reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

majowa moja pierwszą i trzecią dawkę zniosła wspaniale , jakby nie była szczepiona. ale po drugiej dawce dostała temperatury 38,5 która utrzymywała się mniej więcej dobę.
agnieszka biedny twój maluszek, co to za paskudztwo go ugryzło :(

reklama
Agnieszka co mogło ugryźć, że aż tak reaguje?:szok:

U nas po 1 dawce zero objawów, po drugiej dwudniowy rumień na nóżce (zszedł po okładach z sody oczyszczonej), trzecia przed nami.

My też 6w1 plus prevenar. Mieliśmy już 3 razy i wszystko było w miarę ok. Temp. nie przekroczyła 38 oC
W piątek byliśmy na 2 echu serca, wszystko się dobrze rozwija. Tak też myśleliśmy, że za 1-ym razem wynikało to z wcześniejszych narodzin Krzysia. Kardiolog poradziła nam propanolol na naczyniaka. Jutro mamy wizytę u chirurga naczyniowego, to się wypytamy, bo z tego co wyczytaliśmy w necie mamy mieszane uczucia.

Hope nie wiadomo co go tak ugryzlo napewno nie komar ani coz co ma ządło bo by przeciez bylo widac i od razu by plakal. W dodatku w takim miejscu a przeciez nic nie mosil na ktorki rekaw ani bezrekawnik.

A ja szczepie podstawowymi 3 kluciami i nic mloodemu nie dolega, czasami jest troche cieplejszy ale goraczki nie ma...

Agniieszka
ja to bym sie wybrala do pediatry skoro to po szczepieniu zauwazylas, tym brdziej, ze co go az tak ,moglo ugryzc ze az takie objawy?

A mój niuni nie zaliczył jeszcze drugiej dawki Hexy bo wciąż te choróbska w domu:-( i strach z nim iść.Może pod koniec tygodnia podejdziemy na to szczepienie

mandrzejczuk ja nie mam pojecia co to za cholerstwo go tak ugryzlo i to w takim miejscu. Niby troche mu zeszlo ale na pogotowiu powiedzlie ze 2-3 jesli nie zejdzie to do pediatry no a dzis jak mu smarowalam i ma mniejsze ale dalej czerwone i bardzo twarde wiec w sumie nie wiem czy zaczekac te kilka dni czy jutro wybrac sie do lekarza chociaz po ostatniej wizycie u "pani doktor" to mam dosc ale moze trafie ze bedzie nasz pediatra.

reklama
nananananana My już naprawione mamy bioderko!!!! Huraaa!!! jesteśmy uwolnieni możemy już swobodnie brykać :tak::-)
profilaktycznie jeszcze na noc mamy zakładać przez 4 tyg ale to już żaden problem bo malusi śpi spokojnie więc to mu w żaden sposób nie przeszkadza , potem jeszcze dla pewności RTG stawów biodrowych i w grudniu wizyta.

Do góry