reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygoda z nocniczkiem

Mam do was pytanie czy wasze pociechy chętnie siadały na nocnik i załatwiały się a np na drugi dzień w ogóle usiąść nie chciały. Moja niestety ma tak od wczoraj:-(. W sobotę ładnie się załatwiała i nawet kupe 2x zrobił. a wczoraj i dziś wcale nie chce na nocnik wygina się i przegina wiem że chce bo trzyma się w kroku i mówi że brzuszek boli, a brzuszek twardy od trzymania moczu. Nie wiem ską to się wzięło. nikt na nocnik jej nie zmuszał ładnie wołała.... o losie nie wiem co robić, przeczekać i zakładać pieluszkę czy pozwolić w majteczkach chodzić i czekać aż coś się zmieni.
będę wdzięczna za podpowiedzi

reklama
oj mi trudno coś podpowiedzieć,bo mój mały sikunek zaczął robić na nocnik(nowy) ale tylo jak go posadzę ,przekupię ,zabawię bo sam nie chce usiąść no i nie woła:no:
ale jeśli chodziła już tylko w majteczkach to chyba bym ją tak zostawiła

Agag ja tak nie miałam, ale gdyby młoda miała regres to bym nie zmuszała do nocnika. Coś sie zmieniło ? Jaka sytuacja teraz ?

wczoraj mój Alex ani razy nie zrobił siku w majteczki,ale co go się zapytałam czy chce siusiu to mówił,że tak i o dziwo robił! w ciągu godziny potrafił 3 razy zrobić! czy to nie za często????czy on tak się zmusza?0d 18 do 22 postanowiliśmy policzyc i zrobił 9 razy siku:szok:

Kupinosia dzięki...on chyba wszystkiego nie robi,poczuje,że troche mu poleciało i już sobie brawo bije,ale my już 3 dni w majteczkach i ani razu się nie ssikał tylko popuścił kilka razy ,ale od razu woła:tak: tylko ta nieszczęsna kupa...jak chce kupe to przynosi pieluche i płacze żeby ją założyć...

ania.falko dzieci czasem boją się robić kupę w "przestrzeń" tzn kibelek, nocniczek .. może warto wkładać do nocnika papier toaletowy wspólnie i wytłumaczyć, że to zamiast pieluszki... albo początkowo zakładać pieluszkę i proponować nocnik - będzie wtedy robił w pieluchę ale na nocniku a później będziecie mogli próbować bez pieluchy..

Aniu u nas na początku też siku było bardzo często...;-)to chyba normalne

U nas właśnie dość długo z kupą był problem, zawsze w majtki była :hmm:
Teraz siku już bez wpadki...a kupka to niekiedy jak zacznie to woła..ale zdąży na nocnik;-)

pampers tylko na noc!

Kupinosia więc u nas rewelacja. nie zmuszałam malwy do niczego. nałożyłam nakładkę na sedes i ... Malwa zachwycona. nocnik w kącie stoi a ona na sedes robi wszystko. I woła mama szybko siku.
Zdarza sie że popuści troszkę ale ogólnie super.:-)

reklama
u nas nie ma rewelacji, dużo pracy przed nami. Wykładzinę mam dziś w 3 miejscach mokrą:-D i to nie że popuści tylko słychać normalnie wodospad :-D:cool: i najdziwniejsze jest to że jemu nie przeszkadzają mokre majtki :eek:

Moje dziecko nie garnie się ani do siusiania na nocnik, to już bardziej sedes bo nakładka jest z autem z filmu cars;-) ... i mówić też chłopak za bardzo nie chce..chyba mu w mięśnie i we wzrost poszło :-D

Do góry