reklama
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Ja znowu o tego kota,
Dowiedziałam się że można zrobić testy kotu, a nasz pupil nie wychodzi na zewnątrz więc jak nie będzie nosicielem tokso to będzie bezpieczny dla maleństwa.
Wiesz coś o tym ??
Dowiedziałam się że można zrobić testy kotu, a nasz pupil nie wychodzi na zewnątrz więc jak nie będzie nosicielem tokso to będzie bezpieczny dla maleństwa.
Wiesz coś o tym ??
A
Agnezzz
Gość
Jezeli przebadasz kota i okaze sie ze nie jest nosicielem, a jednoczesnie nie bedzie nigdy wychodzil na dwor lub mial kontakt z innymi kotami badz np. ich odchodami to mozesz byc spokojna, nie bedzie mial jak sie zarazic
Agnieszka18
Wielkie dzięki !! Agutek uspokoiłaś mnie ...
Nasz kot nie wychodzi i nie kontaktuje sie z innymi czworogami, jeśli jest zrowy to nic man nie grozi.
Pozdrawiam,
Nasz kot nie wychodzi i nie kontaktuje sie z innymi czworogami, jeśli jest zrowy to nic man nie grozi.
Pozdrawiam,
A
Agnezzz
Gość
Musisz jednak uwazac na to co jesz. Robiac na obiad mieso, owoce i warzywa jak sa niedokladnie umyte to ponoc tez mozna w taki sposob sie zarazic. Ale mysle, ze tez nie ma co panikowac. Ja na przyklad nigdy jakos nie dbalam przesadnie o to, czy jablko ktore jem jest umyte...czesto jem cos prosto ze straganu i niczym sie nie przejmuje. Robiac mieso w kuchni zdarza mi sie biegac przez kilka minut z brudnymi lapskami, bo tutaj kipi, tam sie przypala i sama nie mam pewnosci czy przypadkiem nie wzielam w tym czasie czegos do ust itp. A jakos do tej pory nie zarazilam sie toksoplazmoza. Wiec na pewno trzeba uwazac, ale tez i bez przesady bo zwariujemy. Z kotam tez mialam mnostwo kontaktow jako dziecka, i to gdzies na wsi, gdzie one biegaja calymi dniami na dworze. I nie myslalam wtedy o tym, zeby biec od razu do lazienki myc rece. Zatem to chyba trzeba miec niezlego fuksa zeby sie zarazic i miec w sobie przeciwciala.
Agnieszka18
Jasne, masz rację nie wolno popadać w paranoje!!
Mysle że przy zachowaniu elementarnych zasad higieny będzie wszytsko OK
Dzieki i pozdrawiam gorąco
Mysle że przy zachowaniu elementarnych zasad higieny będzie wszytsko OK
Dzieki i pozdrawiam gorąco
Tabletki odstawione, folik wcinam, teraz powinnam miec okres - dzis zresztą mniej wiecej...
Nawet bym nie myslala ze moze ale wczoraj bylo mi tak mega niedobrze rano ze od razu przyszlo mi to do glowy ;D
Ale na razie nie mysle o tym, bo po odstawieniu tabletek domyslam sie ze pierwszy okres to beda cuda wianki.....
Nawet bym nie myslala ze moze ale wczoraj bylo mi tak mega niedobrze rano ze od razu przyszlo mi to do glowy ;D
Ale na razie nie mysle o tym, bo po odstawieniu tabletek domyslam sie ze pierwszy okres to beda cuda wianki.....
;D Ja tez folk wcinam, okes (testing ;D ;D ;D ;D) za 10 dni
Hmmmm... Ja dzisiaj miałam zawroty głowy i juz myslę, że to może fasolka... ale to dopiero pierwszy miesiąc starań więc chyba szanse niewielkie... Ale to strasznie ekscytujące :-)
i już nie mogę sie doczekac : : :
Hmmmm... Ja dzisiaj miałam zawroty głowy i juz myslę, że to może fasolka... ale to dopiero pierwszy miesiąc starań więc chyba szanse niewielkie... Ale to strasznie ekscytujące :-)
i już nie mogę sie doczekac : : :
Elżbietka
mother of two sons&angel
Ineczko, szansa jak kazda inna. moze szczescie by było większe ze za pierwszym razem
linka no czekamy na testowanko i tescik do naszej galeryjki prosimy
linka no czekamy na testowanko i tescik do naszej galeryjki prosimy
reklama
dzięki Elżbietko - za interpretację badań i za te słowa otuchy - to prawda, że trzeba wierzyć że się uda. Jeszcze parę dni i będzie wiadomo :-)
Elżbietko - jak Ty to robisz, że cały czas jesteś na bb? Czytałam, że pracujesz w przychodni??? Jakaś Supermenka z Ciebie chyba... : Moderatorka 24/h???
Elżbietko - jak Ty to robisz, że cały czas jesteś na bb? Czytałam, że pracujesz w przychodni??? Jakaś Supermenka z Ciebie chyba... : Moderatorka 24/h???
Podziel się: