reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygoda z nocniczkiem

teraz ze wzgledu na pampki dzieci sa samodzielne bardzo pożno Kiedys gdy była tetra dzieci sikały na nocnik duzo wczesniej.. zazwyczaj niewiele po roku...Teraz w wielu przypadkach to wygoda rodziców

reklama
Madzia i to wszystko prawdziwa prawda ! , :-) dlatego treningi bez pampka, ale jak dziecko ma jakieś opory to moim skromnym zdaniem lepiej dać mu więcej czasu, a cierpliwość zostanie wynagrodzona.

3 letni synek kuzynki poszedł do przedszkola ( warunkowo przyjęty bo nie mówił i nie sikał na nocnik ) i panie w tydzień go nauczyły korzystania z nocnika. Jego mama albo sie za słabo starała, nie ocenie, bo nie wiem, albo po prostu naśladownictwo zrobiło swoje i wszyscy obcy

Kupinosia przypuszczam ze u mamy był brak konsekwencji w przedszkolu przyuczone trzylatki nie korzystaja z nocników tylko normalnie z małych kibelków. Napisz mi jak poszło z mową - moja kumpela ma 3 latka który mówi tylko 3 wyrazy i liczy ze w przedszkolu zacznie gadac bo jak nie to jakes badania mozgowe go czekaja w marcu.. Poszedł teraz od stycznia do przedszkola prywatnego bo w panstwowym mimo ze ma 3 koło domu nie przyjmowali dzieci urodzonych po lipcu to jak sie dowiedzieli ze nie mowi to wogole nie chcieli słyszec o przyjeciu chyba ze bedzie orzeczenie lekarskie

U nas postęp - wołamy siku i kup kup - ale z tym drugim boimy sie zrobic na nocnik. Mam nadzieje ze szybko mu przejdzie:-)

Filip w domku sam sobie ściąga spodnie i majtusie i robi siku. Z kupką już tez coraz lepiej jest.
Na pole jak idziemy na dłuższy spacer to ubieramy pampersa, na krótki nie trzeba.

Po nocy pampers nadal "pełny" ;-)

Karolka w dzień nie da sobie założyć pieluchy, tylko majtki ;-) sama biegnie na nocnik i robi siusiu i kupkę :-) oczywiście bywają wpadki - raz na dzień na 100% siusiu ląduje na podłodze, ale jest postęp :-D na noc jakoś nie mam odwagi zostawić Karolci bez pieluchy, mimo że pielucha w 99% rano jest sucha :sorry2:

dziewczyny ja zaczęlam kolejną probę i wczoraj Alex całe popołudnie chodził w majtkach i się nie zesikał!dziś było gorzej i jedziemy po majtki bo 2 pary ,które mam to zdecydowanie za mało:szok:

reklama
Moja niestety walczy dalej z nocnikiem i nakładką...ehh marnie to widzę... chyba bym musiała wziać urlop żeby ją pouczyć..a na to nie mam szans..
Laura woła siku kupka ale jak właśnie robi w pampers. A na widok nocnika krzyczy że nie chce ani siku ani kupkę.. Moja za to wygadana jest hehe cwaniara jedna!
Madziu super:)

Do góry