reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do porodu!!!

reklama
;-)spoko... ja juz od kilku tygodni mam utrudniony "dostep" wiec wymysliłam że po prostu siadam sobie na brzegu wanny tak ze jedną noge mam na podłodze a druga w wannie i w tej pozycji kombinuje - fakt ze nadaje sie tylko dla tych co wanny posiadaja i ich brzuchy nie sa jeszcze ogromne.:-p ale z lusterkiem tez kiedys próbowałam i efekty były marniutkie wiec wymyslam inne sposoby:sorry2:

Skoro poruszamy tak wysublimowane tematy :-D:-D:-D, to dorzućcie jeszcze coś o hemoroidach, bo ja słyszałam , ze ponad połowa dziewczyn po porodzie ma przejściowe z tym problemy :confused: Prawda to?

Skoro poruszamy tak wysublimowane tematy :-D:-D:-D, to dorzućcie jeszcze coś o hemoroidach, bo ja słyszałam , ze ponad połowa dziewczyn po porodzie ma przejściowe z tym problemy :confused: Prawda to?
mi wyszedł jeden w 8 miesiącu:-p i nie jest to nic przyjemnego po lekarstwach schował się ale po porodzie nie miałam dopiero po jakimś tam czasie znowu wylazł i tez zaleczyłam lekarstwami narazie jest spokój;-)
ale ze mną do szkoły rodzenia chodziła dziewczyna która miała 4:szok::no: mówiła ze siedziec nie mogła:-(ja jej współczułam tylko

hmm to nieprzyjemna rzecz - i mnie to dopadło niesttey:dry:trzeba bardzo uważac zeby nie doprowadzic do obstrukcji bo to od tego głównie hemoroidy wychodza.Zdzarza sie zę i w czasie porodu cos sie stanie ale generalnie na to apskudztwo pracuje sie jaki czas:dry:nie polecam:dry:;-)

Powiem Wam, że tak jak pierwszego porodu się nie bałąm, tak teraz mam stracha!
Nie boję się bólu, ale tych komplikacji...:-D
Ale trzeba myśleć pozytywnie, no nie?

u mnie jest tak samo.. z każdym dniem zdaję sobie sprawę ile miałam szczęścia i ile mnie czeka potencjalnych zagrożeń.. ale staram się być dobrej myśli.. no i przede wszystkim zaplanować i zapanować nad tym nad czym się da..

w sprawie lewatywy to powiem tak: nie wiem jak to jest bo nie miałam (pielęgniarki zajęły się inną kobitką, bo powiedziały, ze jak ja jestem pierworódką to trochę mi zejdzie, a ja je zaskoczyłam i lewatywy już mi nie zrobiły)... ale wiem jak to jest jak się jej nie ma:szok::szok::szok: to jest własnie najgorsze wspomnienie z porodu.. niby w większości opróżniłam się przed rozpoczęciem akcji, ale cały czas miałam stresa, bo jednoczesnie próbowałam wypchnąć coś jedną dziurką i powstrzymać to co samo się wypychało drugą (tzn. na kinbelku miałam wrażenie, ze zaraz mi dziecko wypadnie, a na łóżku.. to już wiecie)... i właściwie nie było aż tak strasznie, ale stresior miałam z tym ogromny..

a jeśli chodzi o golenie to albo ja albo mąż dbaliśmy o tą sprawę przez dwa ostatnie tygodnie, ale dwa dni przed porodem pojechalam do rodziców i mi sie zapomniało.. w efekcie położna dokonała szybkiej korekty fryzjerskiej.. ale to jest zdecydowanie przyjemniejsze w wykonaniu męża..

Hej, dziewczyny,
a po co w ogóle jest to całe golenie? Przecież włosy mają swoją funkcję higieniczną. Na porodzie po ludzku czytałam, że nieogolone kobiety rzadziej łapią jakieś zakażenia w czasie porodu. Ja tam nie wiem, czy chcę się ogolić. Ewentualnie dla estetyki w pachwinach mogę, ale na pewno nie będę chciała się pozbywać wszystkich włosów - łysa cipka to domena małych, słabych dziewczynek, któe jeszcze nie decydują o sobie same, a nie dorosłych kobiet. Tak to czuję.

P.S. Taki olejek do masażu krocza jest OK?
OLEJEK DO MASAŻU MIGDAŁOWY 100 ml (268905781) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry