będzie OK.
Szpitala się boję bardziej niż porodu w domu.
Czytam od jakiegoś czasu forum:
i dużo się już dowiedzialam. Podoba mi się.
Szpitala się boję bardziej niż porodu w domu.
Czytam od jakiegoś czasu forum:
i dużo się już dowiedzialam. Podoba mi się.
Podziel się: