reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do porodu!!!

Hej, dziewczyny,
a po co w ogóle jest to całe golenie? Przecież włosy mają swoją funkcję higieniczną. Na porodzie po ludzku czytałam, że nieogolone kobiety rzadziej łapią jakieś zakażenia w czasie porodu. Ja tam nie wiem, czy chcę się ogolić. Ewentualnie dla estetyki w pachwinach mogę, ale na pewno nie będę chciała się pozbywać wszystkich włosów - łysa cipka to domena małych, słabych dziewczynek, któe jeszcze nie decydują o sobie same, a nie dorosłych kobiet. Tak to czuję.

P.S. Taki olejek do masażu krocza jest OK?
OLEJEK DO MASAŻU MIGDAŁOWY 100 ml (268905781) - Aukcje internetowe Allegro
tak, ten olejek jest ok:tak:co do golenia to wiesz... co kto lubi i wcale nie musi to byc od razu kojarzone ze słabością psychiczną i emocjonalną :dry: a golenie do porodu ułatwia późniejsze zszywanie w razie czego - dlatego jest zalecane.

reklama
łysa cipka to domena małych, słabych dziewczynek, któe jeszcze nie decydują o sobie same, a nie dorosłych kobiet. Tak to czuję.

zgadzam się z niekat - co kto lubi :-D No ale przede wszystkim przy porodzie ogolone okolice "naświetlają " sytuację, co tam się dzieje (w jakim kierunku poszło np. pęknięcie i w konsekwencji dokładniejsze i delikatniejsze zszycie)

A moje zdanie jest takie, że raczej nie powinien być to temat na osobny wątek - wpisze się tu z 5 osób i w ten sposób zaśmieca się forum. Może zostańmy przy opcji, że zakładanie nowego wątku jest proponowane na wątku głównym????

niekat,ninjacorps- macie racje gdzieś słyszałam że kobitke nie zdarzyli ogolić i potem jak ją zszywali to targali za włosy nieprzyjemne uczucie :baffled:

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

Acha, to już wiem. Ogolę sobie tam gdzie trzeba (wokół pochwy), a górę zostawię z włosami. Zreszta zazwyczaj tak właśnie robię. ;-)

Kurcze, widzę, że ciekawych tematów ciąg dalszy:-):-):-)
Ja miałam hemoroida jednego po porodzie i używałam maści posterisan, no i przeszło, ale powiem Wam, że dość długo to trwało, no i to paskudne swędzenie:angry::wściekła/y::angry::wściekła/y:!
Tak, jak pisałam już wcześniej, to w moim szpitalu golili właśnie w okolicach "najbardziej potrzebnych" czyli wokół pochwy, a golą na łyso?! nie to żebym miała jakieś obiekcje, tylko jaki sens?!
Wiem tylko, że jak przygotowuja wcześniej do cesarki do golą całość, no u mnie nie zdążyli tego zrobić, bo cesarka nie była planowana!
Skaba-jak twoje "przemiłe" doświadczenia wskazują lepiej sobie lewatywkę zafundować:-D:-D:-D

Miałam Was pytać- rodzicie same, czy z mężusiami. No ja mam problem, a mianowicie, bardzo, ale to bardzo bym chciała żeby mój mąż był przy mnie,ale ja rodzę w Polsce, a on będzie w Dublinie i co tu dużo gadać obawiam się czy zdąży...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Ten temat strasznie mnie męczy, bo wiadomo,że przyjedzie gdzieś w okolicach terminu, ale problem polega na tym,że nie może w Pl za długo siedzieć, bo w IE ma firmę i jakoś się to musi kręcić. No i jak to wszystko pogodzić?!
Martwię się...

reklama
Jak chcecie... Ja na główny narazie nawet nie klinęłam, bo jak zobaczyłam ilość postów i wyobraziłam sobie czytanie tego wszystkiego, to osłabłam. Ja tam o wiele bardziej wolę jak każdy temat ma swój wątek, tak jest wygodniej, ale - nie ja tu rządzę. Róbcie co chcecie.

Do góry