reklama
Madzia i to wszystko prawdziwa prawda ! , :-) dlatego treningi bez pampka, ale jak dziecko ma jakieś opory to moim skromnym zdaniem lepiej dać mu więcej czasu, a cierpliwość zostanie wynagrodzona.
3 letni synek kuzynki poszedł do przedszkola ( warunkowo przyjęty bo nie mówił i nie sikał na nocnik ) i panie w tydzień go nauczyły korzystania z nocnika. Jego mama albo sie za słabo starała, nie ocenie, bo nie wiem, albo po prostu naśladownictwo zrobiło swoje i wszyscy obcy
3 letni synek kuzynki poszedł do przedszkola ( warunkowo przyjęty bo nie mówił i nie sikał na nocnik ) i panie w tydzień go nauczyły korzystania z nocnika. Jego mama albo sie za słabo starała, nie ocenie, bo nie wiem, albo po prostu naśladownictwo zrobiło swoje i wszyscy obcy
Kupinosia przypuszczam ze u mamy był brak konsekwencji w przedszkolu przyuczone trzylatki nie korzystaja z nocników tylko normalnie z małych kibelków. Napisz mi jak poszło z mową - moja kumpela ma 3 latka który mówi tylko 3 wyrazy i liczy ze w przedszkolu zacznie gadac bo jak nie to jakes badania mozgowe go czekaja w marcu.. Poszedł teraz od stycznia do przedszkola prywatnego bo w panstwowym mimo ze ma 3 koło domu nie przyjmowali dzieci urodzonych po lipcu to jak sie dowiedzieli ze nie mowi to wogole nie chcieli słyszec o przyjeciu chyba ze bedzie orzeczenie lekarskie
U nas postęp - wołamy siku i kup kup - ale z tym drugim boimy sie zrobic na nocnik. Mam nadzieje ze szybko mu przejdzie:-)
U nas postęp - wołamy siku i kup kup - ale z tym drugim boimy sie zrobic na nocnik. Mam nadzieje ze szybko mu przejdzie:-)
ania.falko
Entuzjast(k)a
Wielkie brawa dla Krzysia!!!:-)
klaudia011
Fanka BB :)
Filip w domku sam sobie ściąga spodnie i majtusie i robi siku. Z kupką już tez coraz lepiej jest.
Na pole jak idziemy na dłuższy spacer to ubieramy pampersa, na krótki nie trzeba.
Po nocy pampers nadal "pełny" ;-)
Na pole jak idziemy na dłuższy spacer to ubieramy pampersa, na krótki nie trzeba.
Po nocy pampers nadal "pełny" ;-)
ania.falko
Entuzjast(k)a
a u nas bez zmian...
izkab
matka wariatka
Karolka w dzień nie da sobie założyć pieluchy, tylko majtki ;-) sama biegnie na nocnik i robi siusiu i kupkę :-) oczywiście bywają wpadki - raz na dzień na 100% siusiu ląduje na podłodze, ale jest postęp na noc jakoś nie mam odwagi zostawić Karolci bez pieluchy, mimo że pielucha w 99% rano jest sucha
ania.falko
Entuzjast(k)a
dziewczyny ja zaczęlam kolejną probę i wczoraj Alex całe popołudnie chodził w majtkach i się nie zesikał!dziś było gorzej i jedziemy po majtki bo 2 pary ,które mam to zdecydowanie za mało
reklama
Moja niestety walczy dalej z nocnikiem i nakładką...ehh marnie to widzę... chyba bym musiała wziać urlop żeby ją pouczyć..a na to nie mam szans..
Laura woła siku kupka ale jak właśnie robi w pampers. A na widok nocnika krzyczy że nie chce ani siku ani kupkę.. Moja za to wygadana jest hehe cwaniara jedna!
Madziu super
Laura woła siku kupka ale jak właśnie robi w pampers. A na widok nocnika krzyczy że nie chce ani siku ani kupkę.. Moja za to wygadana jest hehe cwaniara jedna!
Madziu super