reklama
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Witam wszystkie zafasolkowane kobitki, mam nadzieje że w grudniu sie uda i będzie synuś...albo córcia
10 lat temu efektem młodzieńczego szalonego sexu urodziła sie córcia - kochana i chciana, ale może troszke za wcześnie. Teraz w pełni świadomie będzie braciszek.
Powiedzcie jak sie przygotowac i jakie badania wykonanć przed poczęciem??
10 lat temu efektem młodzieńczego szalonego sexu urodziła sie córcia - kochana i chciana, ale może troszke za wcześnie. Teraz w pełni świadomie będzie braciszek.
A
anusieńka
Gość
Agnieszka18 pisze:Witam wszystkie zafasolkowane kobitki, mam nadzieje że w grudniu sie uda i będzie synuś...albo córcia
Napewno morfologia, OB, TSH, Toksoplazmoza, p/ciała p/rózyczkowe.
No i conajmniej na 3 miesiące przed Folik w dawce 2x1tabl. , a w jakim jesteś wieku? Wiek ma znaczenei dla badań dodatkowych.
Agnieszka18
dzięki za radę!!!
mam 29 lat i zrobiłam podstawowe badania i różyczke (są OK) i toksoplazmozę - a no własnie kota wyeksmitować ??
mam 29 lat i zrobiłam podstawowe badania i różyczke (są OK) i toksoplazmozę - a no własnie kota wyeksmitować ??
A
anusieńka
Gość
No i napewno- cytologia, ogólne badanie ginekologiczne, moze USG- sprawdzić stan narządu,zresztą jak pójdziesz do gina to on Ci już pomoże.
https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,3218.0.html-zajrzyj tu
https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,3218.0.html-zajrzyj tu
Agnieszka18
Witam wszystkie kobitki, które sie starają!!
Ja narazie jestem na etapie przygotwań.
Mam nadzieję że w grudzniu sie uda i będę mogła swój teścik tu umieścić, ale trochę mnie przeraża, że to pół roku może trwać...
Pomóżcie !!
Co z kotem w domku ?? Mam go usunąc czy wystarczy że nie będę po nim sprzątać, ani go brać na ręce??
Ja narazie jestem na etapie przygotwań.
Mam nadzieję że w grudzniu sie uda i będę mogła swój teścik tu umieścić, ale trochę mnie przeraża, że to pół roku może trwać...
Pomóżcie !!
Co z kotem w domku ?? Mam go usunąc czy wystarczy że nie będę po nim sprzątać, ani go brać na ręce??
Witaj.
Ja mam dwa koty - i brak przeciwciał na tokso. Tak więc muszę zachować ostrożność - ale do głowy by mi nie przyszło pozbywać się kotków! Przecież to moje zwierzątka, wzięłam za nie odpowiedzialność. Nie sprzątanie w kuwetach i dbanie o higienę muszą wystarczyć.
Poza tym, jeśli się martwisz, podobno można przebadać kota na okoliczność bycia nosicielem toksoplazmozy - popytaj weta.
Powodzenia
Ja mam dwa koty - i brak przeciwciał na tokso. Tak więc muszę zachować ostrożność - ale do głowy by mi nie przyszło pozbywać się kotków! Przecież to moje zwierzątka, wzięłam za nie odpowiedzialność. Nie sprzątanie w kuwetach i dbanie o higienę muszą wystarczyć.
Poza tym, jeśli się martwisz, podobno można przebadać kota na okoliczność bycia nosicielem toksoplazmozy - popytaj weta.
Powodzenia
malaga
Fanka BB :)
Agnieszka18 pisze:Co z kotem w domku ?? Mam go usunąc czy wystarczy że nie będę po nim sprzątać, ani go brać na ręce??
Witaj Agnieszka18
Wiesz - to strasznie brutalnie zabrzmiało - usunąć Przecież to żywe, czujące stworzenie : Mam dwa psy i w życiu nie pomyślałam, żeby je "usunąć", bo mogą mnie czymś zarazić - nawet gdy będę się starać o dzidziusia :
Myślę, że zachowanie higieny wystarczy. Możesz, jak powiedziała Esia, nie sprzątać i ewentualnie przebadać siebie i kotka.
Agnieszka18
Wielkie dzięki poczytałam i już jestem o wiele mądrzejsza, ale człowiek sie całe życie uczy ....
Zrobiłam te badania co poradziłyście i jest wszytsko w porządku i otrzymałam błogosławieństwo gina!!!
Acha a może poczekać na uchwalenie 6 miesięcznego macieżyńskiego co ma nastąpić wktórce??
Co radzicie??
Zrobiłam te badania co poradziłyście i jest wszytsko w porządku i otrzymałam błogosławieństwo gina!!!
Acha a może poczekać na uchwalenie 6 miesięcznego macieżyńskiego co ma nastąpić wktórce??
Co radzicie??
reklama
Agnieszka18
Dobrze, dobrze może źle sie wyraziłam, ale chodziło mi o okresową przeprowadzkę dla naszego pięknago syjama, na przykład do rodziców. Ale nic ponad to !!
Uspokoiłyście mnie że może u nas dalej mieszkać.
Uspokoiłyście mnie że może u nas dalej mieszkać.
Podziel się: