reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygoda z nocniczkiem

u mnie też porażka....Alexowi bardzo podoba się chodzenie w majtkach i W NIE SIKANIE ! staje,woła pipi i patrzy śmiejąc się jak mu leci,potem zadowolony mówi" mama oblać Alexa"i leci po czyste majtki i rajtuzy...on uwielbia się przebierać! na nocnik nie chce siadać bo mówi ,że kuku pupka.

reklama
Aniu i tak postep że majtusie zakłada, malutkimi kroczkami do przodu! Trzymam kciuki! A co z tym nocniczkiem? nie wygodnie mu na nim??

ja się cieszę bo u nas w końcu i kupa zaczęła lądować w nocniku, Młody ściąga spodnie, majtki i idzie robić;-)

Udało mi się kupić książeczkę "Kamyczek. Na nocniczku". Po pierwszych kilku czytaniach (pierwszego dnia kiedy M. dostała tę książeczkę) usiadła na nocniku i siedziała tak długo, aż udało jej się 'pi pi' zrobić. Do tej pory bała się gołą pupą usiąść na nocniku, w ubraniu już prędzej, ale też niechętnie. Teraz musimy trzymać się obranego kursu, żeby w końcu wyjść z tych pieluch...

na razie stoimy w miejscu....znowu idziemy po nowy nocnik...bo Alex nawet nie chce widzieć tego naszego,myśle że coś go tam uwiera...dziś nie chce majtek...krzyczy jak szalony....i znów do tyłu

Blanka ostatnio też na nocnik nie chce usiąść bo mówi że zimno, trzeba obszyć futerkiem ha ha a może są podgrzewane, delikatna pupcia mi się znalazła

daga a próbowaliście z nakładką ? U nas nakładka na pralce stoi, a w wc zawsze ciepło, najcieplej, bo kaloryfer grzeje. Maluchy i tak z czasem przejdą na sedes...
Madzia nie wiem jak ten Dominiś z gadaniem bo do kuzynki nie moge sie dodzwonić. Brawo dla Krzysia. Z tego co pisałaś to on szybciej wyskoczył ( całkowicie) z pieluch niż Julka :)

Ja sie ciesze że Ola nie ma oporów do załatwiania sie w obcych miejscach np w sali zabaw, czy u koleżanki. Inna nakładka jej nie przeszkadza. Tylko w przychodni na bilansie chciała do wc, nie wiem czy z ciekawości czy faktycznie miała potrzebe. Wysadziłam ją w powietrzu nad kibelkiem i nic ! czyli zblokowała sie albo wcale jej sie nie chciało sikać

Ostatnia edycja:
Kupinosia ja młodą w inwalidach do umywalki sadzałam- bo do kibla nie było mowy

młody tez sika gdzie sie da- ale na stojaka jest prościej...

reklama
a my z racji tego, że zrobiły się straszne odparzenia po zmianie pieluszek na inne, zmuszone jesteśmy, tzn moja pociecha, na chodzenie w majteczkach dziś. i ku mojemu zaskoczeniu zawołała "mama siku" usiadła na nocnik i zrobiła.:-):-):-):-)
wcześniej kilka razy udało mi się posadzić ją na nocnik jak zauważyłam że trzyma się w kroku.:-):-):-)

Do góry