reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygotowania do ciąży :)

reklama
Ja znowu o tego kota,
Dowiedziałam się że można zrobić testy kotu, a nasz pupil nie wychodzi na zewnątrz więc jak nie będzie nosicielem tokso to będzie bezpieczny dla maleństwa.
Wiesz coś o tym ??

Jezeli przebadasz kota i okaze sie ze nie jest nosicielem, a jednoczesnie nie bedzie nigdy wychodzil na dwor lub mial kontakt z innymi kotami badz np. ich odchodami to mozesz byc spokojna, nie bedzie mial jak sie zarazic :)

Wielkie dzięki !! Agutek uspokoiłaś mnie ...
Nasz kot nie wychodzi i nie kontaktuje sie z innymi czworogami, jeśli jest zrowy to nic man nie grozi.
Pozdrawiam,

Musisz jednak uwazac na to co jesz. Robiac na obiad mieso, owoce i warzywa jak sa niedokladnie umyte to ponoc tez mozna w taki sposob sie zarazic. Ale mysle, ze tez nie ma co panikowac. Ja na przyklad nigdy jakos nie dbalam przesadnie o to, czy jablko ktore jem jest umyte...czesto jem cos prosto ze straganu i niczym sie nie przejmuje. Robiac mieso w kuchni zdarza mi sie biegac przez kilka minut z brudnymi lapskami, bo tutaj kipi, tam sie przypala i sama nie mam pewnosci czy przypadkiem nie wzielam w tym czasie czegos do ust itp. A jakos do tej pory nie zarazilam sie toksoplazmoza. Wiec na pewno trzeba uwazac, ale tez i bez przesady bo zwariujemy. Z kotam tez mialam mnostwo kontaktow jako dziecka, i to gdzies na wsi, gdzie one biegaja calymi dniami na dworze. I nie myslalam wtedy o tym, zeby biec od razu do lazienki myc rece. Zatem to chyba trzeba miec niezlego fuksa zeby sie zarazic i miec w sobie przeciwciala.

Tabletki odstawione, folik wcinam, teraz powinnam miec okres - dzis zresztą mniej wiecej...
Nawet bym nie myslala ze moze ale wczoraj bylo mi tak mega niedobrze rano ze od razu przyszlo mi to do glowy ;D
Ale na razie nie mysle o tym, bo po odstawieniu tabletek domyslam sie ze pierwszy okres to beda cuda wianki.....

;D Ja tez folk wcinam, okes (testing ;D ;D ;D ;D) za 10 dni

Hmmmm... Ja dzisiaj miałam zawroty głowy i juz myslę, że to może fasolka... ale to dopiero pierwszy miesiąc starań więc chyba szanse niewielkie... Ale to strasznie ekscytujące :-)

i już nie mogę sie doczekac ::) ::) ::)

reklama
dzięki Elżbietko - za interpretację badań i za te słowa otuchy - to prawda, że trzeba wierzyć że się uda. Jeszcze parę dni i będzie wiadomo :-)
Elżbietko - jak Ty to robisz, że cały czas jesteś na bb? Czytałam, że pracujesz w przychodni??? Jakaś Supermenka z Ciebie chyba... ::) Moderatorka 24/h???

Do góry